Hyvä Slovakia! Aitaa syntyy kuin liukuhihnalta

Slovakian turvallisuuspalvelu on valmiina. Nerokas ¨mobiiliaita¨ nousee hetkessä.

Slovakia valmistautuu pakolaistulvaan. Visegrad-ryhmä, eli Slovakia, Tsekki, Puola ja Unkari ovat sanoneet toimivansa kun EU ei sitä tee. Maat rakentavat aitoja rajoilleen ja ovat myös auttaneet ja kannustaneet Makedoniaa ja Bulgariaa turvaamaan Kreikanvastaiset rajansa.

586px-Visegrad_group_countries

Visegrad-ryhmä. Sulkemalla rajansa, pakolaisten kulkeutuminen muualle Eurooppaan vaikeutuu huomattavasti. 

Slovakian pääministeri, Robert Fico: ¨On selvää, että Euroopan unioni ei kykene turvaamaan rajojaan pakolaismäärien lisääntyessä Kreikan ja Turkin rajalla. Lämpenevät säät tulevat vielä lisäämään näitä määriä. Sisäministeriön pitää kehittää teknisiä ratkaisuja mikäli Slovenian ja Itävallan rajoilla olevat pakolaiset pyrkivät pohjoiseen Itävallan ja Unkarin läpi ja yrittävät päästä Saksaan Slovakian ja Tsekin läpi.¨

Hyvin varautunut ja asioista perillä oleva pääministeri jatkaa: ¨Jotkut pakolaisryhmät yrittävät etsiä vaihtoehtoisia reittejä. Meidän filosofiamme on, että jokainen joka tulee alueellemme Itävallasta tai Unkarista on laiton maahantulija, mikäli ei hae turvapaikkaa. Ne jotka yrittävät käyttää aluettamme läpikulkuun, tulkitaan laittomiksi ja heidät vangitaan.¨

Slovakian kriteerit turvapaikkahakemuksien hyväksymiseksi ovat tiukat ja suurin osa pakolaisista olisi joka tapauksessa läpikulkumatkalla kohti Saksaa tai Skandinaviaa, eikä halua edes hakea turvapaikkaa Slovakiasta. Tämä voisi tarkoittaa nopeaa karkoitusta Euroopan ulkopuolelle, tai vangitsemista.

On yksi tärkeä seikka mitä Länsi-Euroopan päättäjät eivät ota huomioon painostaessaan entisiä Itä-blokin maita avaamaan rajansa ja ottamaan pakolaisia: Nämä maat ovat saaneet vapautensa takaisin vasta pari vuosikymmentä sitten. Puoli vuosisataa kommunismin ikeen alla on opettanut näille maille jotakin, mitä muualla ei enää ymmärretä: Isänmaallisuuden ja vapauden rakkauden.

 

Aitakone:

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Hyvä Slovakia! Aitaa syntyy kuin liukuhihnalta”

  1. Fico: ”.. Sisäministeriön pitää kehittää teknisiä ratkaisuja..”. Samaan aikaan Suomessa sisäministerillä on paljon helpompaa, kun vain puhaltelee muniinsa ja sönköttää flegmaattisesti että ”emme me voi..kun kansainväliset sopimukset..”. Kyllä jyrsii nähdä Suomen islamisaation etenevän maanpetturihallituksen suunnitelmien mukaan. Pitää ilmeisesti yrittää päästä turvapaikanhakijaksi johonkin Itä-Euroopan aitoon ”tolkun” maahan??

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s