HIV, tuberkuloosi, punatauti, syyhy, MRSA, tuhkarokko, kolera, pilkkukuume

Ekspertit varoittavat pakolaisten mukanaan tuomista sairauksista.

Terveysviranomaisten ympäri Eurooppaa pitää kehittää toimintaansa ja ottaa käyttöön varotoimenpiteitä pakolaismassojen tuomien ongelmien myötä. Lääketieteen konferenssissa Hollannissa, lääkärit vaativat enemmän resursseja ja koordinoitua lähestymistapaa tautien havaitsemiseen ja hoitoon eurooppalaisen terveydenhuollon ylikuormittuessa.

Shigella_stool

Shigella

Tartuntataudit jotka olivat jo lähes kadonneet, tulevat takaisin Eurooppaan pakolaisten kantaessa niitä aiheuttavia bakteereita ja viruksia mukanaan, todettiin mikrobiologian konferenssissa eilen. (European Society of Clinical Microbiology and Infectious Disease)

Vielä huolestuttavampi ilmiö ovat pakolaisten mukanaan kantavat superbakteerit kuten MRSA ja salmonellan sekä ecolin muodot jotka ovat nopeasti kehittäneet resistenssin antibiooteille ja, jotka aiheuttavat valtavia ongelmia päästessään Euroopan sairaaloihin.

Mrsa_cyst_exploded

Puhjennut MRSA superbakteerin aiheuttama paise

Baselin yliopistollisen sairaalan tutkijat kertovat raportissaan, että Sveitsin pakolaiskeskuksiin saapuvilla on kymmenkertainen määrä MRSA-tapauksia verrattuna kantaväestöön. Saksalainen tutkimus kertoo myös punatautia aiheuttavan shegillabakteerin joidenkin kantojen antibioottiresistenssista. Myös HIV-tartuntoja esiintyy moninkertainen määrä kantaväestöön nähden.

32D588E100000578-0-image-a-20_1460377354896

Konferenssin ohjelmajohtaja, Wifried Kern: ¨Terveydenhuoltopalvelut ympäri maailmaa kohtaavat monia uusia haasteita massamaahanmuuton seurauksena. Pakolaiset kantavat patogeenejä ja mikrobeja joille on kehittynyt antibioottiesistenssi aiheuttaen tartuntatautien uudelleen ilmenemistä pakolaisia vastaanottavissa isäntämaissa, joissa näistä taudeista on jo aikaisemmin päästy eroon.. (Tai uusien tautien ilmaantumista Eurooppaan.)

Methicillin-resistant_Staphylococcus_aureus_(MRSA)_Bacteria

MRSA superbakteeri

 

Yksi ajatus artikkelista “HIV, tuberkuloosi, punatauti, syyhy, MRSA, tuhkarokko, kolera, pilkkukuume”

 1. Näinhän kantaväestöstä päästään kätevästi eroon, kun
  maahan tulee näitä tautien levittäjiä, lisäksi erilaiset
  terveydenhuollossa tapahtuvat sabotaasit, (esim. käytetyt
  neulat) kun maahanmuuttajille tehdään oikoteitä eri
  ammatteihin. Miten kantaväestöä suojellaan?

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s