Viekö islam vankilaan? Ranskan vankiväestöstä 70% muslimeita

7 kymmenestä ranskalaisvankilasta olemassa vain islamin vuoksi?

Muslimit saavat paljon uutishuomiota tekemistään terrori-iskuista ympäri maailmaa, mutta vähemmän puhutaan muusta rikollisuudesta. Yleisiä rikoksia ovat aseelliset ryöstöt, väkivalta- ja seksuaalirikokset.

Terroristijärjestöjen värväyskeskuksina toimivat vankilat ovat yksi pahimmista radikalisoitumisen keskuksista joidenkin moskeijoiden ohella. 283 vankia kärsii rangaistusta terrorismista tällä hetkellä, 152 on luokiteltu vaarallisiksi islamisteiksi ja 60 erittäin vaarallisiksi, jotka ovat pariisilaisessa vankilassa.

Vankeihoitoviranomainen: ¨Annamme poliisille 60kg vangeilta takavarikoituja matkapuhelimia, mutta heillä ei ole aikaa käydä niitä läpi.¨

Ranskan vankiloissa viruu noin 67500 vankia. Heistä noin 70% on muslimeita. Ranskan valtio ei kerää tilastoja etnisen taustan tai uskonnon perusteella. (Tämä muutos tehtiin lakiin kun huomattiin, että muslimien osuus kaikesta rikollisuudesta tulisi raivostuttamaan kantaväestön.) Mutta väestötutkijat, sosiologit ja muslimijärjestöt ovat koonneet arvion. On vaikea ymmärtää EU-päättäjien puheita siitä, kuinka Eurooppa tarvitsee näitä maahanmuuttajia.

Vankiloissa monet ¨tavallisiin¨ rikoksiin syyllistyneet joutuvat tekemisiin islamilaisten vankien ja vankiloissa vierailevien vihapuhujien kanssa ja ovat kovan paineen alla. Usein vangin islamisoituminen on ainoa tapa pärjätä vankilamaailmassa.

maxresdefault-e13753855622951-300x225

Väkivalta kantaväestöä kohtaan on tyypillinen muslimien tekemä rikos

Islamistivankien eristäminen muusta vankiväestöstä  olisi  pääministeri Manuel Valsin mukaan hyvä keino estää radikalisoitumista vankiloissa mutta se on vaikeaa Ranskan nykyisen lainsäädännön puitteissa. (Sen katsottaisiin todennäköisesti loukkaavan muslimien tunteita ja seurauksena voisi olla mellakoita niin vankiloissa kuin niiden ulkopuolellakin.)

 

(lähteet: Telegraph, Washington Post, European Guardian)

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Viekö islam vankilaan? Ranskan vankiväestöstä 70% muslimeita”

  1. LAKEJA PITÄÄ MUUTTAA NIIN, ETTÄ MUSLIMIT SAADAAN TÄYDELLISEEN ERISTYKSEEN!! EI PITÄISI OLLA VAIKEA TEHTÄVÄ RANSKANKAAN POLITIKOILLE, KUN KANSALLISESTA- JA EUROOPAN TURVALLISUUDESTA ON KYSE!!!!

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s