Matkalla Eurooppaan: Turkki kiristää otettaan EU:n kurkusta

Kiristyskampanja: Vaihe II

Turkki on ilmoittanut, että se ei tule pitämään kiinni sopimuksestaan hillitä pakolaisvirtaa Eurooppaan, mikäli viisumivapautta ei myönnetä ennen kesäkuun loppua. Tällä kertaa uhkauksen esitti pääministeri Davutoglu. Presidentti Erdogan on esittänyt samansuuntaisia uhkauksia jo useasti. Hänen mukaansa Eurooppa on riippuvainen Turkista. ¨Eurooppa tarvitsee Turkkia enemmän kuin Turkki tarvitsee Eurooppaa.¨ Erdogan sanoi hurraavalle väkijoukolle. Monet Erdoganin kannattajat ovat kansallismielisiä ja kannattavat islamilaisen sanoman levittämistä ja Turkin laajentumista.

b1a396f2ec2578c0cd6ef693d0297d8f7cdf77c8

Aikaisemmin Erdogan on uhannut lastata pakolaisia juniin ja busseihin ja lähettää heidät suoraan Eurooppaan mikäli hänen vaatimuksiinsa ei suostuta. Turkki sanoo kuitenkin että on väärin ajatella sen kiristävän Eurooppaa

507px-Ahmet_Davutoğlu_(cropped)

Ahmet Devutoglu: ¨Kukaan ei voi olettaa että pidämme sitoumuksestamme kiinni jos meillä ei ole viisumivapautta kesäkuuhun mennessä.¨ Devutoglu sanoo myös: ¨ Turkki ei kiristä Eurooppaa.¨

Jos EU myöntyy Turkin vaatimuksiin ja antaa turkkilaisille vapaan matkustusoikeuden Euroopassa kysymättä kaikkien jäsenmaiden kansalaisten mielipidettä, mitkä tulevat olemaan sen poliittiset seuraukset? Viisumivapautta vastustaa varmasti noin 65-80% eurooppalaisista. Valitettavasti osa EU:n poliittisesta eliitistä on toista mieltä.

800px-2015-12_Federica_Mogherini_SPD_Bundesparteitag_by_Olaf_Kosinsky-160

Federica Mogherini: ¨Islam kuuluu Eurooppaan. Poliittinen islam on mukana kuvassa. Uskonto kuuluu politiikkaan.¨

Pakolaisvirta Turkista on hidastunut, vaikka Kreikkaan saapuu edelleen satoja ihmisiä joka päivä. Kuinka suurena menestyksenä sopimusta voidaan ensinkään pitää kun Eurooppaan on saapunut 1,8 miljoonaa pakolaista ja vasta 300 on palautettu Turkkiin. Sopimus ei myöskään kontrolloi pakolaisten määrää lainkaan: Jokaista Turkkiin palautettua kohti otetaan uusi pakolainen  tilalle. Tämän sopimuksen puitteissa pakolaismäärä ei tule vähenemään. Mistä tällaisessa sopimuksessa on edes kyse? Turkille se on selkeä rahasampo ja kiristyskeino sen vaatimuksille viisumivapaudesta ja EU-jäsenyydestä.

Sopimuksesta neuvoteltaessa Turkki halusi korostaa, että sen tarkoitus ei ole kiristää Eurooppaa. On vaikea nähdä tilanteessa mitään muuta kuin juuri kiristämistä. Viisumivapaus tai EU-jäsenyys eivät liity millään lailla pakolaiskriisiin.

EU-jäsenyys Turkille toisi Eurooppaan mantereelle sotia nopeassa tahdissa, Turkin pyrkiessä ottamaan vallan ja islamisoimaan Euroopan. Tämä on Erdoganin unelma. Myös EU:n uudet naapurit, Syyria, Irak ja Iran nauttisivat kissanpäiviä lähettäessään miljoonia ihmisiä Eurooppaan miten tahtovat. Eurooppa luhistuisi Lähi-Idästä tulevaan paineeseen.

On varmaa, että Turkki muuttuu yhä aggressiivisemmaksi, annettiin heille periksi tai ei. Tulemme epäilemättä näkemään myös hetkellisiä pakolaisvyöryjä kiristysvaatimusten tukena. Jos vaatimuksiin ei suostuta, tulee Erdogan sysäämään Eurooppaan ennennäkemättömän pakolaisvyöryn, kuten hän on sanonut.

Turkin kuitenkin ehkä vaarallisin ase tällä hetkellä on terroristien lähettäminen Eurooppaan, kuten Jordanian kuningas Hussein on kertonut sen tekevän.

 

5 vastausta artikkeliin “Matkalla Eurooppaan: Turkki kiristää otettaan EU:n kurkusta”

 1. Ja euroopan ”johtajat” ovat pää perseessä tämän mielipuolen edessä. Tämä ählämi kirstää eurooppaa ja toivon että putin pommittaa koko maan kivikauteen, olkoon natomaa tai ei.

  Tykkää

  1. Ählämi, älä unta näe, Putin pommittaa Turkin paskaks.
   Ählämit eivät tule voittamaan koskaan ainakaan Suomea.
   Parasta suunnata takaisin ählämimaahan, jossa puurokin on parempaa!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s