Siirretäänkö kuntavaaleja sen vuoksi, että viime syksynä saapuneet pakolaiset voivat asettua ehdokkaiksi?

Turvapaikanhakijoiden vaalioikeus.

Kuntavaaleja on tarkoitus siirtää puolella vuodella eteenpäin. Vaalit piti järjestää huhtikuussa 2017, mutta ne on siirretty lokakuuhun. Tämä tarkoittaa sitä, että kesällä ja syksyllä 2015 maahan saapuneet turvapaikanhakijat voivat äänestää, perustaa valitsijayhdistyksiä ja asettua ehdokkaiksi. Toisin kuin moni luulee, kuntavaaleissa äänestäminen tai ehdokkaana oleminen ei vaadi kansalaisuutta. Se vaatii ainoastaan 18 vuoden iän ja kahden vuoden asumisen paikkakunnalla.

etusivun_banneri

Tämän seurauksena pienillä paikkakunnilla, jossa on paljon esimerkiksi pakolaismajoituksia, saatetaan nähdä mielenkiintoisia voimasuhteiden muuttumisia valtuustoissa, mikäli pakolaiset aktivoituvat asian suhteen. (Tästä varmasti pitävät huolen tietyt poliittiset tahot maassamme.Lat.huom.) Vai onko takana ajatus siitä, että saadaan turvapaikanhakijoiden äänet tukemaan tiettyjä puolueita, tavallaan antamaan vastaääniä esimerkiksi puolueille, jotka haluavat kontrolloidumpaa maahanmuuttopolitiikkaa?

Finnish_municipal_elections_voting_activity.svg

Äänestysaktiivisuus kuntavaaleissa 1976-2012

Vaalien siirtämistä näyttää kannattavan erityisesti SDP ja äärivasemmisto. Voiko tästä vetää johtopäätöksiä? Onko Vasemmisto virittänyt kaikessa hiljaisuudessa tämän yllättävän ansan kuntavaaleihin?

Äänestysaktiivisuus kuntavaaleissa on laimeata. On kuitenkin selvää, että esimerkiksi muslimiväestön keskuudessa muslimiehdokkaiden äänestys tulee olemaan vilkasta. Tämä voi aiheuttaa tilanteen, jossa uudet turvapaikanhakijoiden valitsijayhdistykset voivat asettaa ehdokkaita ja saada suuriakin määriä valtuutettuja eri kunnissa. Valitsijayhdistyksen perustamiseen vaaditaan vain kymmenen äänioikeutetun henkilön allekirjoitus. Ehdokkaiden ei tarvitse kuulua rekisteröityihin puolueisiin.

Mainokset

7 vastausta artikkeliin “Siirretäänkö kuntavaaleja sen vuoksi, että viime syksynä saapuneet pakolaiset voivat asettua ehdokkaiksi?”

  1. Miten herätät kuplassa elävät idiootit, jotka päättävät tämän maan asioista. Liian moni rikastuu vokkibisneksellä. Kansa imetään kuiviin.
   Kukaan ei puhu tulevasta kesästä, onko suunnitelmat tehty samanlaisen
   matuvyöryn varalla kuin viime vuonna, suljetaanko Ruotsin raja? Kuinka moni nainen ja lapsi tulee raiskatuksi ja pahoinpidellyksi? Kuinka moni mies joutuu ryöstetyksi ja väkivallan uhriksi? Kauanko kestää Suomen kansa tätä nöyryytystä? Veikkaan, että syksyllä tiedämme, nousevatko suomalaiset ”rasistit” vastarintaan. Suomessa asuu kansa, jonka ÄO on korkein Euroopassa ja geeniperimä on puhtain, joten en usko, että kovin helposti tällaista kansaa saa nujerrettua.

   Liked by 1 henkilö

 1. Kuntavaalit on 9.4.2017.
  Siis vuoden päästä ohi. Äänioikeus edellyttää kahden vuoden kirjoillaoloa, mutta ei EU maissa kansalaisena olleilta.

  On siis tärkeää huolehtia äänestysaktiivisuudesta. Demokratiassa enemmistö päättää – enemmistö äänensä antaneista!

  Mikä puolue on saanut hallitusohjelmaan, maahanmuutto-ohjelmaan sekä turvapaikkaohjelmaan suomalaiskansalliset kirjaukset?

  Nyt on vielä vahdittava, että lainsäädäntö todella korjataan em. ohjelmien mukaiseksi

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s