Arabia-Suomi 1-0. Arabiaa puhuvien määrä ylitti suomenkielisten määrän Ruotsissa

On mielenkiintoista seurata koska arabia ohittaa myös ruotsin kielen.

Suomi on ollut Ruotsin toiseksi puhutuin äidinkieli lähes 1000 vuotta. Suomalaisilla ja ruotsalaisilla, ja heidän kielillään, onkin pitkä historia toistensa alueilla. Ruotsin monikuttuurisen paratiisin politiikka on kuitenkin tuonut tähän muutoksen ja suomen kieli onkin jäänyt armottomasti arabian..ja arabien jalkoihin.

Blue_Superiority_(5646339253)

Voivatko arabinaiset pelata jääkiekkoa? Peliasu näyttäisi olevan lähes islamin mukainen. Olisiko jääkiekkoilijan peliasu sopiva varustus myös ruotsalaisnaisille ja -tytöille heidän liikkuessaan iltaisin ulkona ilman henkivartijaa?

Vuonna 2012 Ruotsissa oli noin 200 000 suomea puhuvaa. Arabiaa puhuvia tuolloin oli 155 000. Ruotsin avoimien ovien politiikka viime vuosina on kuitenkin saattanut arabiaa puhuvien määrän eksponentaaliseen kasvuun. Pelkästään viime vuonna Ruotsi otti vastaan 165 000 pakolaista, monet heistä puhuvat arabiaa äidinkielenään.

Sweden-in-brief-Arabic

Muutoksen tuulet heiluttavat Ruotsin lippua

sweden-flag

Kylmässä Pohjolan ilmastossa lippua voi toki käyttää myös vaikka lämmittelyyn

Ovatko ruotsalaiset hylänneet meidät? Eivätkö rakkaat naapurit, veljemme ja sisaremme enää pidä suomalaisia ¨cooleina?¨ Ovatko ruotsalaiset kyllästyneet meihin, eksentrisiin suomalaisiin? Emmekö enää viihdytä heitä? Ovatko arabit muka parempaa seuraa? Kuinka moni ruotsalainen esimerkiksi menisi arabin kanssa bastuun tai juomaan vodkaa? Entäpä  ¨kiivaat, mutta veljelliset yhteenotot¨ Ruotsi-Suomi maaottelussa? Tullaanko näkemään vielä kiivaampia Ruotsi-Arabit  yhteenottoja, jopa suuremmassa kilpailuhengessä muissakin yhteyksissä?

30AB3CE200000578-0-image-a-20_1454027860438

Maailman nopein 14-vuotias asuu Ruotsissa. Kuvassa hän on lenkillä selkeästi alikehttyneiden ikäistensä ruotsalaislasten kanssa. Onko kyseessä Lähi-idän uuden herrarodun edustaja? Kaikki eivät kykene pysymään 14-vuotiaina vuodesta toiseen.

Tulee olemaan mielenkiintoista seurata milloin arabia ohittaa myös ruotsin kielen maan puhutuimpana kielenä. Monissa kaupungeissa tämä tulee olemaan todellisuutta jo lähi vuosina. Tilastojen valossa tulemme näkemään sen myös maanlaajuisesti ennen vuosisadan puoliväliä. Kun lastenlapsemme päättävät mennä laivaristeilylle naapurimaahamme, voi tunnelma olla erilainen Sharia Linen matkustajalautan lipuessa Muhammedholman, Sverigestanin pääkaupungin satamaan.

in-sweden.jpg.size.xxlarge.letterbox

Ryhmä ruotsalaisia nauttimassa Pirkkatuotteita

Swedish_Empire_(1560-1815)_en2

Suomi oli Itä-Ruotsi 560 vuotta

Euroopan kuningashuoneilla on ollut tapana avioitua keskenään ja monet kuninkaalliset ovatkin sukulaisia. Onko mahdollista, tai jopa pakollista, että tulevaisuudessa Ruotsin kuningashuone sulautuu esimerkiksi Saudi Arabian kuningashuoneen kanssa?

 

Piispa_Henrik_ja_Lalli

Piispa Henrik ja Lalli

Kansojemme yhteinen taival on pitkä. Siihen on mahtunut niin huonoja kuin hyviäkin hetkiä. Enimmäkseen ehkä hyviä? Tulemmeko näkemään muutoksia suhteissamme lähivuosina? Entä tulevina vuosikymmeninä?

1457646_628243443912015_1171574324_n

Tulemmeko näkemään myös ruotsalaisten päitä peltiämpäreissä lähitulevaisuudessa?

Adjö, adjö Sverige!

2 vastausta artikkeliin “Arabia-Suomi 1-0. Arabiaa puhuvien määrä ylitti suomenkielisten määrän Ruotsissa”

  1. Joo, kyllä Ruotsi on menetetty maa ja pian poistunee risti heidän lipustaan, jottei vaan kukaan loukkaannu. Ja pelkään tosissaan, että päättäjämme ajavat meidät samaan syvään suohon…

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s