Itä-Euroopan päättäjät haluavat pysäyttää kaikki pakolaiset aitojen avulla

Kuvassa Visegrad-ryhmä, eli Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari , jotka ovat neuvotelleet uusista aitahankkeista pakolaistulvan pysäyttämiseksi.

Eurooppaan on tullut alkuvuodesta jo enemmän pakolaisia kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Unkarin pääministeri Viktor Orban on toistuvasti varoittanut islamilaisista maista tulevien pakolaisten tuovan mukanaan Euroopan tuhon.

Victor_Orban_in_Moscow

Pääministeri Orban: ¨Jos olisi kyse vain meistä keski-eurooppalaisista, olisimme sulkeneet alueen jo aikoja sitten. Ei ole ensimmäinen kerta historiassa kun näemme Euroopan puolustuskyvyttömänä sen eteläosissa. Meidän pitää varmistaa mantereemme turvallisuus juuri siellä.¨

Saksa kuitenkin vastustaa näitä aitahankkeita. Saksan mukaan se vaarantaa heidän strategiansa jonka tärkein osa on Turkin kanssa neuvottelu. Tämä ei kuitenkaan näytä tuoneen tuloksia, päinvastoin Turkki yrittää kiristää lisää rahaa jo luvatun kolmen miljardin lisäksi ja pakolaisvirtaa ei ole pysäytetty.

Robert_Fico_campaign_speaking

Slovakian pääministeri Robert Fico: ¨Jos EU ei ole aktiivinen, Visegradin nelikon täytyy sitä olla. Meidän on etsittävä tehokkaita tapoja rajojen suojeluun.¨

 

mapp

Orban haluaa aidan Makedonian lisäksi myös Bulgarian Kreikanvastaisille rajalle. Nämä alueet ovat Lähi-idästä tulevan pakolaisliikenteen pääreitti. Toteutuessaan, nämä aitahankkeet estävät pakolaisten pääsyn keskeiseen Eurooppaan. Liittokansleri Merkelin ainoaksi mahdollisuudeksi jäisi siten pakolaisten lennättäminen suoraan Saksaan ja sen jälkeen muiden EU-maiden suostuttelu ja pakottaminen ottamaan vastaan lisää pakolaisia.

Orban sanoi Unkarin olevan valmis auttamaan Makedoniaa ja Bulgariaa rakentamaan toisen, eteläisemmän puolustuslinjan Unkarin aidan lisäksi.

569fb608c3618811148b45e2

Makedonia aloitti aidan rakentamisen jo Marraskuussa ja nyt se vahvistaa sitä rakentamalla toista rinnakkaista aitaa. Unkari ja muut Visegrad-ryhmän maat auttavat.

(Kuvat: Kremlin.ru ,RT)

 

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Itä-Euroopan päättäjät haluavat pysäyttää kaikki pakolaiset aitojen avulla”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s