Turkin tilipäivä

Turkki on aluksi saamassa EU:lta 6 miljardia euroa pakolaiskriisin hoitoon. Tämä summa kattaa sopimuksen kuitenkin vain 2018 asti, joten tulevina vuosina summa tullee nousemaan jopa kymmeniin miljardeihin. Eilen pidetyn kokouksen alla Turkin sanotaan esittäneen viimehetken vaatimuksen 20 miljardin maksamisesta.

Näin lienee myös sovittu. Asia vain on uutisoitu unohtaen mainita, että kyseinen 6 miljardia, joka näyttää olevan jo luvattu, kattanee ¨sopimuksen¨ vain vuoteen 2018 asti, jos mitään sopimusta Turkin kanssa edes syntyy. Tässä muodossa sopimus kuitenkin tarkoittaisi rahaa Turkille 250 miljoonaa euroa kuukaudessa, mikäli Syyrian konflikti jatkuu ja pakolaisvirta Syyriasta ja muualtakin jatkuu. Tämä summa lienee riittävä motiivi Turkille varmistaa, että niin tulee tapahtumaan.

Kertooko tämä mitä tuleman pitää?

Presidentti Erdoganin lempiruno:

’Minareetit ovat pistimemme, kupolit ovat kypärämme.

Moskeijat ovat parakkimme ja uskovaiset ovat sotilaamme.

Odotan pyhää armeijaani! Allahu akbar, allahu akbar!’

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s