Döner: EU lampaana Turkin vartaassa

Turkki saa Euroopalta miljardeja euroja ja lupaukset EU-jäsenyysneuvotteluista ja viisumivapauden palkkiona toimista pakolaisvirran katkaisemiseksi. Pakolaisvirran rajoittamisen sijaan Turkki yrittää ajaa myös Irakin ja Syyrian kurdiväestön Eurooppaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kreikkaan saapuu Turkista edelleen 2000-3000 pakolaista PÄIVÄSSÄ. Marraskuussa tehdyn sopimuksen mukaan EU antaa Turkille 3 miljardia euroa ja vastineeksi Turkki vähentää pakolaisvirtaa Eurooppaan. Turkin rahavaatimukset tuskin tulevat päättymään tähän. Houkutus käyttää pakolaisia kiristyskeinona ja rahasampona lienee liian suuri.

Yli miljoona pakolaista saapui Eurooppaan viime vuonna. Kansalaisten paninostuksen alla Euroopan poliitikot yrittävät rajoittaa pakolaisten määrää. Kumiveneillä Turkista Kreikkaan saapuvien afgaanien, syyrialaisten ja muiden levottomista maista tulevien määrissä ei kuitenkaan ole ollut merkittäviä muutoksia.

Uutissivusto Breitbart kertoo: ¨He antavat turkkilaiset passit kaikille Turkkiin saapuville Irakin ja Syyrian kurdeille ja pyrkivät siirtämään kurdit pois Turkista.¨

Turkki pyrkinee ¨puhdistamaan¨ maansa kurdeista ja sysäämään osan sisäpoliittisista ongelmistaan Eurooppaan. Viisumivapaus tuo tullessaan vielä suuremman ¨pakolaisvyöryn¨ kuin mitä näimme 2015. Ironista on se, että tämäkin toteutetaan EU:n antamilla rahoilla. Turkin kanssa tehdyn sopimuksen vaikutukset ovat juuri päinvastaiset kuin mitä toivottiin.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Turkki riipii naiivin Euroopan selkänahasta miljardeja

EU-poliitikot voivottelevat Euroopan olevan Turkin armoilla ja Turkin sanelevan ehdot. Miksi? Olisi täysin mahdollista kääntää asia juuri toisin päin. Turkille massiiviset talouspakotteet ja varojen jäädytys eurooppalaisissa pankeissa jos pakolaisten tulo ei lopu välittömästi. Näin ¨monimutkainen¨ ajattelu näyttää kuitenkin olevan mahdotonta tämän päivän lammasmaisten poliitikkojen johtamassa Euroopassa.

1920-luvulla Turkissa alkoi sekulaari vaihe ja uskonnollisuus tukahdutettiin. Tämä johtikin Turkin positiiviseen kehitykseen monilla osa-alueilla. Presidentti Erdoganin valtakaudella kuitenkin voimakas neo-ottomaaninen islamisoituminen valtaa taas alaa. Turkki on vaarallinen naapuri joka on syytä pitää vähintäänkin käsivarrenmitan päässä. Turkilla ei ole mitään todellisia motiiveja rajoittaa pakolaisvirtoja Eurooppaan. Päinvastoin, Euroopan heikentäminen ja ajaminen sekasortoon vahvistaa Turkin asemaa ja palvelee Erdoganin intressejä. Ei pidä myöskään unohtaa, että yli 6 miljoonaa turkkilaista on Isiksen kannattajia.

(lähteet: AFP, Breitbart)

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s