Norja: Ristit ja muut kristittyjen symbolit poistettava ennen kuin pakolaiset saapuvat uusiin majoituspaikkoihin

Suuren pakolaisvirran myötä myös Norjassa on pulaa majoituspaikoista.

Toisaalta myös kristityt itse ovat kristinuskon symboleita. Loukkaako kristittyjen läsnäolo Euroopassa muslimeita? Siltä vahvasti vaikuttaa.

Norjan lähetysseura NMS on tarjonnut leirikeskuksiaan vuokralle pakolaisten majoituskäyttöön. Norjan maahanmuuttoviranomainen, UDI onkin suostunut tarjoukseen. UDI esittää kuitenkin ehdon: Kaikki kristittyjen symbolit pitää poistaa ennen kuin pakolaiset voivat muuttaa tiloihin.

NMS on suostunut pyyntöön ja poistaa kaikki ristit ja muut symbolit.

Lähetysseuran viestintäjohtaja kertoo Dagbladetille:

¨Emme tee tätä mielellämme, mutta haluamme osoittaa hyvää tahtoa tulijoita kohtaan. En usko että turvapaikanhakijat välttämättä reagoisivat näihin symboleihin, mutta meidän pitää noudattaa UDI:n sääntöjä.¨

Roy Steffensen Norjan Edistyspuolueesta sanoo:

¨Ymmärrän että pakolaiskeskusten tulisi olla poliittisesti ja uskonnollisesti neutraaleja. Risti ei kuitenkaan ole pelkästään uskonnollinen symboli, vaan se on myös osa perinteitämme ja lippuamme. En tiedä mitä on tämän UDI:n päätöksen taustalla, mutta jos he pelkäävät näiden ihmisten loukkaavan tunteitaan ollessaan kristittyjen symboleiden ympäröimänä, niin ehkä he ovat anoneet turvapaikkaa väärästä maasta.¨

(Lähde: Dagbladet)  

 

11 vastausta artikkeliin “Norja: Ristit ja muut kristittyjen symbolit poistettava ennen kuin pakolaiset saapuvat uusiin majoituspaikkoihin”

  1. Joukossa ei ole kristittyjä. Nämä ns.pakolaoset on jo tappanu niistä miehet ja lapset ja naiset on myyty seksiorjiksi. Ja norjan ei missään nimessä saa hetikään antaa periksi. Kuka siellä maassa määrää? Vieraatko? Hei oikeesti.

   Tykkää

 1. Aika pelkureita ovat eurooppalaiset.. Luuletteko, että noi mamut ottais niitten uskonnolliset symbolit pois, jos eurooppalaisia menis sinne? No ei tietenkään ottais. Ne pakottaisivat eurooppalaiset heidän uskontoon ja ne, jotka kieltäytyisi, niin niiltä katkaistaisiin kaula poikki. Ne, jopa tulee itse eurooppaan ja jo pelkällä tulollansa he saavat euroopan hylkäämään oman uskontonsa. Muslimivalta, Tervetuloa!…

  Tykkää

 2. RIP Norjalle, sitten Ruotsille, sitten Saksalle, Ranskalle ja muille EU:n läntisille osavaltioille. Mutta ylistys Luojalle, että Putin tulee ajoissa vapauttamaan Suomen irti EU:n syöpäkasvaimesta!

  Tykkää

 3. Norja ei tosin kuulu EU:iin. Luojaa olisin käynyt muuten kiittämässä Leppävaaran kirkossa,mutta sieltä oli jo poistettu risti, joten Putlerkin on myös myöhässä, mitä Suomeen tulee.

  Tykkää

  1. Olen siitä tietoinen, eikä kommenttini Norjaa EU:hun liitä. Esitin vain Norjallekin RIP. EU:n tuho tulee olemaan perikato ja siitä kiitos Korkeimmalle jo etukäteen!

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s