Islamilainen valtio on julistanut sodan Euroopalle

Euroopassa ISIS-ERIKOISJOUKKOJA ainakin 400 miestä, jotka on koulutettu tekemään Euroopan sisäisiä iskuja.

Näiden joukkojen koulutus poikkeaa huomattavasti esimerkiksi siinä, että vuonna 2014 ISIS-taistelijat saivat vain muutaman viikon koulutuksen. Nyt strategia on muuttunut, erikoisyksiköitä on perustettu ja koulutus on paljon pidempi. Myös painopiste on muuttunut. Aiemmin tavoite oli pyrkiä iskuihin joissa kuolee mahdollisimman moni, nyt tavoite on tehdä mahdollisimman monta iskua, jolloin ¨vihollinen¨ joutuu käyttämään enemmän resursseja ja henkilöstöä. Tämä useiden iskujen strategia on huomattavasti vaikeampi haaste Euroopan turvallisuudesta vastaaville viranomaisille.

Solut ovat puolittain itsenäisiä, mutta kuitenkin osana soluverkostoa. Ennen kuin Pariisin verilöylyn solun johtaja sai surmansa poliisin iskussa, hän kertoi tulleensa Eurooppaan osana monikansallista 90 taistelijan ryhmää, jotka hänen mukaansa levittäytyivät ympäri Eurooppaa. Pariisin iskun marraskuussa tehneen solun jäseniä on myös Saksassa, Britanniassa, Italiassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Irakin vuotaneiden tiedustelulähteiden mukaan erikoisjoukkojen uusi ryhmä on tullut Eurooppaan hiljattain Turkin kautta.

Myös Europol vahvistaa näiden solujen olemassa olon. Europolin mukaan ryhmä on koulutettu erikoisjoukoille tyypillisiin hyökkäyksiin. Nimettömänä pysyttelevän Euroopan turvallisuuslähteen mukaan Ranskaa puhuvat, pohjois-afrikkalaiset, ranskalaiset ja belgialaiset terroristit kehittävät hyökkäystaktiikoita. Nämä erikoisjoukot ovat saaneet taistelukoulutuksen lisäksi koulutusta räjähteiden käytössä, vakoilussa ja vastavakoilussa.

isis-training-afghan

(lähde :AP)

 

5 vastausta artikkeliin “Islamilainen valtio on julistanut sodan Euroopalle”

  1. Mitähän yritit sanoa? Oletko kenties itse radikaalin islamin kannattaja, kun ehdotat ilmeisesti että hyökkäisivät Israeliin. Sitä he eivät tee, koska Israel pystyy pommittamaan koko lähi-idän paskaksi.

   Tykkää

 1. Israelilla on maailman parhaat aseet suoraan amerikan huipulta. Ählämeillä on hernepyssyt ja kamelin älykkyys joilla korkeintaan ampuu itseään perseesen.

  Tykkää

 2. ISLAM ON JULISTANUT SODAN EUROOPALLE. PUHEILLAKO AIKOO EUROOPPA SELVITÄ.? ILMAN ASEITA EI TILANTEESTA SELVITÄ. TÄMÄ PITÄISI OLLA SELVÄÄ KAIKILLE JOTKA VÄHÄNKIN KÄYTTÄÄ JÄRKEÄÄN.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s