Ranskan juniin 3000 aseellista vartijaa

Koetaanko rauhan uskonto uhkana?

Brysselin terrori-iskujen jälkeen Ranskan valtion rautatieyhtiö SNCF on päättänyt lisätä matkustajien turvallisuutta asettamalla 3000 aseistettua vartijaa juniin siviilivaatteisiin pukeutuneina. Budjettiin on lisätty 400 miljoonaa euroa projektin toteuttamiseksi. SNCF:n johtaja Guillaume Pépy on ilmoittanut, että yhtiön turvallisuusbudjettia korotetaan 50%. Tämä mahdollistaa 3000 vartijan lisäksi keskitetyn valvontakeskuksen valvomaan SNCF:n 40 000 turvakameraa.

Le Figaro kertoo myös, että SNCF saa 30 pommikoiraa sen päärautatieasemille matkatavaroiden tutkintatehtäviin. Guillamume Pépyn mukaan ainakin 15 kiireisintä asemaa saa myös turvaportit. Pépy toivoo, että keskustelu Saksan, Belgian ja Hollannin viranomaisten välillä tulee lisäämään Ranskaan saapuvien junien turvallisuuttta.

¨Meidän kaikkien tulisi voida astua junaan, tietäen että olemme turvassa,¨ Pépy sanoo.

(lähde: riviera-press.fr)

 

Yksi ajatus artikkelista “Ranskan juniin 3000 aseellista vartijaa”

  1. Terrorismiä vastaan eivät aseistetut vartijat auta. Turvatarkastukset voimaan ja tarkastuspisteet asemien ulko-oville. Vain näin voidaan jonkinlainen turvallisuus taata. Itsemurhaiskussa tuhoutuu kaikki – matkustajat, turvamiehet ja iskun tekijä. Uskonto on mielenkiintoinen asia. Meidän sotilaille sodan aikana sanottiin että sodassa kuollut pääsee automaattisesti taivaaseen ohi kaikkien jonojen. Nyt on panokset kovempia. Lupaillaan viellä neitsykäisiä kaupan päälle. Voi sinua ” Homo sapiens”. Mihin järkesi on kadonnut.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s