Neitsyystestejä tytöille väkivalloin

Ihmisoikeusjärjestö The Independent Human Rights Commission of Afghanistan (AIHRC) kertoo tytöille väkisin tehdyistä neitsyystesteistä. Jos tyttöä epäillään laittomasta kanssakäymisestä miehen kanssa, hänet pakotetaan, tuomioistuimien siunauksella, neitsyystestiin.

Jos todetaan, että on saattanut harjoittaa seksiä tai syyllistynyt laittomiin kanssakäymisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa, alkaa oikeudenkäynti. Avioliiton ulkopuolisesta kanssakäymisistä tuomitut tyypillisesti ruoskitaan ja tuomitaan pitkiin vankeustuomioihin.(Edelleen neitsyt) Naisen joka ei ole neitsyt syyllistyessään avioliiton ulkopuoliseen seksiin, tai jouduttuaan raiskauksen uhriksi, tuomio on kivittäminen kuoliaaksi. Nämä tuomiot ovat islamin lain, sharianmukaisia.

Tanskassa viime päivinä kohua herättänyt imaami saarnasi juuri tästä samasta asiasta tanskalaisessa moskeijassa. Salaa kuvatulla videolla imaami vaatii naisten ruoskimista ja kivittämistä kuoliaaksi. (video täällä)

afghan-women-in-burka

Naisille ei anneta arvoa Afganistanissa

 

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s