Katsaus epäonnistuneisiin valtioihin ja pakolaiskriisiin

Mikä on epäonnistunut valtio?

¨Epäonnistunut valtio eli romahtanut valtio (engl.Failed State) on toimintakykynsä menettänyt valtio, joka on niin heikko ettei se pysty hallitsemaan aluettaan eikä suojelemaan kansalaisiaan. Ei ole yksiselitteistä, millä taholla on oikeus todeta ja perustella jonkin maan valtiovallan epäonnistuminen. Valtiovallan epäonnistuminen halutaan kiistää, sillä kansainvälisessä politiikassa asialla voi olla huomattavat seuraukset.

Failed_State_Index_2

Epäonnistuneiden valtioiden indeksin mukainen kartta

Ei ole myöskään yksikäsitteistä määritelmää sille, milloin valtion toimintakyky ja hallintavallan taso on heikentynyt niin paljon, että sitä voidaan kutsua epäonnistuneeksi.  Epäonnistuneen valtion käsite onkin pyritty korvaamaan neutraalimmalla hauraan valtion käsitteellä. Valtioiden vakaustilaa kuvaamaan käytetty FSI-mittariluku on uudelleennimetty vastaavasti (Failed states index → Fragile states index).¨

migrants1_1

Jos tarkastellaan Eurooppaan saapuvien pakolaisten kansalaisuutta ja alla olevaa listaa epäonnistuneista valtioista, voimme nähdä yhtäläisyydet. Yhteistä näille maille on niissä riehuva väkivalta, vähemmistöjen sortaminen, naisten ja tyttöjen alistaminen ja eristäminen, ei -muslimien vainoaminen jne.

Somalia 99,8% muslimeita

Jemen 99,99% muslimeita

Syyria 87% muslimeita

Afganistan 99,7% muslimeita

Guinea 85% muslimeita

Irak 95% muslimeita

Pakistan 97% muslimeita

Niger 80% muslimeita

Nigeria 50% muslimeita

Norsunluurannikko 40% muslimeita

Guinea-Bissau 50% muslimeita

Tsad 54% muslimeita

Etiopia 35% muslimeita

Islam ei ole ainoa syy näiden valtioiden tilanteeseen. Sitä voidaan kuitenkin pitää niiden sosiaalisen kehityksen esteenä. Myös erittäin alhainen yleinen älykkyysosamäärä näyttelee suurta roolia ja johtaa valtioiden kaatumiseen ja väkivallan lisääntymiseen. Kun yleinen älykkyysosamäärä laskee alle 90:n, väkivalta lisääntyy ja hyvinvointivaltion toteutuminen tulee mahdottomaksi.

bv118_Rioting02

Maahanmuuttaja luennoi naiselle 

Islam ei kannusta ihmisen henkilökohtaista kehitystä. Esimerkiksi kirjojen lukeminen on ollut jopa kiellettyä. Älyllisyys nähdäänkin islamin vastaisena. Islamilaisessa maailmassa edelleen vallitseva antimodernismi on ehkäissyt yhteiskunnan ja sen instituutioiden kehittymisen, siinä missä teollistumisenkin. Tämän ahdasmielisyyden ja epä-älyllisyyden ilmapiirin vuoksi islamin keskuudesta ei nouse suuria ajattelijoita tai tieteen neroja.

MuslimsQuran

Euroopan talousveturit?

Euroopan päättäjien käsittämättömät väitteet näiden ihmisten tuomisesta yhteiskuntaamme jonkinlaisina talousvetureina ja innovaattoreina eivät ole ainoastaan naurettavia ja röyhkeitä, vaan juuri niin kaukana totuudesta ja todellisuudesta kuin voi olla. Tietotaitojen ja innovaation sijaan he tuovat yhteiskuntaamme väkivaltaisuutensa ja kotimaidensa konfliktit, sekä syvään juurtuneen vihan ja halveksunnan ei-muslimeita, erityisesti länsimaalaisia kohtaan. Alhaisen älykkyysosamäärän tuoma väkivaltaisuus ja uskonnollis-kulttuurinen suvaitsemattomuus muita kohtaan on kiinteä ja poistamaton osa heidän identiteettiään.

Pakolaisvyöryn ja sen lieveilmiöiden aiheuttamat taloudelliset rasitteet Euroopalle ovat niin massiiviset, että ne tulevat ehkäisemään Euroopan omaa kehitystä ja hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

Clerics_take_part_in_a_protest_against_an_anti-Islamic_film

Islamilaisessa yhteiskunnassa uskonnolliset johtajat määräävät kaikesta. 

muslima

Naisten surkea asema näissä epäonnistuneissa valtioissa on valtava ongelma ja osatekijä yhteiskunnalliseen ja taloudelliseen rappiotilaan. Tullessaan Eurooppaan näistä maista, pakolaiset tuovat mukanaan myös tämän ongelman. Islamilaisista maista tulevien naispakolaisten työttömyysaste Pohjoismaissa on tilastojen mukaan ällistyttävät 95%, jopa usean vuoden maassa asumisen jälkeen.

Muslim-Riots-in-Europe

2E77703100000578-3321491-image-a-26_1447726829249

blonde-raped-618x454

Maahanmuuttajien väkivaltaa Euroopassa

1102-2

Massamaahanmuutto islamilaisesta maailmasta on muodostumassa ilmeiseksi esteeksi Euroopan omalle kehitykselle

Kaikki nämä epäonnistuneiden valtioiden negatiiviset ilmiöt alkavat vaikuttaa myös Länsimaissa, paljon nopeammin kuin moni uskookaan. Tästä on olemassa jo paljon esimerkkejä: Väkivallan lisääntyminen, terrorismi, heikentyvä koulumenestys vertailuissa, naisten ja tyttöjen turvallisuuteen liittyvät seikat ja niiden seurauksena tehtävät naisten yleistä vapautta yhteiskunnassa koskevat kompromissit, valtavat taloudelliset rasitteet, massatyöttömyys jne.

 

Yksi ajatus artikkelista “Katsaus epäonnistuneisiin valtioihin ja pakolaiskriisiin”

 1. Se mitä tapahtuu Suomessa ja Euroopassa maahanmuuttoon liittyen
  kertoo siitä, että päättäjiltä puuttuu yleistieto, kyky hankkia tietoa ja
  itsenäinen ajattelu. Ei tarvitse olla korkeasti koulutettu, riittää terve
  maalaisjärki, jota tuntuu puuttuvan ainakin meidän päättäjiltämme.
  Liian moni hyötyy maahanmuutosta kun jopa osa kansanedustajistakin
  tai heidän puolisonsa on mukana vokkibisneksessä esim. rouva Orpo,
  (mies huolehtii, että rajat pysyy auki), Nazima Razmiar,( Afganistanin
  vahvistus eduskunnassa) Mia-Petra Mikäikinä-Natri, (Meppi, joka
  näkee näkyjä korkeasti koulutetuista migranteista, kun he ponnistelevat
  eteenpäin Balkanin teillä kohti unelmaansa). Kyllä Suomikin on syytänyt rahaa kehitysmaille enemmän kuin monet rikkaat maat, on aivan
  perusteltua leikata kehitysapurahoja koska kehitysmaiden ihmiset
  tulevat tänne elätettäviksi. Pitäisi olla jo selvää, että esim. muslimit eivät
  tule integroitumaan koskaan länsimaihin, onhan meillä esimerkkinä
  somalit, jotka ovat olleet Suomessa jo yli kaksikymmentä vuotta ja
  suhtautuvat vihamielisesti kantaväestöön ja eristäytyvät omille alueilleen,
  elävät sosiaaliturvan varassa, eivätkä työllisty.
  Maahantulleille kehitysmaalaisille on annettu kuulemma seksuaalivalistusta. Kesällä nähdään kuinka on tehonnut, kun alkaa
  taas taharrush ja tuherruskeimit.
  Pitäkää lapsistanne huolta.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s