FSB vastaan ISIS: Venäjän turvallisuuspalvelun video: Rynnäkkö islamistien passitehtaalle

Moskova: Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu FSB teki rynnäkön ja pidätti 14 epäiltyä kansainvälisen liigan jäsentä, jotka väärensivät passeja ja muita asiakirjoja ääri-islamilaisille henkilöille, jotka ovat matkalla Syyriaan tai Venäjälle tekemään terrori-iskuja.

Isku tapahtui Moskovan lähistöllä. FSB on tunnettu tehokkuudestaan ja erittäin kovista otteistaan. FSB on kuitenkin poistanut väkivaltaisimpia osia tästä videosta ennen sen julkaisua. Kyseessä on merkittävä isku terroristien matkustusasiakirjoja väärentäneen liigan päämajaan. Kun Länsi-Eurooppaa riivaa islamilainen terrorismi ja muslimien integroitumisen epäonnistumisen haasteet, jäävät Venäjän ongelmat ääri-islamin kanssa usein vaille huomiota. Se että pelkästään Moskovassa asuu lähes 2 miljoonaa muslimia, on vähemmän tunnettu seikka monille. Heidän joukossaan on ääriaineksia vähintäänkin yhtäpaljon kuin Länsi-Euroopassa.

130426224947-01-russia-raid-horizontal-large-gallery

(kuvat: Arkistomateriaalia, FSB:n sotilaita)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s