Turkin kielestä EU:n virallinen kieli… Samaan aikaan toisaalla: Erdogan takavarikoi 6 kirkkoa

 

Turkin kielestä tulee yksi EU:n virallisista kielistä. Erityisen huolestuttavan tästä uutisesta tekee se, että kaikki muut EU:n viralliset kielet ovat sen varsinaisten jäsenmaiden kieliä. Tästä voidaan vetää johtopäätös, jonka mukaan nykyinen EU-eliitti todellakin aikoo runnoa Turkin unionin jäseneksi, vaikka samaan aikaan suurin osa Euroopan väestöstä vastustaa jäsenyyttä. Tämä sama poliittinen suuntaus on vastuussa Euroopan pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta, joka on tuonut mantereelle miljoonia islamilaisista maista tulevia, länsimaiseen elämäntapaan sopeutumattomia henkilöitä.

Mepit äänestivät luvuin 375-133 turkin kielen puolesta.

680px-EU-candidate_countries_map.svg

EU:n jäsenmaat ja jäsenyyskandidaatit

680px-EU27-further_enlargement_map.svg

EU:n laajentuminen. Sinisellä: jäsenmaat. Vihreällä: mahdolliset jäsenet. Vaaleansiniset: jo neuvotteluprosessissa olevat maat

Viime viikolla Hollannin kansanäänestyksessä EU:n laajenemisesta EI-äänet saivat selkeän voiton. Tästä piittaamatta EU kuitenkin jatkaa laajentumispyrkimyksiään sekä Ukrainan, että Turkin suuntaan.

diya

 

Samaan aikaan toisaalla

Erdogan on ottanut 6 kirkkoa valtion haltuun Diyabakirissa, Turkin kaakkoisosissa. Tämä huolestuttaa paikallisia kristittyjä, jotka ovat aina hallinnoineet ja hoitaneet omia kirkkojaan itse. Kirkot ovat nyt valtion omaisuutta. Yksi kirkoista on 1700 vuotta vanha, uusin on rakennettu vuonna 2003. Kyseessä on katolilaisten, protestanttien ja ortodoksien kirkkoja. Yli miljoona kristittyä joutui massamurhien uhreiksi tällä alueella 1900-luvun alkupuolella, osana ottomaanien etnisiä ja uskonnollisia puhdistuksia ja vainoja.

Recep_Tayyip_Erdoğan_Mahmoud_Abbas-1

Turkki islamisoituu nopeasti presidentti Erdoganin aggressiivisen neo-ottomaanisen politiikan myötä. 1900-luvun alkupuolella, ottomaanivaltion luhistuttua voimaan tulleet Kemal Ataturkin sekulaarit opit ja perustuslaki murenevat päivä päivältä. Presidentti Erdogan ei ole pelkästään autoritaarinen hallitsija, vaan hän on myös islamisti.

Virgin-Mary-Syriac-Orthodox-Church-in-Diyarbakir

Pyhän Marian kirkko, Diyabakir

Monia kirkkoja Turkissa on muutettu myös moskeijoiksi. Tämä on vanha islamilainen perinne. Samoin on käynyt myös muiden uskontojen temppeleille ja pyhätöille eri puolilla maailmaa, missä islam on vieraillut. Monen turkkilaisen unelma on nähdä myös Hagia Sofian kirkko Istanbulissa jälleen moskeijana.

 

 

 

4 vastausta artikkeliin “Turkin kielestä EU:n virallinen kieli… Samaan aikaan toisaalla: Erdogan takavarikoi 6 kirkkoa”

 1. Kiinnostaisi tietää kuinka Suomen mepit äänestivät.
  Puolesta varmaankin ,niin kuin eu:n mallioppilaan
  kuuluu. Toivottavasti britit äänestävät kesäkuussa
  EU-eron puolesta.

  Tykkää

 2. Katsokaa tilastoja melkein kaikki ristityt on hävittety tai pakko käänytetty lähi idässä, onneksemme sielä viellä on Israel onko kohta taas lähiidän ootelun aika ja palautaa kiihkoilijat ruotuun?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s