Saksan uhkavaatimus Italialle: Älkää lähettäkö lisää pakolaisia!

Sisäministeri: ¨Palautamme rajavalvonnan jos pakolaisia tulee lisää.¨

Ihmissalakuljettajien otettua käyttöön uusia reittejä Itä-Euroopan reittien sulkeuduttua, Saksan sisäministeri, Thomas de Maiziere varoittaa Italiaa lähettämästä enempää pakolasia tai Saksa joutuu palauttamaan rajavalvonnan. Hän uhkasi sulkea Italian ja Itävallan välisen rajan mikäli Italia lähettää pakolaisia pohjoiseen.

Itävallan kautta on kulkenut jo satojatuhansia pakolaisia aikaisemmin ja maa valmistautuu nyt uuteen pakolaisvyöryyn Italiasta. Itävalta on sanonut ottavansa käyttöön tiukemman rajakontrollin Brennerin raja-asemalla, joka on tärkeä reitti Italian ja muun Euroopan, kuten Saksan välillä.

brenner

Brennerin raja-asema

De Maiziere: ¨Italia ei voi olettaa Brennerin vain pysyvän auki ja he eivät voi vain ohjata pakolaisia siirtymään pohjoiseen, kuten he ovat tehneet.¨

Itävallan hallitus on ilmoittanut otavansa käyttöön keinoja, kuten raja-aidat, ajoneuvojen tarkastukset ja ihmismassojen hallintaan tarvittavat keinot, mikäli pakolaismäärät sitä vaativat. Päätös tuli sen jälkeen kun pakolaismyönteiset mielenosoittajat mellakoivat väkivaltaisesti ja kivittivät poliisia Brennerin raja-asemalla, protestoiden rajavalvonnan tehostamista.

Distressed persons wave after being transferred to a Maltese patrol vessel.

Hei Eurooppa! Täältä tullaan!

De Maiziege: ¨Toivomme että Italia tekee velvollisuutensa ja, että pakolaismäärät pysyvät maltillisina.¨

Viime viikolla Italiaan saapui noin 5000 pakolaista. YK:n vuotaneiden arvioiden mukaan tämän viikon ennuste on noin 10 000. Missä vaiheessa Italialta loppuu mielenkiinto ja resurssit hoitaa ongelmaa yksin, jää nähtäväksi. Libyan kautta Italiaan saapuvien pakolaisten joukossa ei ole sotaa pakenevia. Näiden ihmisten ei voida katsoa täyttävän 1951 Geneven sopimuksen pakolaismääritelmää. Kyse lieneekin lähinnä Euroopan houkuttelevasta sosiaaliturvasta. Libyassa sanotaan olevan tällä hetkellä jo 800 000 ihmistä odottamassa suotuisampia säitä Välimeren ylittämiselle.

 

(lähde: express.co.uk photo: Olaf Kosinsky/Wikimedia)

 

2 vastausta artikkeliin “Saksan uhkavaatimus Italialle: Älkää lähettäkö lisää pakolaisia!”

  1. Wellcome suoleen rapefugees.Tätä mieltä on suomen kusipää hallitus.Voi vittu saatana.Pitääkö näitä sianpaskakasoja ruveta lahtaamaan.

    Tykkää

  2. Suomen sosiaalitoimisto on kova sana maailmalla. Mielettömyys senkun syvenee sitä mukaa kun Suvakit päästää näitä valepakolaisia tähän maahan. Mistäs leikataan seuraavaksi että ne voidaan elättää?

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s