Ruotsissa pommi-isku lähellä

Terroristi tänään oikeudessa.

Aftonbladet, Tukholma. 20-vuotias muslimimies, entinen opettajaharjoittelija oli tänään oikeudessa Tukholmassa. Mies pidätettiin helmikuussa hänen yrittäessään valmistaa ns. painekattilapommin, joka on samanlainen mitä käytettiin Bostonin maratonin terrori-iskussa Yhdysvalloissa.

Mies oli ostanut pommin valmistamiseen tarvittavia komponentteja: Painekattila, kuulalaakereita, asetonia, paristoilla toimivat jouluvalot, tulitikkulaatikoita sekä vanhanmallinen kännykkä.

Miestä oli aiemmin estetty liittymästä Islamilaiseen valtioon ja menemästä Syyriaan. Hän sanoo haluavansa tulla marttyyriksi.

Syyttäjä Ewamari Häggkvistin mukaan syytetty oli hankkinut, varastoinut ja yhdistellyt nesteitä ja materiaaleja tarkoituksenaan tehdä itsemurhapommi. Syytteen mukaan miehen tarkoitus on ollut vakavasti aiheuttaa väestölle pelkoa ja vakavasti järkyttää Ruotsin poliittisia, perustuslaillisia, taloudellisia ja sosiaalisia rakenteita.

Poliisin takavarikoimalta tietokoneelta löytyi internet hakuja pomminteko-ohjeisiin ja onlinekeskusteluja hänen halustaan tulla marttyyriksi. Tarkkaa pommi-iskun kohdetta tai ajankohtaa ei kuitenkaan onnistuttu määrittelemään.

Syyttäjä: ¨Hän sanoo haluavansa marttyyriksi. tutkimusten mukaan hän halusi räjäyttää itsensä jumalan nimessä ja tehdä Ruotsille jotakin, hän haluaa tehdä jotakin Islamilaisen valtion vastustajille.

Aikaisemmin mies oli matkustanut Turkkiin kaksi kertaa, mutta häntä estettiin pääsemästä Syyriaan, minne hän halusi mennä liittyäkseen Islamilaisen valtion taistelijoihin.

Ruotsin ja Tanskan poliisit pidättivät tänään neljä muuta Islamilaista valtiota sympatisoivaa marttyyrikandidaattia.

On lohduton ajatus, että näitä mielisairaita ja murhanhimoisia, eurooppalaisia vihaavia psykopaatteja on haalittu viime aikoina Eurooppaan ainakin useita tuhansia…veronmaksajien rahoittamana. EU:n pitää tehdä täyskäännös maahanmuutto- ja pakolaispolitiikassaan HETI.

(lähteet: aftonbladet, expressen, breitbart)

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Ruotsissa pommi-isku lähellä”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s