Miksi pakolaisten vuokratakuut maksetaan ja kotimaisten asunnottomien tai vähävaraisten ei?

Kun pakolaiskeskuksissa asuvat saavat myöteisen turvapaikkapäätöksen he voivat muuttaa keskuksesta tarjolla oleviin vuokra-asuntoihin. Usein jonon ohi, tietenkin.

Kuka maksaa vuokravakuudet? Aivan, sinä ja minä, suomalainen veronmaksaja. Entäpä vähävaraiset suomalaisperheet, pitäisikö heitä auttaa ensin? Entä suomalaiset työttömät yksinhuoltajat, jotka yrittävät taistella perheensä tulevaisuuden puolesta? Miltä heistä tuntuu seurata sivusta pakolaisille syydettäviä rahavirtoja, kun itsellä ja lapsilla on nälkä?

Yksinhuoltaja ja yksi lapsi pakolaiskeskuksessa maksaa noin 5000€ kuukaudessa. Paljoko saa suomalainen työtön yksinhuoltaja?

Suomessa on 9000 koditonta. Usein kodin hankkimisen esteenä on vuokravakuuden maksaminen. Miksi suomalaisia kodittomia ei auteta? Pääministerikin ennemmin haluaa auttaa islamilaisista maista tulevia raiskaavia, väkivaltaisia valehtelijoita, jotka häntäkin kusevat silmään jopa suorassa TV-lähetyksessä!

Lapsiksi tekeytyvät moniraiskauskulttuurisuuden edustajat leuhkivat setelitukuillaan sosiaalisessa mediassa. Yhteiskunta hankkii heille älypuhelimia ja tabletteja, ilmaiset ateriat ja majoituksen ja tukun rahaa taskuun. Jos haluat esittää kritiikkiä, sinut viileästi leimataan rasistiksi ja lyödään lokaan. YHTEISKUNTA ON TULLUT HUIJATUKSI VALEPAKOLAISTEN TOIMESTA. Jos osoitat tämän faktan, olet rasisti ja fasisti. Ongelma sysätään vastasyytöksinä yhteiskuntakriittisten niskaan ja yritetään väistää huijatuksi tulemisen paljastuminen ja vastuukysymykset.

Kun huonosti kohdellut suomalaiset esittävät kritiikkiä, suhtautuminen on viileätä. Sosiaaliohjaajat yrittävät savustaa vähävaraisia suomalaisperheitä pienempiin asuntoihin, sosiaaliavustuksilla kiristämällä, jotta tilavammat asunnot voidaan antaa suurille pakolaisperheille. Jos protestoit, he vain viileästi kehoittavat tekemään valituksia ylemmille tahoille. Aivan kuin niihin joku suhtautuisi vakavasti.

Ainakin pääkaupunkiseudulla on kehitteillä hankkeita joissa rakennetaan muslimiperheille suuria asuntoja, joissa on vähintään kaksi WC:tä, kaksi sisäänkäyntiä ja kaksoisverhotangot. Kaikki nämähän ovat ominaisuuksia joilla jatketaan naisten sortamista ja myötäillään siten islamin naisvihaa.

Tällainen altruismi on mielisairautta. Tarjoudutaan kannibaaleille ateriaksi, mutta ei auteta omia ahdinkoon joutuneita veronmaksajia.

¨Vastaanottokeskus auttaa vastaanottokeskuksessa asuvaa asukasta tarvittaessa asunnon haussa ja tukee muuttoa myöntämällä maksusitoumuksen takuuvuokraa varten.¨  (sivu 24. Työ- ja elinkeinministeriön ohjeistus. )

Helsingin Sanomat:

¨Maahanmuuttajien asumisen suunnittelun avuksi tehtiin jo vuonna 2010 ideakortti, jossa kerrotaan esimerkkejä islaminuskon vaikutuksista asumiseen. Islaminuskoisen kodissa on tärkeää, että naiset voivat välttyä miesten katseilta tarvittaessa. Esimerkiksi ruokaa voi laittaa kätevämmin ilman huivia, mutta silloin keittiön tulee olla suljettu tila. Jos perheeseen tulee vieraita, miesvieraiden olisi ihanteellista käyttää omaa sisäänkäyntiä. Tytöt ja pojat eivät saisi asua samassa huoneessa enää yli 7-vuotiaina.¨

Suomen Somalia-verkoston puheenjohtaja Saido Mohammed kertoo, että ongelmana ovat usein juuri asuntojen koot: ”Pääkaupunkiseudulla rakennetaan lähinnä pieniä asuntoja eikä mietitä suuria perheitä. Perheiden täytyy tehdä kompromisseja”, Mohamed sanoo.

Omistusasuntoja muslimiperheet eivät usein halua ostaa, vaikka varaa olisikin. Se selvisi Hanna Dhalmannin pohjoismaisessa tutkimuksessa.

”Kaikissa pohjoismaissa omistusasuntoihin siirtyminen koettiin hankalaksi, koska islaminuskossa korkojen maksamista tai vastaanottamista pidetään vääränä”, Hanna Dhalmann sanoo.

 

 

 

103 vastausta artikkeliin “Miksi pakolaisten vuokratakuut maksetaan ja kotimaisten asunnottomien tai vähävaraisten ei?”

 1. Muuten hyvä mutta kyllä ”kotimaistenkin” vuokratakuu maksetaan jos asunto on tiedossa. Itse olen tällainen kotimainen, ja vähävarainen opiskelija. Lisäksi valitettavan moni koditon on tahdostaan koditon, mutta tietenkin niitä, jotka eivät omasta tahdostaan ole kodittomia, pitäisi auttaa.

  Tykkää

  1. Minunkin vuokratakuut kieltäydyttiin maksamasta. Sosiaaliviranomaiset kiristävät ihmisiä muuttamaan sinne minne viranomaiset haluavat. Vähävaraiset painostetaan kaupunkien laidoille ja pienempiin asuntoihin. Suuret asunnot tarvitaan muslimiperheille lähempää kouluja ja harrastuksia. Entä ne joilla asuntoa ei ole tiedossa ollenkaan? Jos joku on koditon omasta tahdostaan, häntä pitää auttaa ensin muilla tavoin. Jokainen suomalainen pultsarinkin ansaitsee apua ensin, sitten vasta muualta tulevat huijarit.

   Tykkää

  2. Itse asiassa ei makseta aina ite jouduin muutama vuos sitten kun omaan kämppään muutin olin opiskelia ei mistään tuloja niin jouduin sitte kaiken laista touhuamaan sossun ja kelan haukuin pystyyn sillon otin sossun korkeimpaan henkilöön yhteyttä minkä kiinni sain mut ei onnistunut…

   Tykkää

  3. Ai maksetaan? Miks mä sit asuin 19-vuotiaana viime talven autossa tai kavereiden nurkissa? Sain rahaa elämiseen tasan 22€/kk. Tällä hetkellä mulla on katto pään päällä, mut ei oo kauaa, koska tää on nyt kolmas kuukaus ku sossu jättää vuokran maksamatta ja kela perii joka kuukaus mun vähäisistäki tuista sen reilu 100€.

   Tykkää

   1. Kelan perimät maksut voit heittää suoraan ulosottoon, ja toi mainitsemasi 22€ kk on huuhaata jos ei muita tuloja etäkä ole kirjoilla isäsi tai äitisi asunnossa

    Tykkää

   1. Tuet maksetaan toimeentulotukilain (ja muiden lakien, esim. laki lapsilisästä) mukaan. Netistä löytyy toimeentulotukilaskuri, jolla voi laskea mikä verran saa toimeentulotukea esim. vuokraan.

    Tykkää

  4. Ja moni on tahtomattaan koditon, tiedän montakin lapsiperhettä pääkaupunkiseudulla jolla ei ole kotia, koska eivät saa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, kaupungilta vaan pitäisi vuokrata joku 1500€/kk kaksio jostain, kun somali/irakilaisperhe saa sen 800€/kk kolmion. Ja kun nämä muslimit ei usko korkojen maksuun niin pääkaupunkiseudulla esim Vantaan energia ei peri muistutus eikä myöhästymiskorkoja muslimeilta ja tästä on ihan todisteet valokuvattu talteen

   Tykkää

   1. Seija, Pyytäisin laittamaan kuvat johonkin vaihtoehtomediaan, niin saadaan asia isompaan tietoon, kiitos!

    Tykkää

   2. Ton Vantaan energia asian voin hyvin uskoa. Itsellä meni joskus sähköt poikki ihan aiheesta, no menin laskun ja kuitin kanssa tekemään pika-avausta, niin eihän se 250€ kirpassut yhtään 🤡 kun kysyin miksi enterin painaminen on heillä tuon hintaista, niin totesi ettei asiat heillä itseksekseen muutu jos ei kukaan ei asiasta vaivaa näe..😎 Bisneksen kannalta ihan oikein, ja pieni viha maksusta muuttui hymyksi. Unohdin itsekkin valittaa asiasta, kysyin vaan 😂

    Tykkää

  5. Meille ei suostuttu maksamaan sosiaali eikä spr:n toimesta takuu vuokraa! Btw asuttiin olkkajärvellä Rovaniemellä johon spr perusti VOK:in! Ja spr työntekiät hääti meidät. Paikat tuhottu eikä SPR suostu korjaamaan paikkoja.

   Tykkää

  6. Hopsis,ei muuten makseta.Ehkäpä vain harvoille ja valituille.Mun kohdalla ei koskaan vaikka olen erittäin pienituloinen,en saa minkäänlaista tukea.

   Tykkää

  7. Tilanne on muuttunut. EI makseta, ainakaan Hyvinkäällä. Huijataan vielä. Tiedän tapauksen jossa pitkäaikassairas, kuntoutustuella,isot sairaalalaskut, lääkekulut ja velkajärjestelyssä oleva huijattiin pienempään asuntoon isommasta. Luvattiin jatkaa vakuussumman takuuta, vaan kun oli irtisanonut, ja allekirjoittanut uuden asunnon vuokrasopimuksen yksityiselle niin ilmoitettiinkin, että saa vain puolen vuoden ajaksi takuun. ”Olemme laskeneet,että pystyt säästämään siinä ajassa1150 euroa itsekkin. Valitus ei muuttanut tilannetta, ei.myöskään uhka asunnottomaksi joutumisesta.

   Tykkää

  8. En ole kuullut vakuutta maksettavan. Sen sijaan voi saada pyytämällä sitoumuksen toimeentulotuen yhteydessä. Monelle yksityiselle tämä taas ei usein kelpaa, kun mahdollinen periminen on sitten mutkikkaampaa, kuin vakuuden suhteen. Vakuus on siis rahaa ja sitoumus taas erikseen haettava jälkikäteen.

   Tykkää

  9. Eipä muuten makseta. Käyn juurikin läpi tätä paskaa… Vuosi kuunneltu soskuu ja kelaa että muutettava pienempää asuntoon nyt kun löysin pienemmän asunnon mutta silti vuokra 570 niin ei myönnä kela vakuutta koska yhden henkilön vuokravakuus on 480 tai sinne päin. Elikkäs kohta yksi asunnoton lisää..
   Mistä edes löytää asunnon minkä vuokra täyttää kriteerit

   Tykkää

 2. itse yh äiti ja ei makseta meille itse joudun kerään rahat että pääsen työpaikkojen lähelle ja tytölle saan harrastukset lähelle. asun nimittäin kaukana julkisten läheltä ja tarkoituksena oisi saada itselle töitä ja saada sitä rahaa. vituttaa jo suoraan sanottuna tää hyysäys. lisäksi tämä pakolaismyönteisyys on meidän köyhien surma. ekaks suomalaiset sen jälkeen muut kun on suomalaisten asiat kunnossa ystävällisin terveisin Jaana Niiranen Loppi

  Liked by 1 henkilö

  1. joo pahalta näyttää sulle kans jaksamista nyt tartis ruveta toimeen ton tulvan estämiseks etei tuu pahempia traumoja päättäjille oppia norjan miälipiteistä tartis kuunella ja ajatella mitä mistäkin seuraa.

   Tykkää

   1. Eipä taida muuten olla mitään satunnaista huutelua.Itse jouduin ottamaan lainaa,jotta pystyin maksamaan 3kk.vuokrat ennen muuttoani,joten ei kyllä todellakaan naurata.Nyt joudun pienestä 1h+tupakeittiö maksamaan YLI 500 euroa,siihen sähköt päälle.Mulla menee kk:a reippaasti yli puolet palkastani asumiseen.Vedä siintä huumoria.

    Tykkää

  1. Tässä nähdään, kuinka harkinnanvaraista on kaiken toimeentulotuen
   saanti, joku saa ja joku ei. Kaikki eivät vaan ole tasa-arvoisia tässä
   maassa. Jos ei naama miellytä, eikä osaa mielistellä sossutanttoja, ei ole toivoakaan. Tuntemani miespuolinen henkilö, joka haki asuntoa pienen tyttönsä kanssa ei saanut, mies olisi laitettu kadulle ja lapsi väkivaltaisen äitinsä luokse asumaan. Onneksi asia järjestyi, mutta siinä ei ole mitään osuutta sosiaaliviranomaisilla.

   Tykkää

 3. Ai kauheeta kun raastaa aivoja lukee tällästen tietämättömien juttuja. Sosiaalitoimi maksaa vain niiden vakuudet ketkä on laiminlyöneet vuokrasopimuksia eli jättäneet vuokraa maksamatta tai hajottaneet asunnon, muutoin kyse on maksusitoumuksesta. Eli ei kenenkää pussista pois. Jos on kohtuuhintainen asunto paikkakunnan hintatasoon nähden ja hyvä syy muuttoon (esim asunnottomuus tai halvempi asunto) vakuus myönnetään kyllä jos kyse on toimeentulotuen asiakkuudesta, eli ei koske esim. Työssäkäyviä. Faktalla tiedän, että vakuuksia myönnetään useampi sata/paikkakunta joka vuosi ihan kantasuomalaisille. Joten jutun kirjottajan on provosoija joka tuskin on esim. Töissä kunnalla jolloin voisi kirjoittaa faktaa eikä keksiä päästä asioita.

  Tykkää

  1. Maksusitoumus ei pois kenenkään pussista? Kommenttisi ei ole pelkästään provosoiva, vaan se on myös naiivi. Jos kunnalla on käytössään vaikkapa 10 miljoonaa, heillä ei ole oikeutta tehdä maksusitoumuksia silloin esimerkiksi 11 miljoonalla. Turvapaikanhakijoille tehdyt maksusitoumukset tai maksetut vuokratakuut ovat erityisesti pois niiden pussista joille ei anneta maksusitoumusta tai apua vuokratakuuseen. Jos yksityishenkilö haluaa tehdä maksusitoumuksen toisen henkilön puolesta, pitää hänellä olla sen kattava summa pankkiin talletettuna, tai jokin muu vakuus. Rahan on oltava siis olemassa. Vai tarkoitatko sitä, että kunnat ottavat nyt lisää lainoja maksaakseen turvapaikanhakijoiden aiheuttamia valtavia kuluja? Sosiaalitoimi painostaa ihmisiä muuttamaan määrittelemilleen kaupunkien laita-alueille, pienempiin ja halvempiin asuntoihin kieltäytymällä auttamasta vuokratakuun suhteen jos henkilö ei muuta sinne minne käsketään. Turvapaikkapäätöksen saaneet pakolaiset voivat itse etsiä asuntoja vapailta markkinoilta ja vuokratakuu hoituu helposti sosiaalitoimen kautta.

   Tykkää

   1. Kaikki tuet ovat pois veronmaksajan pussista. Mitä enemmän on tuen saajia, sitä enemmän tavallinen työssäkäyvä joutuu maksamaan veroja ja sitä kurjemmin työllä elää. Tämä on siis pois joka tapauksessa niiltä, joiden rahoilla yhteiskuntaa pyöritetään. Lammaskansa kestää vielä 99% veroasteen, mutta kun se joudutaan nostamaan sataan, systeemi kaatuu.

    Tykkää

   2. Tarkoitat te varmaan vuokra vakuutta jossa ei siirry rahaa senttiäkään vaan sosiaalitoimi antaa esim vakuuden vuokraajalle tietystä summasta, mutta rahaa ei siirry vaan sossu takaa , sen jos vuokralainen rikkoo asuntoa tai jättää maksamatta vuokria, silloin vasta korvaavat asunnon omistajalle maksimissaan sen summan joka on vakuudeksi sovittu. Ja varmasti antaa perintä firman tehtäväksi, sen että ulosotto seuraa jos töppää vakuuden kanssa.

    Tykkää

  2. Kyllä vain minulle aina työttömyyden aikana maksettu vuokratakuut. Tai toisinsanoen vakuus. Eli ei maksettu mutta jos paskotaan kämppä niin sitten vasta raha liikkuu. Ikinä en ole jättänyt vuokraa maksamatta enkä hajottanut kämppää enkä muutenkaan ole ongelma-asuja ollut. Nyt sossusta siirtyi kelaan koko homma ja myös tämä vakuuslappu meni kelaan liitteenä kun pyysivät. Hätätapauksissa ja tietyissä tilanteissa sosiaalitoimistokin on myöntänyt raharahana vuokratakuun. Ei meille mutta tutuilleni.

   Tykkää

 4. Ei kyllä varmasti kenelläkään suomalaisella jää asunto saamatta vaikka kuinka vähävarainen olisi. Kyllä sossu avittaa jokaista apua tarvitsevaa.

  Itsekään en olisi voinut 2kk vuokraa vastaavaa vuokratakuuta maksaa työttömänä.

  Tykkää

   1. olin pari vuotta sitten sairastumisen jälkeen 6 kk ilman rahaa mistään! soskusta kävin kysyys niin totesivat että miksi maksat lainaa pois?? Saatana pinna paloi sanoin vittu tunkekaan niille Mamuille vaan lisää ja lähdin kaljan juontiin =D

    Tykkää

  1. Kahden kuukauden vuokratakuusya kieltäyduttiin maksamasta soskusta ei edes kahden kuukauden vuokratakuu maksisitoumusya myönnetty ystävälleni joka ikänssä malsanut veroja ja nyt eläkkeellä syövän takia. Sikamaista touhua sanon minä

   Tykkää

  2. Outoa. Pienen lapsen äitinä jouduin vaihtaa asuntoa. Hain Kelalta tukea. Ei saanut. Heidän mielestään ei ollut aihetta muuttoon vaikka asunto myytiin alta pois. Joten ei kyllä kaikki saa.

   Tykkää

  1. meet sinne virmaan ja sanot mä tulin ny töihin vähän aikaan sua kattottuan joo kyl töitä on mut tossa on myös ovi et siitä pääsee kätevästi ulos

   Tykkää

 5. Te olla hilja ja perusta yritys. Saa halpa kokomus työvoima lähi itästä. Porvari ole viisas, se ensin vähä hyysä ja sitte riistä. Ei olla kohta ahmetin hyvä olla kun leikkisuvaki antaa porkana jonka jälke keppi.
  T: Mahmutti ala irvikuvatus

  Tykkää

 6. Ja muslimeilta ei pääkaupunkiseudulla peritä myöhästymismaksuja eikä korkojakaan. Kun he eivät usko korkojenmaksamiseen. Esim. Vantaan energia ja intrumjustitia ovat tällaisia jotka eivät mulimeilta peri .

  Tykkää

  1. Eikös tuo ole sitten epäoikeudenmukaista toimintaa? Kyllä muut joutuu maksumuistutuksia maksamaan aina , ja rajusti jos unohtuu tai maksu myöhästyy.

   Tykkää

 7. Aivan ensiksi; myös suomalainen vähävarainen saa sosiaalitoimelta maksusitoutumuksen takuuvuokraansa (kuten esimerkiksi itse sain opiskelijana). Maksusitoutumus myönnetään kuitenkin harkinnanvaraisesti jos sosiaalitoimi on jo aiemmin joutunut maksamaan takuuvuokrasi, eli jos olet esim. jättänyt vuokrasi maksamatta aiemmassa asunnossa tai aiheuttanut vahinkoa aiemmalle asunnolle. Maksusitoutumuksessa ei siis vuokralainen itse saa mitään rahaa vaan se on enemmänkin sopimus vuokranantajan ja sosiaalitoimen välillä. ELI kukaan ei joudu maksamaan mitään ellet laiminlyö vuokralaisen velvollisuuksiasi.

  Toinen asia josta aivan pakko mainita, on tuo kommenteissa ilmi tullut ”perintäyhtiöt eivät peri muslimeilta korkoa tai myöhästymismaksua”-sopaa. Ap kirjoittaja oli lainannut hesaria jossa kerrottiin etteivät muslimit monesti osta täällä asuntoja koska eivät usko korkojen maksamiseen tai vastaanottamiseen. Missään ei kerrota että heidän EI TARVITSISI niin tehdä, eli etteivätkö he olisi samalla tapaa velvollisia maksamaan korkoa esim. myöhästymismaksuista kuin kuka muukin. Jutussa yksinkertaisesti mainittiin, että tällainen syysteemi on heille vieras ja esteenä asuntojen ostolle.

  Ja lisäksi ennenkuin näen arkkitehtuuritoimiston ja kaupungin hyväksymän rakennussuunnitelman jossa lukee ”Oma talo muslimeille” en usko, ap:n kovasta väittämisestä huolimatta, että missään päin Suomea rakennetaan taloa nimenomaisesti vain yhden uskontokunnan käyttöön.

  Lopuksi haluan muistuttaa ihmisiä medianlukutaidosta ja sen tärkeydestä. Sen avulla voit esimerkiksi harjaannuttaa itseäsi erottamaan oikeistopopulistisen blogikirjoituksen oikeasta uutisartikkelista.

  Tykkää

  1. AVA
   Sinulla ei näköjään ole oikeata tietoa asiasta. Niinkuin olen aikaisemmin kommentoinut, nämä ovat harkinnanvaraisia asioita, jos laki sanoo
   toisin, niin sitä ei noudatata.
   Medianlukutaidosta on toden totta hyötyä ja googlettamalla löytyy
   pitkiä listoja muslimien vaatimuksista (ei niinkään toiveista) asunnon
   suhteen. On myös helppo erottaa vasemmistopopulistinen kommentti.

   PS. Muslimien haluttomuus ostaa omia asuntoja johtuu ehkä siitä,
   että suomalaiset veronmaksajat maksavat heidän vuokransa,
   kaiken muun lisäksi.

   Tykkää

   1. Hei murakami!
    Jos olen esittänyt millään tapaa vääriä tietoja, olisitko ystävällinen ja kertoisit mitkä esittämistäni tiedoista ovat vääriä?
    Olen itse saanut takuuvuokran vähävaraisena sosiaalitoimelta (kuten itseasiassa silloisen vuokra-antajani mukaan sai eläkeläisvanhuskin joka asui ko. asunnossa minua ennen), sosiaalitoimen sivuilta voi varmistaa väittämäni tiedot sosiaaliturvan takuuvuokran maksusitoomus menettelyistä, kerroin etten usko minkään tahon rakentavan vain ja yhdelle uskontokunnalle suunnattuja asuinrakennuksia (itseasiassa sanoin etten usko, ellen tästä virallisen tahon rakennussuunnitelmia näe – onko sinulla esittää sellaisia?) ja lainasin alkuperäisen kirjoittajan lainaamaa hesarin juttua siitä, miksi muslimit eivät osta asuntoja (ja mainitsin, ettei siinä lue etteikö muslimien silti tarvitsisi korkoja maksaa – vai oletko sinä löytänyt ko. artikkelista tai jostain virralliselta taholta sellaisen kohdan?).

    Tykkää

   2. Ava
    Voit puhua vain omasta puolestasi. Kaikilla ei onnistu takuuvuokran saanti, vaikka mitään laiminlyöntejä ei ole, eikä aikaisempia vuokra-asuntoja. Pikapuoliin saat todisteita suunnitelmista suurille muslimiperheille rakennettavista taloista tai kahden asunnon yhdistämisestä, ne ovat vaan sellaisia asioita, joista ei kerrota valtamediassa. Medianlukutaidosta vielä senverran, että sitä ei ole, jos ei suostu avamaan silmiään ja katsomaan totuutta silmiin. On eri asia katsoa ja nähdä.

    Tykkää

  2. 1. Maksusitoumus myönnetään suomalaisille harkinnanvaraisesti. 2. Kunnalla on käytössään tietty määrä rahaa jonka puitteissa se voi tehdä maksusitoumuksia. On laitonta tehdä katteettomia maksusitoumuksia. Siten turvapaikanhakojoille tehdyt maksusitoumukset todellakin OVAT POIS MUIDEN APUA TARVITSEVIEN BUDJETISTA.
   3. Islam kieltää korkojen maksamisen. 4.Muslimeille ei suunnitella omaa taloa, vaan kokonaisia asuinalueita.

   Tykkää

   1. Kuntaan muuttavien maksusitoomukset tulevat maahanmuuttovirastolta, ei kunnalta. Eivät siis ole saman toimijan antamia, joten eivät todellakaan ole pois muiden apua tarvitsevien budjetista.

    Tykkää

   2. Faktat haltuun
    Mistäs ne maahanmuuttoviraston rahat sitten tulee?
    Kai ne ovat myös veronmaksajilta pois, ei ne mistään taikaseinästä tule.
    Todella typerä kommentti.

    Tykkää

   3. Realisti: et tainnut lukea lainkaan viestiä, johon tuo kommentti viittasi. Siinä sanottiin, että ”2. Kunnalla on käytössään tietty määrä rahaa jonka puitteissa se voi tehdä maksusitoumuksia. On laitonta tehdä katteettomia maksusitoumuksia. Siten turvapaikanhakojoille tehdyt maksusitoumukset todellakin OVAT POIS MUIDEN APUA TARVITSEVIEN BUDJETISTA.”. Toki kaikki tulevat verovaroista, mutta se, että maahanmuutovirasto antaa vuokravakuuden kuntaan muuttavalle, ei vähennä kyseisen kunnan muille asukkaille antamia maksusitoomuksien määrää lainkaan. Eivät siis mene kyseisen kunnan maksusitoomuksista eikä näin vähennä siinä kunnassa asuvien kuntalaisten saamia maksusitoomusmääriä lainkaan.

    Tykkää

 8. Kylä minä maksan… ja sit juon paskaks mun maksan… kyllä minä uskon ja sitku kaikki mamutki maksaa… tosin voisin tässä elämän tilanteessa kans kieltää ton korkojen maksamisen… naurettavaa jos totta. +en ole provosoitavissa … kertokaa toki lisää kun tänne asti pääsin.

  Tykkää

 9. Itse olen asunut nyt lähes 10v mukavassa kaupungin vuokra-asunnossa – 4h + k, wc + kph ja mukavalla paikalla. MUTTA, kun nuorimmatkin lapseni muuttivat omilleen, olemme mieheni kanssa kahdestaan tässä ”isossa perheasunnossa”. Asuntojonoissa jäämme järjestäin viimeiseksi sillä meillä ei ole asunnon tarvetta ja kaiken huipuksi aviomieheni käy töissä. Itse en saa kuin tuon pienen työmarkkinatuen. Hei haloo, jotain järkeä asuntojen jakoon.l Mutta hakemuksethan pisteytetään automaatitsesti…..

  Tykkää

 10. Ja subjektiivinen päivähoidon rajaus ei tietenkään koske näitä rättipäiden mukuloita jotka hakkaavat jo tarhassa ”vääräuskoisia” muksuja!
  Kyllä näille rahaa riittää.
  Se on kuulkaa suvakit niin että turha ihmetellä kantaväestön hermojen menetystä. Tuotatte tänne kiittämättömiä väkivaltaisia sekasikiöitä joista ei saa puhua mitään etteivät pahoita mieltään!! Stubbi sanoi että Suomi saa taputtaa olalleen kun hoitanut pakolaisasian niin hyvin…. Mitä hoidettu, avattu rajat rikollisille! Mitä hyvää siinä on stubbi???

  Tykkää

 11. Asinkuntani Sosiaalityöntekijä vaati avioeron ottoa,ja Raamatun nurkkaan heittämistä,niin sitten saan takuuvuokran.Kantelin asiasta Oikeusasiamiehelle,asia vielä kesken,Tämä tapahtui Kajaanissa.

  Tykkää

 12. Dear Investors / Financial Seekers. We are a registered private investors / loan lender! Need FINANCIAL AID? Are you in a financial mess OR debts? We offer a 3% interest rate loan within 1 year to 30 year repayment time duration individual and companies in need of financial assistance and any part of the world. We will provide a loan ranging from $ 5,000.00 to $ 500,000,000.00, currencies: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, EURO. Our loans are well insured with a maximum of safety is a priority, Are you losing sleep at night worrying how to get a legit loan lender? Are you in poverty? Need financial support to set up a business? We can help financially. We’ll help you get over these economic obstacles. Interested individual or business should contact us:

  E-mail: { lindaloanfirn111@gmail.com }

  Best regards,

  Tykkää

 13. Voi huoh. Menkää töihin köyhät. Terveisin opiskelija, joka maksaa itse oman asuntonsa… vuokratakuusta lähtien. Ilman sossun apua.

  Tykkää

 14. Mikä lie tarkoitus/tahattomuus näillä väittämillä, mutta älkää uskoko näitä juttuja ja lannistuko. Tukea saa aina, riippuen tietysti varallisuudesta ja tuloista. On työttömyysturva, asumistuki, lapsiperheille laaja valikoima erilaisia tukia, toimeentulotuki (se viimeinen), opintotuki, opintolaina (se ikävä laina), ym. ym. Täällä kirjoittelevat tekevät vain hallaa suomalaisille ! Tahallaan?. Muutama neuvo; jos saatte tukia, käyttäkää ne laskuihin, älkää ryypätkö kaikkia, ainakaan monta kertaa peräkanaa. Monesta suomalaisesta tukien hakeminen yleensä on nöyryyttävää, ehkä ihan vähän pitääkin olla? toisin kuin esim. ihmisestä joka on statuksella pakolainen. Jos avun hakeminen tai yleensä elämän hallinta tuntuu ylipääsemättömän vaikealta, hakeutukaa HETI terveydenhoidon piiriin. Useilla moniongelmaisilla kyse on sairauksista, uupumuksesta, tms. eikä silloin avun hakeminen terveydenhoidosta todellakaan ole häpeä !!!! Toki parannettavaa on. Melestäni esim. yrittäjien sosiaaliturva pitäisi hankaluudestaan huolimatta jotenkin ratkaista, jos mahdollista vaikka yrittämisen muotoja kehittämällä, tms. Suurempia ja laajamittaisempia yleisiä ongelmia ovat myös sosiaalitoimessa huomioimattomat erilaiset omavastuut mm. terveydenhoidossa. Vain esim. 40e omavastuukin toimeentulotukilaisilla on kohtuutonta ja varmasti heikentää edelleen vähäosaisten tilannetta..

  Tykkää

 15. Olen Marjo Kaarina helposti luettava yksityinen laina lainanantaja, jotka suorittavat erilaisia lainoja niin paljon globaalissa kansainvälisessä maailman maat, epätoivoisesti 3% kiinnostunut korko jos kiinnostaa ystävällisesti yhteyttä minuun nyt sähköpostitse: marjo.kaarina40@gmail.com

  Motto: Sinun onni on meidän tyytyväisyys.

  Elämme meidän motto, voimme auttaa sinua.

  Tykkää

 16. Okei. Luin muutaman lauseen ja ymmärsin miks ”riippumatonmedia” toimii .commersial päätteellä. Hävytönt paskapropagandaa syöttäen elämäm koville koululaisille. Hyvää yötä ja tehkää jtn muut ku kerätkö katkeruutta kontulas ja korsos. Ps. Nimest huolimat oon aina ollu suomes ku oon eläny ja maksanu tod näkösesti veroi tänne enemmän ku te.

  Tykkää

  1. olenjo pitemmän aikaa ihmetelly.sitä että miten esim hyvinkäällä on varaa ittaa näitä niin sanottuja pakolaisia.Itse olen tapellu sossun kannssa jo pitemmän aikaa.Menetimme kaikki huonekalut erään haitallisen ja naapurin välinpitämättömyyden vuoksi ja jouduimme aloittamaan alusta.Haimme apua kyseisestä virSTOSTA,MUTTA VASTAUKSEN TIEDÄTTEKIN.mUTT JOS SINNE MENEE NIIN SANOTTU JUOPPO TAI PAKOLAINEN ,NIIN KYLLÄ HOMMATAAN ASUNNOT ,JOS ENTINEN ON JUOPOTTELUN TAKIA MENNY ALTA.pAKOLAISIJ´LLE MAKSETAAN AJOKORTIT JA UUSIMMAT HUONEKALUTA JA KAIKKEA MUUTA.mINUSTA HYVINKÄÄLLÄ EI OLISI OLLUT VARAA OTTAA YHTÄÄN RÄTTIPÄÄTÄ

   Tykkää

 17. Ai että 5000 saa yksi äiti ja lapsi…itse olen suomalainen yksinhuoltaja ja ei minulle ei maksettu takuuvuokraa sain vain maksusitoomuksen mikä pitää vuoden välein uusia…paitsi että minua ja lasta yritetään saada halvempaan asuntoon mitä ei takuulla löydy ellen muuta yksiöön..kk saan vain 1200 millä maksan itse vuokran laskut ruoat ja kaiken muunkin jopa vesi ja sähkö…ja joka kk joudun tinkimään kun ei ole varaa ostaa edes vähääkää parempaa ruokaa!

  Tykkää

 18. Joskus olen saanut maksusitoomuksen vuokrakämppään. Nyt ei ole tarvetta, onneksi. Itse sairastuin työssäni ja jouduin työkyvyttömäksi. Taistelen tällä hetkellä eläkkeestäni, mutta sossuun en mene! Kituuttelen jotenkin työttömyyspäivä rahalla ja toivon että päätös tulisi telkistä pikaisesti. Aikoinaan kun sairastuin ja rahaa ei ollut, en saanut rahaa sossusta ollenkaan. Oli todella nöyryyttävää kohtelua, joten päätin etten sinne koskaan palaa!

  Tykkää

 19. Sossuhan maksaa näiden kotimaisten loisten takuuvuokrat ja muutot hienoihin kolmioihin. T. tehnyt näitä sossumuuttoja. Känniset pääsee hienoon kolmioon kun ite joutuu olemaan jossain vitun opiskelijakämpässä että rahat riittäis duunista huolimatta safkaan

  Tykkää

 20. Aivan höpöhöpö-juttu tämä ”artikkeli”.
  Jos virkamies tekee lainvastaisia päätöksiä,se on virkavirhe josta joutuu vuorenvarmasti vastuuseen.
  MIKÄÄN seikka ei oikeuta menemään kuntien asuntojonojen ohi.
  Tämän kaltaiset kirjoittelut on suunnattu niille joiden ÄO hipoo idiotismia.
  T.Sosiaalityöntekijä.

  Tykkää

 21. sorry uuden epidemian ilmoitus kaikelle kansalle … tärkeä havahtua … tein matemaattisen mallinnuksen ja kauhistuin viime aikaisia poliittisia suuntauksia … Totuus Ruotsin tapahtumista … ja mitä odotettavissa Suomeen
  Pitäkää vuoteistanne kiinni … 7 vuoden sisällä täällä valta taipuu vaihtua mikäli ensimmäinen suurmoskeija tulee Suomeen
  … 2.430.000 ihmiskaupan keskus Suomessa vuoden 2024 jälkeen (matemaattisestigeneroitu arvio)
  … onko kyse vallan vai kansan vaihdosta, vallankaappauksesta rasismi-mantralla
  … onko suomalaiset määrä alistaa? Ellemme havahdu ja opasta kansanedustuslaitosta tekemään oikeita asioita ja pitämään puoliamme! Nyt jokaisella suomalaisella on vastuu isänmaastaan. 🙂 🙂 🙂

  Tykkää

 22. Andyn sanoin:viddu midä fuulaaa….Suomalaiset hyvä uskoisia pellejä.mutut kusettaa ihan kuus nolla.koettakaa nyt ymmärtää että me suomalaiset olemme roskasakkia ja arabien mielestä meitä saa kohdella miten haluaa tai tehdä ihan mitä huvittaa.joo ja tämä on sitten itse kuultu ja nähty,täh ai puhunko arabiaa,no en edes astioita.hear it in english…

  Tykkää

 23. Siksi kun näillä maahanmuuttajilla hankitaan siksi kun maamme päättäjät sipilä orpo soini ja niiinistö mm. Ovat tehneet eu:n kanssa sopimuksen näistä maahanmuuttajista niin siitä sopimuksesta he pitävät kynsin hampain kiinni siksi näille annetaan kaikkea tavaraa ja rahaa koska heitä pelätään niin näin halutaan eliminoida mahdollisia terrori tekoja siksi että työssäkäyvä pystyy veroillaan maksamaan näiden maahan muuttajien kulut siksi suomalainen asunnoton ja työtön on näiden päättäjien ja koko tämän hallituksen silmissä täysin arvoton siksi koska nämä päättäjät näkevät tämän asunnottoman/työttömän pelkkänä kulueränä siksi että nämä päättäjät eivät pysty tuntemaan empatiaa siksi nämä päättäjät eivät pysty näkemään tämän työttömän ja asunnottoman suomalaisen ihmisen elämää ihmis arvoisena siksi teidä pitää miettiä ketä äänestätte.

  Tykkää

 24. Artikkelissa on ideaa, mutta mistä ovat artikkelin tilastot? Missään ei ole viitteitä mistä kyseiset luvut ovat temmattu, joka tekee artikkelista löperöperäisen ja epäuskottavan. Toivoisin, että jatkossa toimittajanne tarkastaisi tekstin laadun ennen kuin julkaisee mitä tahansa tekstiä.

  Tykkää

 25. Mihi Suomi olet menossa eihän tämä ole enään totta autatte raiskaajia ja kaikkia sairaita ja mukamas niin avuttomia ihmisiä ja paskat sanon minä teidän pitäisi lopetaa tälläne. Touhu. Ei Suomi tällä parane että laitte yhteiskuntamme maksamaan tuon takia veroja että näillä tekopeleillä oisi hyvä olla oletteko ajatelleet mitä kuluu suomen vähä varaisille lapsi perheille ja yksin huoltajille ja sitte nii jotka ovat jopa kadulla yönsä ?! Onko se oikein että suomen kansalaiset maksaa paskasta veroja. Anteeksi kielen käyttöni mutta suututtaa niin suomen päälle onko se oikein että suomen kansalaiset eivät saa sitä kohtelua mitä luvattiin turvallisen hyvinvointi valtion mihin se lupaus jäi ? Vai oliko se vain huulen heittoa ? Mitäs sitte Suomi tekee kun kansa kääntyy jossain kohtaa vastaan tai jos kansan olot ovat niin huonot että joutuvat lähtemään rakkaasta koti maastaan oletteko ajatelleet miten kotimaamme kärsii kaikesta tästä ajeltelkaa kansan etuja ja suomen etuja ? En usko että te ministerit ja muut isot tahot tahdotte tuotaa ennemmän pettymystä Suomelle ja kansalle ? Käytäkää suomen isot herrat ja naiset järkeä päätöksissäne

  Tykkää

 26. Ikävää totuutta on, hyvin harvoin autetaan. Itse kokeneena, ja moni lähi/tuttavapiirissä myös. Sarkastisesti tulee mieleen, haluaako valtio tähän maahan uskonkääntymistä,,, koska mitään järjellistä tai realistista näkökantaa näillä toimilla heidän puolelta ei pysty perustelemaan. Ei edes he itse.

  Tykkää

 27. On se perkele. Kaverilla on auto-korjaamo.Sinne tuli maahanmuuttaja uuden karheella Bemarilla.Tämä kysy teettekö vuosihuoltoja..Kaveri sano että tehdään. No eiköhän tämä Bemari-kuski työntänyt KELAN maksusitoumuksen vuosihuoltoon.Kaver kieltäytyi tekemästä huoltoa.JUMALAUTA uusi auto,niin luulis olevan varaa maxaa itse. Maxaako KELA näitten autoverot ja vakuutuxetkin.Ja varmaan auttanut UUDEN autonki hankinnassa.V…U mitä toimintaa.

  Tykkää

 28. Väitän tämän kyseisen paskan olevan aivan hullu huhu….500e on korkeintaan mitä jokainen opiskelija saa täys ikäisenä ja perheelle kuulluu aina se perhelisät sun muuta jos isäntä taikka emäntä ei käy töissä ei siitä sen kummempaa mut lojaalisuus ennenkaikkea tää sivusto on täynnä puu päitä tai välttelee totutta.😂😂

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s