Turkki vie ja EU vikisee

Uusi salainen suunnitelma lennättää 250 000 kiintiöpakolaista ¨suoraan EU:n kohdemaihinsa¨…joka vuosi.

Saksalaislehti Die Welt kertoo sunnuntainumerossaan salaisesta sopimuksesta Turkin ja EU:n välillä. Jo sovittujen asioiden lisäksi EU:n pitää ottaa vastaan 250 000 pakolaista suoraan Turkista ja lennättää heidät määrättyihin kiintiömaihin. (kuten Suomi! )

Istanbul_Airport_Turkish-Airlines_2013-11-18

Secret-659857

Median keskittyessä lähinnä pakolaisten ¨palautuksiin¨ Euroopasta Turkkiin, josta Turkki saa palkkioksi miljardeja euroja, viisumivapauden sekä EU-jäsenyyden nopean käsittelyn. Turkki ei tietenkään noudata sopimuksia vaan kiristää lisää. Euroopasta Turkkiin on palautettu vain kourallinen ihmisiä ja samaan aikaan Kreikan saarille saapuu tuhansia pakolaisia joka päivä. Näiden lisäksi Bryssel ja Ankara aikovat siis lennättää vielä 250 000 pakolaista lisää suoraan niihin maihin, jotka on määrätty heidät ottamaan EU:n pakollisten kiintiöiden myötä jäsenmailleen.

Istanbul_Airport

Näiden faktojen valossa Euroopan pakolaiskriisi on juuri kasvanut vielä vaikeammaksi. Euroopalla ei ole mitään mahdollisuutta palauttaa Turkkiin pakolaisia lähellekään niin paljon, kuin Turkista heitä valuu Eurooppaan. Kun näiden lisäksi laitetaan vielä ne 800 000 pakolaista, jotka odottavat Libyassa parempia purjehdussäitä ja Välimeren ylitystä, on soppa valmis. EU:n poliittinen johto pitää laittaa vastuuseen Euroopan tuhoamisesta. Brittien kansanäänestys Euroopan unionin jättämisestä on odotettu ja mahdollinen käännekohta. Myös Ranskassa ja Saksassa on vaadittu kansanäänestyksen järjestämistä. EU:n pakolaispolitiikka ajaa Euroopan perikatoon.

Pääkuva: Turkissa mikään ei ole sitä miltä se näyttää!

(lähde: Die Welt

Yksi ajatus artikkelista “Turkki vie ja EU vikisee”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s