Iranin ura(a)ni,

Pukeutumisleikkejä poliittisissa neuvotteluissa.

¨Iranin uraanilla Iranissa ja Iranin osalla urallani on osa uraani Iranissa, osa uraani Iranin uraanissa ja Iranin uraamissa Iranin ja urani urissa uraanin Iranissa.¨ (Tuntematon EU-sananvapaussotilas)

EU, USA….Iranin (Maailman suurin terrorismin valtiollinen rahoittaja. Lat.huom.) ohjusohjelman ja tulevien ydinaseiden maksumiehinä..pilkan kera. Euroopan ja obamalaisen Amerikan ulkopolitiikan linjaukset, sen edustajien lausunnot ja toiminta hakevat vertaistaan länsimaisen sivilisaation, ellei ihmiskunnan historiasta. On huomattavaa, että Federica Mogherini, EU:n ¨ulkoministeri¨ oli keskeisessä roolissa päätettäsessä ns. Iranin sopimuksesta, koskien sen oikeutta rikastuttaa uraania….kehittää ydinaseita. ( (Niiden ampumiseen tarvittavien ohjusjärjestelmien rajoittamisia ei nähty tarpeelliseksi sisällyttää sopimuksen piiriin. Lat. huom.)Kuka on Iranin ydinaggressioiden kohde?  Islamin shiialaisen suuntauksen kohde ovat juuri ne, jotka sallivat kiihkoislamistisen valtion kehittää muutaman vuoden kosmeettisen hidastuksen jälkeen joukkotuhoasejärjestelmän, ja jopa rahoittavat sen, vapauttamalla Iranin kansainvälisistä pakotteista, jotka alkoivat jo purra tehokkaasti, kunnes shiiataustainen Yhdysvaltain istuva presidentti, Barrack Hussein Obama aloitti kansainvälisen lobbaamisen (lue: sanelun) Iranin puolesta.

Mitä näissä neuvotteluissa todellisuudessa tapahtui? Vaikutti siltä, että Iran saneli kaiken, sai kaiken vaatimansa, eikä joutunut luopumaan mistään, vain viivyttämään jo käytännössä olemassa olevan ydinaseensa julkistamista muutamalla vuodella? Antaako suuren EU-delegaation vierailu shiateokratian sydämeen, Teheraniin, hiljattain vastauksen EU:n pehmeän politiikan herättämiin kysymyksiin?

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, Federica Mogherini oli suuren delegaation kanssa vierailulla Iranissa. Mogherini esiintyi koko matkan ajan islamilaisissa huiveissa ja erittäin peittävissä ja huonosti leikatuissa, omituisissa ja kömpelöissä vaatteissa. Onko tämä omiaan parantamaan naisten asemaa näissä maissa, jos korkea-arvoinen EU:n edustajakin näyttää alistuvan naisen tunnetusti surkeaan asemaan islamilaisessa kulttuurissa? Onko EU:n ulkoministerin syytä toimia näin, sen vuoksi että hän on nainen? Minkä kuvan tämä antaa maailman sorretuille naisille ja tytöille?

 

AF7567E4-B50A-40B0-9DEC-38551C00A0B4_cx0_cy7_cw0_mw1024_s_n_r1

Eurooppalaiset poliitikot laittavat itsensä jatkuvasti alistettuun asemaan neuvotellessaan islamilaisessa maailmassa. Kompromisseilla kansainvälisen etiketin suhteen on juuri päinvastainen vaikutus kuin mihin pyritään. Liehittely ja mielistely osoittaa vastapuolen silmissä heikkoutta ja vakuumi täytetäänkin välittömästi ja puristetaan seuraavat myönnytykset irti pehmeistä eurooppalaisista, Mogherinin kaltaisista neuvottelijoista.

Moni luulisi että italialaiset ovat ylpeitä taideaarteistaan ja haluaisivat esitellä niitä kaikille vierailijoille

Kun Iranin presidentti vieraili Italiassa, peiteltiin pahviseinillä alastomia veistoksia, ettei loukattaisi muslimien tunteita. Onko Euroopan kulttuurihistoria hävettävä asia verrattaessa sitä islamin historiaan? (Jokaista merkittävää islamilaista kirjallista julkaisua kohden, Euroopassa lienee vastaava määrä rakennettuja kirjastoja!. Lat.Huom.) Kyseessä ovat kuitenkin kulttuurisesti mittaamattoman arvokkaat kuvanveistotaiteen mestariteokset, jotka ovat merkittävä osa eurooppalaista kulttuuria ja taidehistoriaa. Kun ollaan Teheranissa, tehdään niin kuin Iranilaiset tekevät ja kun ollaan Roomassa, tehdään edelleen niin kuin Iranilaiset tekevät! Tämä on karkea ja tökerö virhe, käytäessä läpi neuvotteluja erilaisten kulttuurien ja kansojen välillä. Mistä tämä poliittinen ja diplomaattinen pavianismi johtuu? Se murtaa myös aiemmin totuttuja kansainvälisiä käytäntöjä ja osoittaa yleistä Länsimaiden alistumista islamilaisen maailman aggressiivisuudelle ja vihamielisyydelle. Tämä länsimaisen ajattelun kohteliaimpia ja joustavimpia käytösmalleja edustava toiminta valitettavasti tuottaa juuri päin vastaisen vaikutuksen kuin odotetaan: Joustavuuden ja ystävällisyyden sijaan tulee nopea tyhjiön täyttäminen ja yliotteen omaksuminen neuvotteluissa. Tämä on helppo huomata lähes kaikista Länsimaiden ja islamilaisen maailman välisistä neuvotteluista, ainakin presidentti Obaman valtakauden aikana. Onkin tavallaan mahdotonta laskea tämän kaltaista toimintaa, muutoksia pukeutumisessa ja poikkeuksia toisen neuvotteluosapuolen eduksi, poiketen ennalta totutuista kansainvälisen poliittisen kanssakäymisen etiketistä,  diplomaattisen tietämättömyyden tai kokemattomuuden syyksi. Tämän kaltaisiin etikettivirheisiin suomalaisista poliitikoista ovat kömmähtäneet esimerkiksi ministeri Lenita Toivakka, huiveissaan Iranin vierailullaan. Pahin esimerkki lienee kuitenkin presidentti Tarja Halosen vierailu Saudi Arabiaan 2000-luvun alkupuolella. Vierailun aikana,  valtion päämiehen ominaisuudessa, hän pukeutui islamin vaatimiin, naisia alistaviin asuihin. Tällaisen harkitsemattoman, itseä alentavan toiminnan seuraukset voivat olla poliittisessa mielessä Suomen mainetta ajatellen, jopa korjaamattomia.

-Onhan huivi nätisti? –Vaikene nainen, odota keittiössä, niin sanelen maidemme välisen sopimuksen samalla kun kuorit perunat

Indspilning-i-fuld-skærm-28-07-2016-760x257

Mä oon muslimi, hei katsokaa mua!  Iiiik Ihanaa, ihan niin kuin Obama! 

Silmukka kiristyy

Myös suomalaisväriä on nähty Teheranissa, ministeri Toivakan käytyä vierailulla Team Finlandin kanssa. Monien maiden edustajat ovat olleet viime aikoina kolkuttelemassa Iranin ovea kauppasopimusten toivossa. Kuitenkin Iranin ihmisoikeustilanne, uskonnollisten ja muiden vähemmistöjen, sekä naisten asema ovat yksi huonoimmista maailmassa.

139409171300018156671344

Ovatko nosturit nosteessa, Fatima Toivakka? Ministeri Toivakka hoitaa Iranin asioita Suomen hallituksessa

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Iranissa käytetään paljon nostureita. Länsimaissa valmistettujen nostokurkien vienti Iraniin vetääkin kuin häkä, erityisesti sen jälkeen kun obamalais- junckerilaisen businesseliitin mielestä ¨kuristavat¨ kauppapakotteet saatiin purettua. Saikohan ministeri Toivakka sopimuksia myös suomalaisille nosturifirmoille vierailunsa aikana? Roikkuuko vastaus ilmassa?

Federica Mogherinin järkyttävä puhe viime kesäkuulta: ¨Islam kuuluu Eurooppaan. Sillä on paikka Euroopan historiassa, kulttuurissa, ruoassamme, ja mikä tärkeintä: Sillä on paikka Euroopan nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. En pelkää sanoa, että poliittinen islam on mukana kuvassa. Uskonnolla on oma roolinsa politiikassa.¨ Bryssel 25/6/2015

hqdefault

Jordanian vierailulla tuli itku…

img677533

…onneksi hali oli lähellä

obama-crying-

 Itkupillien oppimestari, B. Hussein Obama

B. Hussein Obama runnoi läpi ns. Iranin ydinsopimuksen, joka antaa toteuessaan Iranille vapauden ydinaseen kehittämiseen muutaman vuoden kuluessa, ja tarjoaa rahoituksen sen tueksi tarvittavien ballististen ohjusten kehittämiseen. Iranin uraanin joukkotuhoaseisiin rikastuttamiseen liittyvät rajoitukset ovat lähinnä kosmeettisia. Iran kehittää kovaa vauhtia ballistista, ydinlatausten kuljettamiseen soveltuvaa ohjusjärjestelmää. Tämän kaluston ensisijaisella tulilinjalla on lähinnä Eurooppa, jonka poliittiset päättäjät kirmaavat juuri nyt keppihevosina pokkuroimaan Teheraniin kauppasopimusten toivossa.

2 vastausta artikkeliin “Iranin ura(a)ni,”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s