10 Saksalaista räjäyttänyt terroristi oli pakolainen

10 Saksalaista turistia tappanut terroristi oli Syyrian pakolainen.

Itsemurhapommittaja Nabil Fadli räjäytti itsensä ja eurooppalaisen turistiryhmän tiistaina Istanbulin historiallisella alueella lähellä Hagia Sofian kirkkoa. Fadli saapui Turkkiin viikkoa aikaisemmin Syyriasta ja rekisteröityi pakolaisena ilman ongelmia. Fadlin sanotaan myös olleen Islamilaisen valtion jäsen. Turkissa on viime aikoina ollut useita terrori-iskuja.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere sanoi Saksan seisovan Turkin tukena terrorismia vastaan. Hän sanoi myös ettei näyttänyt siltä, että saksalaiset erityisesti olisivat olleet kohteena ja että turistien ei ole mitään syytä muuttaa matkustussuunnitelmiaan Turkkiin. (Sanomattakin on selvää, että tästä voidaan olla montaa mieltä.)

 

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s