Kristittyjen tilanne Afrikan muslimimaissa on epätoivoinen

Kristittyjä vainotaan kautta islamilaisen maailman. Monilla alueilla on tapahtumassa kristittyjen kansanmurha. Länsimaiden päättäjät, Barack Obaman johdolla kuitenkin pyrkivät salaamaan tämän ja estämään julkisen keskustelun kristittyjen vainoista muslimien käsissä.

afrelig

Afrikan uskonnot

Kristityt joutuvat vainojen kohteeksi niin Lähi-idässä kuin Euroopassakin, esimerkiksi pakolaiskeskuksissa. Tästä ei uutisoida juurikaan. Vielä vähemmän keskustellaan kuitenkin kristittyjen tilanteesta Afrikan muslimimaissa tai niissä maissa joissa on merkittävä muslimiväestö. Tilanne on erityisen paha Nigeriassa, Malissa, Egyptissä, Keniassa, Sudanissa jne. Lista on pitkä.

church-burned-egypt-St.-John-Giro-Mais-EPA

Pyhän Johanneksen kirkko Kairon lähellä Egyptissä

Nigeria: Viimeisen 15 vuoden aikana kristittyjen vainoissa Nigeriassa on tuhottu tai suljettu 13 000 kirkkoa. 11 500 kristittyä on tapettu muslimien toimesta heidän uskontonsa vuoksi. 1.3 miljoonaa kristittyä on joutunut pakenemaan vainoja maan pohjoisosista. Näistä ja muista kristityistä pakolaisista ei kuitenkaan valtamediassa tai poliittisessa keskustelussa puhuta. Kaikki huomio ja resurssit menevät Lähi-idästä tuleville nuorille miehille, valepakolaisille.

boko_haram_001_15840752868_f4fc671421_o__large

Pakolaislapsia avun tarpeessa

refugee-smartphones-800x533

Valepakolaisia, jotka törkeästi käyttävät kaikki resurssit, jolloin aidosti apua tarvitsevat jäävät sitä ilman.

Nigeriassa vainoajat eivät tule pelkästään Boko Haramin riveistä, vaan myös monet ns. ¨maltilliset¨ muslimit syyllistyvät kristittyjen vainoihin. Motiivina on joskus myös kristittyjen omaisuuden, kotien tai maan kaappaaminen. Islamin opetukset kirjaimellisesti tulkittuna sallivat ei-muslimeiden omaisuuden ottamisen.

Elävältä poltettuja kristittyjä ja tuhottu kirkko Nigeriassa

Mali: 

Kristittyjen vainoaminen ei ole uusi asia Malissa. Vainot ovat nyt kuitenkin lisääntyneet erityisesti maan pohjoisosissa ja muslimit ajavat kristittyjä pois kodeistaan. Monet ovat joutuneet pakenemaan maan pääkaupunkiin, Bamakoon. Ihmiset menettävät talonsa ja omaisuutensa islamisteille jotka muuttavat heidän koteihinsa. Myös kirkkoja tuhotaan jatkuvasti.

AFRICA_MALI_4x3_992-620x350

Elokuussa 2015 islamistit tekivät hyökkäyksen hotelliin ja tappoivat 13 ihmistä. Koraania kirjaimellisesti tulkitseva ahdasmielinen islamilaisuus ja terrorismi ovat lisääntyneet.

Kirkko Pohjois-Malissa. Malilaisia muslimiterroristeja

Egypti:

Egyptissä on suljettu kymmeniä kirkkoja, koska niiden sanotaan olevan turvallisuusriski. Tämä on naurettava väite jolla halutaan antaa kuva, että kristityt olisivat uhka. Kirkot ja kristityt Egyptissä ovat vainojen kohde. Kristittyjen Koptien vainot ovat lisääntyneet viime aikoina.

Kirkon tuhopoltto Egyptissä

Islamin lain mukaisesti uusia kirkkoja ei saa rakentaa, eikä vanhoja kunnostaa. Väkivalta kristittyjä kohtaan on arkipäivää. Egyptin juutalaisen väestön muslimit ovat vuosien saatossa tuhonneet kokonaan. Vainot ovat jatkuneet siitä asti kun islam saapui Egyptiin.

Viime aikoina Egyptin armeijassa palvelevia kristittyjä sotilaita on murhattu. Useita kristittyjä tyttöjä on kaapattu, väkisin ¨käännytetty¨ islamiin ja raiskattu.

egyptian-christians-persecuted

Kristityt lapset pakotetaan jättämään perheensä ja kääntymään islamiin, koska lain mukaan muslimit ovat parempia kuin kristityt. 

o-ISIS-570

Kristittyjen vainoja Libyassa, Pohjois-Afrikassa: Oranssiasuiset ovat kristittyjä, jotka joutuvat muslimiterroristien teloittamiksi. Näitä samaisia muslimiterroristeja on otettu  pakolaisina Eurooppaan useita tuhansia. Onko tämä järkevää?

 

3 vastausta artikkeliin “Kristittyjen tilanne Afrikan muslimimaissa on epätoivoinen”

 1. EIKÖ VIELÄKÄÄN MAAILMA HERÄÄ, TUON SAATANAN OPIN EDESSÄ. SOTA ISLAMIA VASTAAN ON OIKEUTETTU ,KOSKA HE OVAT JULISTANEET SODAN. TERORISTIT ON POISTETTAVA SUOMESTA. VÄLITTÖMÄSTI. ISLAMISSA EI OLE MITÄÄN HYVÄÄ.MISSÄ VIIPYY KIRKON KOMMENTIT ISLAMISTA?

  Tykkää

  1. Kirkko on jo kontillaan islamin edessä arkkipiispaa myöten,
   on kääntänyt selkänsä Suomen kansalle. Eroaisin kirkosta,
   ellen olisi jo eronnut aika päiviä sitten.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s