Myös profeetta Muhammed oli pakolainen

Kun Mekkassa maa alkoi polttaa jalkojen alla, Muhammed ja hänen noin 70 seuraajaansa lähtivät turvapaikanhakijoiksi juutalaisten kaupunkiin, Medinaan, josta tuli siten sen aikaisen Lähi-idän muslimien pakolaiskeskus. (Vuosi 622)

Noin viiden vuoden kuluessa saapumisestaan pakolaiskeskukseen Medinaan, Muhammed oli karkottanut, murhannut tai orjuuttanut kaikki turvapaikan tarjonneet isäntänsä. Hyväntahtoisesti turvapaikan myöntäneet juutalaiset joutuivat Muhammedin juonittelujen uhriksi. Heimojen miehet tapettiin ja heidän vaimonsa ja tyttärensä myytiin seksiorjiksi. Joitakin kauneimpia otettiin omaan käyttöön tai annettiin lahjaksi ystäville. Juutalaisten omaisuus takavarikoitiin. Hevoset ja naiset myytiin ja rahoilla hankittiin aseita. Tässä vaiheessa elettiin nyt jo 1400 vuotta jatkuneen sodan ja aggression alkuvaiheita ei-islamilaista maailmaa vastaan.

600-luvun Medinassa turvapaikanhakijoiden työllisyysaste lienee ollut alhainen. He olisivat tarvinneet työpaikkoja ja businessmahdollisuuksia, sillä Muhammed kehottikin seuraajansa yleiseen ryöstelyyn. Hänen mukaansa ei-muslimien omaisuus ja veri olivat vapaasti muslimien otettavissa ja saaliiksi pyydystetyistä naisista tuli automaattisesti seksiorjia. 20% saaduista ryöstelyn tuotoista piti kuitenkin antaa Muhammedille. Muhammed olikin nyt vauras mies.

1024px-Medina,_Saudi_Arabia_locator_map

Näiden tapahtumien voidaan katsoa olleen ensimmäinen muslimien pakolaiskriisi. Kriisiksi se muodostui varsinkin niille, jotka olivat ottaneet vastaan turvapaikanhakijat. Monet heistä hakattiin palasiksi. Yhdistäviä tekijöitä tämänhetkiseen pakolaiskriisiin on monia: Aivan kuten nyt, pakolaisten joukossa oli terroristeja ja murhamiehiä, (Muhammed ja hänen seuraajansa)jotka aloittivat väkivallan turvapaikan tarjonneita vastaan. Massahyökkäykset naisia vastaan, joukkoraiskaukset ja ei-muslimeiden omaisuuden varastaminen ja tuhoaminen kuulostavat tutuilta ilmiöiltä, siinä missä röyhkeys auttajia kohtaan ja törkeä piittaamattomuus paikallisviranomaisten määräyksistäkin.

Muhammed: ¨Minä olen se joka hymyilee tappaessaan!¨

 

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s