Älykkyysosamäärä laskee Ruotsissa kuin lehmän häntä

OECD:n raportin mukaan Ruotsin 15-vuotiaiden epäonnistumisprosentti perusosaamista mittaavissa tehtävissä on huomattavasti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo. Kansainvälinen keskiarvo on 28% ja Ruotsin keskiarvo on 34%.

Ruotsissa oppilaiden osaamistaso myös laskee nopeammin kuin yhdessäkään toisessa OECD-maassa ja tilanne pahenee koko ajan. Testeissä mitataan matematiikan, tieteen ja lukemisen perusosaamista.

Älykkyysosamäärän laskun selittää osittain maahamuuttajien suuri määrä alhaisen älykkyysosamäärän maista kuten esimerkiksi Irak, Iran, Syyria, Somalia, Turkki, Afganistan ja Eritrea. Ruotsin päättäjät näyttävät luulevan, että sellaisesta maasta tuleva, jossa keskimääräinen älykkyysosamäärä on 72, muuttuu 102 älykkyysosamäärän omaavaksi vain asumalla Euroopassa.

Myös naisten syrjäytyminen yhteiskunnasta islamilaisista maista tulevien keskuudessa on yleistä ja naisten opiskelu ja kieliopinnot pyritään estämään uskonnollisiin syihin vedoten. Kuinka järkevää tämän salliminen on? Esimerkiksi Tanskassa näiden naisten työttömyysaste on 95% vielä neljän vuoden maassa asumisen jälkeen.

Tutkija Helmuth Nyborg kertoo: ¨Kolmannesta maailmasta tuleva maahanmuuttajien virta on syy älykkyysosamäärän laskemiseen kaikissa Euroopan maissa. 14 suurimmassa Saksan kaupungissa joka toinen lapsi on siirtolaisperheestä. Etniset eurooppalaiset kuolevat pian sukupuuttoon omissa maissaan väestörakenteen mullistusten vuoksi keskimääräisen älykkyysosamäärän laskiessa. Kun kansakunnan keskimääräinen älykkyyosamäärä on laskenut 90:een, demokraattisen hyvinvointivaltion toteuttamiskelpoisuus katoaa. Samoin tulee käymään myös Yhdysvalloissa.¨

Qo4mQ

Suomessa(100-104) älykkyysosamäärä on Euroopan korkein. Karttaa tutkiessa, siirryttäessä esimerkiksi Turkkiin(85-89) , voimme nähdä jo suuren eron. Emeritusprofessorit Richard Lynn ja Tatu Vanhanen selittävät kansakuntien välisten varallisuuserojen johtuvan merkittäviltä osin niiden älykkyyseroista teoksissaan IQ and the Wealth of Nations sekä IQ and Global Inequality. Kartasta voi tehdä myös silmiinpistävän huomion: Niillä alueilla jotka ovat olleet islamin vaikutuksen alaisina, älykkyysosamäärä on selkeästi alhaisemmalla tasolla. Tämä johtunee myös islamin perinteisesti negatiivisesta suhtautumisesta älyllisyyteen ja esimerkiksi kirjojen lukemiseen. (Ajatollah Khomeini: ¨Älyköt ovat islamin suurin uhka.¨)

Uusi Projekti Ruotsissa laskee nyt myös opettajien vaatimustasoa:

Ruotsissa opettajien koulutus kestää normaalisti 4,5 vuotta ja kelpoisuuden edellytyksenä on myös hyvä ruotsinkielen taito. Uusi projekti mahdollistaa maahanmuuttajien valmistumisen opettajiksi alle vuoden koulutuksella ja ruotsinkielentaito ei enää ole vaatimus. Arabiankielen taito sen sijaan lasketaan eduksi.

Ruotsi kilpailee kouluosaamisessa jo samassa sarjassa Afrikan ja Lähi-idän maiden kanssa. Mitkä ovat seuraukset pitkällä tähtäimellä, kun rimaa lasketaan sekä opettajien koulutuksen, että oppilaiden vaatimustason suhteen?

Ruotsin tie näyttää olevan libanonisoitumisen tie.

(Lähteet: Investment Watch, NewObserver Online Lynn, Vanhanen: IQ and the Wealth of Nations 2002, IQ and Global Inequality 2006)

3 vastausta artikkeliin “Älykkyysosamäärä laskee Ruotsissa kuin lehmän häntä”

  1. Aika mielenkiintoista! Maailman tunnetuimman gorillan Kokon älykkyysosamäärä on ihmisillä käytetyllä asteikolla 70-95, se
    osaa esim. viittomakieltä. Normaali ihmisen ÄO on n. 100.
    Eli se jättää jälkeensä muut afrikkalaiset ja lähi-idän ihmiset!

    Lähde: tieteessatapahtuu.fi

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s