Elinkautiset muslimiopiskelijoille pirullisen terrori-iskun valmistelusta

22-vuotias Tarik Hassane: Ei mahdollisuutta vapauttamiseen 21 vuoteen. Tuomio tuli terrori-iskujen valmistelusta ja salaliitosta murhata.

22-vuotias Suhaib Majeed sai samoista syytteistä vähintään 20 vuoden tuomion.

Miesten suunnitelmana oli murhata poliiseja, sotilaita ja siviilejä drive-by-ampumisissa.

Tuomiot luettiin Lontoon Old Baileyn oikeussalissa. Tuomari: ¨On shokeeraavaa, traagista ja valitettavaa, että te kaksi nuorta, Yhdistyneen kuningaskunnan koulut käynyttä ja yliopisto-opetukseen osallistunutta otitte vastaan vaikutteita verenhimoisesta islamin versiosta, jota ISIS ja sen kaltaiset ryhmät edustavat ja päätitte tarttua aseisiin toisia kansalaisia ja heitä oman kaupunkinne kaduilla suojelevia viranomaisia vastaan.¨

Tuomarin mukaan Hassane on myös tunnustanut vierailleensa Syyriassa 2013 oppimassa aseiden käyttöä ja viettämässä aikaa muiden terroristien kanssa. Palattuaan Britanniaan, hän keräsi rahaa Syyrian islamisti ryhmien tukemiseen. Tämän jälkeen Hassanesta tuli drive-by-hyökäyksen pääsuunnittelija.

Toisin kun usein luullaan ja väitetään, radikalisoituminen ei johdu sosioekonomisista syistä. Päinvastoin, suurin osa terroristeista ja radikaalimuslimeista on keskiluokkaisia ja hyvin koulutettuja. Esimerkiksi Belgiassa vain yksi kuudesta radikaalista tulee köyhistä oloista.

(Breitbart, kuva: Metropolitan police)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s