Turkki vaati saksalaisen koomikon pidättämistä Erdogania pilkkaavan runon vuoksi

Liittokansleri Merkel kuitenkin kieltäytyi tinkimästä sananvapaudesta.

Angela Merkel kommentoi Turkin vaatimusta asettaa saksalainen koomikko Jan Böhmermann syytteeseen satiirisen runon vuoksi.

jan-boehmermann-kritik-erdogan

Jan Böhmermann on nyt poliisin suojelussa. Viranomaiset pelkäävät Boehmermannin ja perheensä hengen olevan vaarassa Erdoganin kannattajien taholta.

¨Meillä on perustuslaissa olevia oikeuksia ja sen artikla 5, joka takaa sananvapauden, tieteen ja taiteen vapauden. Kaikki nämä arvot ovat voimassa ja niillä ei ole mitään tekemistä poliittisten ongelmien kanssa joista keskustelemme. Myös pakolaiskysymys on yksi niistä. On Euroopan, Saksan ja Turkin intressi löytää poliittinen ratkaisu, LAILLISTAA PAKOLAISTEN REITIT JA JAKAA TAAKKA.¨

Nyt kuitenkin tiedämme mitä tuleman pitää Turkin mahdollisen EU-jäsenyyden myötä. Se tulisi ajamaan Euroopan täydelliseen kaaokseen ja pitää tietenkin estää. Se myös kertoo siitä, mitä Turkin sisällä tapahtuu. Erdoganin edustama varhaiskeskiaikainen, brutaali Lähi-Idän ajatusmaailma on valovuosia jäljessä modernin ja vapaan länsimaisen ihmisen oikeuskäsityksistä ja arvomaailmasta ja Turkilla ja sen edustamalla vihamielisellä kulttuurilla ei tule olla mitään sijaa 2020-luvun Euroopassa.

Merkelin puheessa huolestuttavaa oli maininta ¨pakolaisten reittien laillistamisesta ja taakan jakamisesta.¨ Kesä ja ongelmat lähestyvät. Erdogan on jo ilmoittanut, että mikäli Turkki ei saa viisumivapautta, tulee hän avaamaan pakolaishanat Eurooppaan ennennäkemättömällä tavalla. On todennäköistä, että tämä tulee tapahtumaan nopeammin kuin uskommekaan.

Yksi ajatus artikkelista “Turkki vaati saksalaisen koomikon pidättämistä Erdogania pilkkaavan runon vuoksi”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s