Loukkasiko olut tunteita?

Saksalainen panimo joutui vetämään markkinoilta suositun ja maistuvan ¨Raja-aita¨ oluensa.

Staubinger, saksalaispanimo joutui pyytämään anteeksi ja vetämään myynnistä suositun oluensa, Grezzaun Halben. (nimi tarkoittaa raja-aitaa)

Oluen nimeä väitettiin maahanmuuttovastaiseksi ja se sai myös natsisyytöksiä sosiaalisessa mediassa. Regensburgin yliopiston opiskelijat aloittivat valtavan boikottikampanjan panimoa vastaan.

Panimon johtaja, Frank Sillner sanoo: ¨Nimellä ei ole mitään tekemistä vihan kanssa, vaan pikemminkin se kertoo rakkaudesta Baijeriin.¨

Neuschwanstein_Castle_(532850)

Baijerilainen maisema: Neuschwansteinin linna

Sillnerin mukaan nimi kertoo siitä minkä panimo uskoo olevan Baijerilaisten todellisia arvoja, kuten SUOJELU, PUOLUSTAMINEN, AHKERUUS, USKOLLISUUS, ja KURI. Sillner jatkaa: ¨Etiketissä on kaikki se, mitä Baijeri edustaa!¨  Koko ristiriita on hänen mukaansa pelkkää väärinymmärrystä.

Nimeä syytetään loukkaavaksi pakolaisia kohtaan ja siihen on yhdistetty myös natsisymboliikkaa. Facebookin salaliittoteorioiden mukaan tuote on täynnä hienovaraisia uusnatsiviestejä. Heidän mukaansa käytetty kirjasintyyppi muistuttaa pohjoismaisia riimuja, joita Kolmannen valtakunnan pahamaineinen ideologinen eliitti, SS käytti. Jopa pullon hinta, 88 senttiä, viittaa heidän mukaansa Heil Hitler- tervehdykseen. H on aakkosten kahdeksas kirjain, siten 88= HH= Heil Hitler.

Panimon mukaan tämä ei lainkaan pidä paikkaansa. Heidän mukaansa pullon hinta on 80 senttiä ja 8 senttiä tulee pantin osuudesta.

Salaliittoteoreetikkojen mukaan myös pullojen parasta ennen päivämäärä 9.marraskuuta, viittaa vuoden 1923 Munchenin epäonnistuneeseen oluttupakapinaan ja vuoden 1938 Kristalliyön juutalaisvainoihin. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että myös samana päivänä vuonna 1989 Berliinin muuri kaatui!

Yliopiston oppilaat vaativat boikottia kaikille panimon tuotteille. Tämä oli panimolle liian suuri menetys, sillä se toimitti olutta aikaisemmin 17 kahvilaan ja 5 ruokalaan yliopiston alueella. Panimo joutuikin taipumaan paineen alla ja julkaisemaan anteeksipyynnön: ¨Olemme loukanneet ihmisten tunteita oluellamme, mutta se ei ollut tarkoituksemme.¨

title

Grezzaun tarkoittaa raja-aitaa. Olisiko tässä idea suomalaiselle pienpanimolle? ¨Tornion Rajakalja III¨, tai ¨Sähköaita Export IV-olut, veretseisauttava, pysäyttävä mallasjuoma miehiseen makuun?¨ Rajat kiinni ja korkit auki?

 

800px-US-Mexico_border_fence

Monen eurooppalaisen mielestä raja-aidat ovat hyvä asia…

1280px-Aufseß_Bier

…siinä missä olutkin! 

(lähde:Die Welt)

Yksi ajatus artikkelista “Loukkasiko olut tunteita?”

  1. Voi Jeesus.
    Kai meillä kielletään mustamakkara kun joku sekasikiö siitä mielensä pahoittaa. Ei noitten pellejen mukaan aleta tanssiin. Mikä helvetin yksinoikeus islamilaisilla on vihaan?
    Jos minä vihaan heitä ja inhoan heitä minulla on täysi oikeus siihen!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s