Hymyilevän murhaajan hautajaiset: Miljoonat kokoontuvat poliisin pelätessä väkivaltaa

Mumtaz Qadri, pakistanilainen murhaaja hirtettiin eilen Rawalpindissä. Qadri murhasi kuvernööri Salman Taseerin vuonna 2011.

Murha oli monen mielestä islamilainen uroteko: Vääräuskoinen, kristittyjä puolustava ja islamin jumalanpilkkalakia vastustava kuvernööri kaatui henkivartijansa, Qadrin ampumiin luoteihin. Luoteja oli kaikkiaan 28, selkään ammuttuna AK-47 rynnäkkökiväärillä.

Salman Taseer oli erityisesti puolustanut edelleenkin vankilassa viruvaa Asia Bibiä, kristittyä äitiä, joka tuomittiin kuolemaan hänen juotuaan vettä samasta astiasta musliminaisten kanssa.

Salmaan_Taseer_October_29,_2009_Lahore

Salman Taseer, kristittyjen puolustaja

Salman Taseer vaati jumalanpilkkalain kumoamista ja Asia Bibin vapauttamista. Tämä oli liikaa vanhoillisille muslimeille ja Taseer sai maksaa hengellään. Tämä laki on yksi niistä keinoista jolla Pakistanin muslimiväestö sortaa ei-muslimeita. Sitä käytetään verukkeena kun halutaan päästä ihmisistä eroon tai esimerkiksi kaapata heidän omaisuutensa. Tällaisia tapauksia on useita.

Pakistanin uskonnolliset johtajat ilmaisivat voimakkaan tukensa murhaajalle ja Qadrista tulikin monen muslimin kansansankari, ¨marttyyri ja islamin kunnian palauttaja.¨ Toisaalta, hän kuitenkin oli murhaaja, ja joutui teostaan oikeuteen. Hänet tuomittiin kuolemaan. Tuomari joka vastasi päätöksestä on joutunut muuttamaan ulkomaille.

Vankilassa murhaaja Mumtaz Qadri on saanut elää ylellistä elämää. Eilen hänet hirtettiin Rawalpindissä ja viranomaiset valmistautuvat nyt mellakointiin ja väkivaltaisiin kostoiskuihin. Pakistanin sorretut kristityt joutunevat tulilinjalle jälleen kerran. Kukaan Pakistanissa ei uskalla puhua kristittyjen puolesta tai vastustaa sharian jumalanpilkkalakia, sillä se on hengenvaarallista. Kaksi viikkoa sen jälkeen kun Qadri oli murhannut Salman Taseerin, hallituksen ainoa kristitty ministeri, Shahbaz Bhatti, ammuttiin. Elokuussa 2011, vain muutama kuukausi isänsä murhan jälkeen, Taseerin poika, Shahbaz Taseer kidnapattiin Lahoressa omasta autostaan. Hänen ruumistaan ei ole koskaan löydetty.

Tätä juttuakin kirjoittaessa, juuri nyt, jutun kuva, jossa on Mumtaz Qadri vaihtui Twitterissa kuvaksi jossa on Salman Taseer. Sosiaalisen median sensuuri näissä asioissa kattaa koko maailman.

PAKISTAN_-_asia_bibi_e_appello_ok

Vankilassa viruva kristitty äiti, Asia Bibi

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s