Ahdistelija syytti uhria rasistiksi tämän protestoidessa rintojensa kourimista

Norjalainen toimittaja oli bussissa matkalla Oslosta Kristiansandiin kun irakilaispakolainen kysyi voiko istua tämän viereen, johon nainen suostui.

Aluksi mies puhui ystävällisesti matkastaan Norjaan ja kuinka hyvin hänet oli otettu maassa vastaan. Yht’äkkiä mies kysyi onko naisella täytettä huulissaan. Odottamatta vastausta hän tarttui naisen rintoihin ja painoi kasvonsa tätä vasten. Nainen työnsi hänet pois, jota seurasi pakolaisten käyttämä tehokas keino:

¨Voi jumala! Oletko rasisti?¨

Tätä keinoa käyttää myös eurooppalainen pakolaismyönteinen väestö ja päättäjät. Islamiin tai pakolaisiin kohdistuva kritiikki tuomitaan rasismiksi. Tällä on voimakas vaikutus ihmisten ajatteluun ja sananvapauteen. Esimerkiksi raiskaajien tai terroristien kritisointi voidaan leimata rasistiseksi islamofobiaksi. Ihmiset eivät halua tulla kutsutuiksi rasisteiksi ja siten usein luovuttavat ja vaikenevat. Ilmiö on havaittavissa myös uhrien syyllistämisessä niin raiskauksissa kuin terrorismissa ja se sisältää juuri tällaisen premissin: Jos et suostu rintojesi puristeluun, olet rasisti. Jos kritisoit terroristeja, olet islamofobi…¨Länsimaathan vain saivat ansionsa mukaan, he ovat suututtaneet muslimit, tietenkin voi sattua sitten terrori-iskujakin, joissa voi kuolla sivullisia….¨

(lähde:Aftenposten)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s