Iranin spesialiteetti: Lasten teloittaminen

Imaamivetoinen shiateokratia Iran hirttää lapsia rutiininomaisesti.

Amnesty Internationalin mukaan 2005-2015 välisenä aikana Iran on teloittanut ainakin 73 alaikäistä. Tämän lisäksi 160 lasta viruu islamilaisen ¨tasavallan¨ vankiloissa odottamassa kuolemantuomion täytäntöönpanoa. Iranissa on tehty myös lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi tuomareille vaihtoehtoisten rangaistuksien käytön lasten syyllistyessä rikoksiin. Näin ei kuitenkaan käytännössä tapahdu, ja alaikäisten teloittaminen jatkuu kansainvälisestä painostuksesta huolimatta. Eräässä tapauksessa raiskauksen uhriksi joutunut alaikäinen tyttö oli tappanut hyökkääjänsä itsepuolustukseksi. Tuomari tuomitsi tytön hirtettäväksi ja halusi itse tulla laittamaan silmukan tytön kaulaan ja potkaisemaan tuolin hänen altaan, koska tyttö oli esiintynyt oikeudessa ilman peittävää islamilaista huntua.

Amnestyn raporttiin on saatu tietoja iranilaisilta aktivisteilta, asianajajilta ja kuolemaan tuomittujen lasten vanhemmilta.

Viimeiset kaksi vuotta vallassa olleen ¨maltillisen¨ presidentti Hassan Rouhanin valtakaudella on teloitettu yli 2000 ihmistä.

Suomalainen valtuuskunta vieraili juuri Iranissa ministeri Toivakan johdolla. Lasten teloittamisista ei kuitenkaan puhuttu.

Lenita-Toivakka-680x360

Ministeri Toivakan asusta päätellen hän näyttäisi kääntyneen islamiin. Riippumaton Media ei kuitenkaan pystynyt toistaiseksi vahvistamaan asiaa. Hirtetystä tytöstä poiketen, Toivakka kuitenkin on kuvan perusteella jo alistunut sharialaille ja verhonnut itsensä iranilaisten miesten himoilta.

 

(Lähde: Amnesty International)

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s