EU polkee demokratiaa

Geert Wilders Hollannin kansanäänestyksen tuloksesta: ¨Ei tarkoittaa ei!¨

EU:n päättäjien mielestä EI kuitenkin näyttää tarkoittavan jotakin aivan muuta ja se jatkaa Ukrainan ja EU:n välistä lähentymisen prosessia kansanäänestyksen tuloksesta piittaamatta.

Hollannin hallituksen ja EU:n ylimielinen asenne muutama päivä sitten järjestetyn kansanäänestyksen suhteen herättää raivoa. Hollannin hallitus ja Euroopan unioni kiemurtelevat ulos tilanteesta kunnioittamatta demokraattisen prosessin ja kansanäänestyksen tulosta ja aikovat tehdä sopimuksen joka tapauksessa. Tämä johtaa esimerkiksi 45 miljoonan ukrainalaisen vapaaseen pääsyyn Schengen-alueelle. Meillä eurooppalaisilla tuskin on mitään Ukrainan kansaa vastaan, mutta EU:n laajentumisen järkevyydestä voidaan olla montaa mieltä.

Kaikkien jäsenmaiden pitää ratifioida EU:n ja Ukrainan välinen sopimus ennen sen voimaan tuloa. Hollanti kuitenkin järjesti asiasta kansanäänestyksen ja äänestäjien selkeä enemmistö vastustaa sopimusta.

Kansanäänestyksen tuloksen polkemista voi pitää myös osoituksena EU:n poliittisen eliitin yleisistä laajentumispyrkimyksistä ja suunnitelmasta ottaa myös esimerkiksi Turkki EU:n jäseneksi kansalaisten mielipiteistä piittaamatta.

Juncker, Tusk, Schultz. Euroopan komission puheenjohtaja, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Euroopan parlamentin puhemies. Muistatko äänestäneesi heitä poliittisiin tehtäviinsä? No, ei huolta, he tekevät silti kaikki tärkeät päätökset puolestasi!

Äänestystulos vastustaa EU:n laajenemista Ukrainan suuntaan, mutta samalla kansanäänestyksen tulosta voi pitää myös ilmaisuna kansalaisten näkemyksestä, mitä tulee islamilaisen Turkin mahdolliseen EU:jäsenyyteen. Äänestyksen tuloksella tulee olemaan positiivinen vaikutus myös kesäkuussa järjestettävään brittien kansanäänestykseen EU-erosta. Jos britit päättävät lähteä, on mahdollista, että tämä tulee aiheuttamaan lumipalloefektin ja kansanäänestyksiä tullaan näkemään muissakin maissa ja Euroopan unionin tulevaisuudesta poliittisena liittona, saattaakin jäädä vain ikävät muistot.

Geert_Wilders_op_Prinsjesdag_2014_(cropped)

Hollannin Vapauspuolueen puheenjohtaja, Geert Wilders vaatii EU:n ja Ukrainan välisen sopimuksen täydellistä kumoamista. Myös Wildersin työ Euroopan suojelemiseksi islamisaatiolta on ollut merkittävää. Tämän johdosta hän on kuitenkin joutunut uhraamaan henkilökohtaisen elämänsä ja elää luotiliivien ja turvamiesten suojelemana

Wilders: ¨Ei tarkoittaa ei!! ¨

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s