Schengen murenee: Kreikka joutumassa ulos

Kreikka joutuu pois Schengenistä pakolaiskriisin vuoksi.

Euroopan unioni palauttaa Kreikan ja EU-alueen välille rajatarkastukset maan epäonnistuttua kontrolloimaan pakolaisvirtaa. Yli miljoona ihmistä rantautui Kreikkaan Turkin kautta viime vuonna, ylittäen Kreikan kyvyn pysyä tilanteen tasalla.

EU on virallisesti ilmoittanut Kreikan hallitukselle ¨irtisanomisajasta¨ ja Kreikan irrottamisesta matkustusvapaasta alueesta.

Brysselissä muotoillut asiakirjat antavat Kreikalle 3 kuukautta aikaa korjata vakavat puutteet rajavalvonnassaan. Mutta EU-lähteiden mukaan vaatimukset ovat niin kovat, ettei ongelmien riivaamalla maalla ole toivoakaan ryhdistäytyä määräajan puitteissa.

Säännöt ovat varajärjestelmä Schengensopimuksen suojaamiseksi. Kreikka voi palata passivapaaseen alueeseen vuonna 2018 jos se onnistuu palauttamaan rajojensa kontrollin.

Vapaa liikkuminen Kreikan läpi on siirtänyt pakolaisongelman muille maille. Monet näistä maista ovat jo rakentaneet aitoja rajoilleen.

EU-päättäjien mielestä Kreikan häpeäpaaluun laittaminen saattaa olla ainoa keino koko Schengenprojektin pelastamiseksi.

Toisaalta pitää myös muistaa, että Turkki lähettää nämä ihmiset Kreikan rannoille. Turkki saa EU:lta miljardeja hillitäkseen pakolaistulvaa. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Sekä rahavaatimukset että pakolaismäärät ovat kasvussa. Turkki on ottanut EU:n kuristusotteeseen koska sen sallitaan tehdä niin.

Tällä hetkellä Eurooppaan virtaa jo enemmän pakolaisia kuin viime vuonna samaan aikaan.

Samaan hengenvetoon voi todeta ne todelliset syyt Kreikan talousvaikeuksille: Turkokratia, eli yli neljäsataa vuotta islamilaisen vallan alla, joka näivetti Kreikan. Kun muu Eurooppa teollistui kovaa vauhtia, Kreikka oli vielä pitkään islamilaisen barbarismin ikeen alla.

 

(Lähde:Express.co.uk)

 

 

 

Yksi ajatus artikkelista “Schengen murenee: Kreikka joutumassa ulos”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s