Turkin poliisit päästävät pakolaisia Eurooppaan 10€ kpl!

EU syytää Turkille miljardeja…pakolaisvirta jatkuu

SUURI ALE, TOIMI HETI, TARJOUS VOIMASSA VAIN SINULLE, VAIN TÄNÄÄN!! Ostaisitko lentävän maton presidentti Erdoganilta?

Poliisit Turkissa ottavat lahjuksia ja päästävät pakolaisia Eurooppaan jopa vain 10 euroa kappale. Samaan aikaan Turkin hallitus saa EU:lta ainakin 3 miljardia euroa vuodessa hamaan tulevaisuuteen pysäyttääkseen pakolaiset. Tuhannet pakolaiset rantautuvat Kreikan saarille edelleen, koska Turkin poliisi ei estä heitä vaan tekee yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa.

800px-Turkey_-_National_Police

Turkkilainen poliisiauto tuskin herättää monen luottamusta

Syyrialaiset, afgaanit ja irakilaiset pakolaiset ovat kertoneet brittilehti Expressille kuinka he antoivat järjestelijöille rahaa poliisien lahjomiseen, jotta voivat ylittää Egean meren. Poliisin korruptio tekee tyhjäksi EU:n ja Turkin pakolaissopimuksen ja tuhansia pakolaisia virtaakin Kreikan saarille joka päivä. Rannikkovartioston suhteen tilanne on sama. He voivat palauttaa pakolaiset takaisin rantaan, mutta käteislahjus muuttaa tilanteen ja pakolaiset saavat jatkaa merimatkaansa esteettä.

Matkan tehneet kertovat, että 10 euroa riittää lahjomiseen. Pakolaiset ovat myös kertoneet nähneensä Turkin poliisit yhteistyössä ihmissalakuljettajien kanssa. 

 

1024px-Aegeansea

Egan meri satelliittikuvassa

Poliisista riippuen pakolaiset kertovat maksavansa 10, 20 tai 50 euroa. Tämän summan maksettuaan he ovat vapaita tekemään merimatkan Kreikan puolelle.

Mitä merkitystä on EU:n ja Turkin pakolaissopimuksella, jos Turkin poliisi ja rajaviranomaiset eivät siitä piittaa? Sopimus toisaalta on myös keino presidentti Erdoganille, saada EU vielä tiukempaan niskalenkkiin. Jos viisumivapautta ei myönnetä lähiviikkoina, tulemme kokemaan Erdoganin koston ja ennennäkemättömän pakolaisvyöryn Eurooppaan, Turkin orkestroimana. Toisaalta, jos viisumivapaus myönnetään, montako turkkilaista päättää muuttaa Eurooppaan? Turkin väkiluku on lähes 80 miljoonaa. Väestöstä yli 6 miljoonaa kannattaa Islamilaista valtiota.

Pääkuvassa Turkin ja Kreikan, eli EU:n raja

 

(lähde: Sunday Express)

Yksi ajatus artikkelista “Turkin poliisit päästävät pakolaisia Eurooppaan 10€ kpl!”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s