Mitä Winston Churchill ajatteli islamista

Winston Churchill (1874-1965) lienee kääntynyt haudassaan jo useita kertoja seuratessaan tämän hetken Eurooppalaisten poliitikkojen toimintaa. Olisi hyvä pysähtyä miettimään hetkeksi mitä sanoi mies, joka itse oli pelastamassa Eurooppaa omalla panoksellaan Ensimmäisessä ja Toisessa maailmansodassa. Hän on kuuluisa rohkeista päätöksistään ja toiminnastaan, ja kiistatta yksi Euroopan suurimmista sankareista. Tällä rohkealla ja avoimella tavalla hän puhuu myös islamista. On vaikea olla tekemättä vertailua tämän päivän eurooppalaisiin päättäjiin. Sellaisen vertailun tulokset ovat kuitenkin surullisia ja häpeällisiä.

Churchill:

¨Miten kauheita ovatkaan ne kiroukset, jotka muhamettilaisuus on kannattajiensa päälle sysännyt. Fanaattisen raivon lisäksi, joka on ihmiselle vaarallinen niin kuin vesikauhu koiralle, on myös pelottava ja fatalistinen apatia. Sen vaikutukset ovat ilmeisiä monissa maissa. Kurittomat tavat, surkea maatalousjärjestelmä, hidas kaupankäyntitapa ja omaisuuden turvattomuus vaivaavat kaikkialla missä profeetan seuraajat hallitsevat tai elävät.¨

Churchill_V_sign_HU_55521

Churchill:

¨Yksittäisillä muslimeilla voi olla hyviä ominaisuuksia, mutta uskonnon vaikutus lamaannuttaa sosiaalisen kehityksen niiltä jotka seuraavat islamia. Sen voimakkaampaa taannuttavaa voimaa ei maailmassa ole. Ei vielä lähelläkään tuhoutumista, muhamettilaisuus on sotaisa ja käännytystyötä tekevä uskonto. Se on myös jo levinnyt läpi Keski-Afrikan, tuottaen pelottavia sotureita joka askeleellaan. Jos kristinusko ei olisi suojassa tieteen vahvoilla käsivarsilla, jota vastaan se itse turhaan taisteli, modernin Euroopan sivilisaatio saattaisi tuhoutua, kuten tuhoutui muinaisen Rooman sivilisaatio.¨

Mielenkiintoinen huomio siitä, miten myös kristinusko vastusti tieteen edistystä. Tiede ja edistys alettiin hyväksyä vasta uskonpuhdistuksen seurauksena, jota seurasi 1600-luvun lopulla alkanut Valistuksen aika, joka johti lopulta modernin Euroopan kehittymiseen, teollistumiseen ja suvaitsevuuden kasvuun yhteiskunnassa. Islamilaisessa maailmassa tällaista uskonpuhdistusta tai valistuksen aikaa ei ole koettu. On myös vaikea nähdä mitään sen kaltaista tapahtuvan tulevaisuudessa.

Se, että Churchill rinnastaa modernin Euroopan potentiaalisen tuhon ja Rooman sivilisaation tuhon puhuessaan islamista, kertonee samankaltaisesta ajattelutavasta kuin belgialaisella historioitsijalla Henri Pirennellä. (1862-1935) Pirennen mukaan Rooman valtakunta ei suinkaan lakannut olemasta vielä 400-luvun lopulla goottivalloituksien aikaan. Goottien tarkoitus ei ollut tuhota Roomalaista kulttuuria ja sivilisaatiota, vaan omaksua se ja hyötyä siitä, kuten tapahtuikin. Vasta myöhemmin, kun islam alkoi leviämään Pohjois-Afrikkaan ja katkaisi Välimeren yhteydet idän ja lännen välillä, tehden kaupankäynnin ja muun kanssakäymisen mahdottomaksi, voidaan Rooman valtakunnan ja antiikin ajan katsoa päättyneen ja Euroopan keskiajan alkaneen.

Churchill:

¨Rappiollinen aistillisuus vie tästä elämästä sen ylevyyden, hienostuneisuuden ja sen ihmisarvon pyhyyden. Se seikka, että muhamettilaisen lain mukaan naisen on kuuluttava jollekin miehelle hänen absoluuttisena omaisuutenaan, tyttärenä, vaimona tai jalkavaimona, tulee viivyttämään orjuuden lopullista häviämistä kunnes islamin usko lakkaa olemasta suuri voima ihmisten keskuudessa.¨

Islam näkee naiset miesten omaisuutena ja sotasaaliina. Muslimien paratiisissakin palkkiona odottavat 72 neitsyttä. Jihad, pyhä sota, uskonnon suoma väkivallan oikeutus ei-muslimeita kohtaan, naisten alistaminen, orjuuttaminen, päiden ja raajojen katkomiset ovat osa pitkää listaa joka kertoo korutonta kieltään islamin brutaalista fyysisyydestä. Islamissa on vaikea nähdä mitään henkistä ulottuvuutta, tai henkilön todellista sosiaalista ja älyllistä kehitystä tukevaa sisältöä.

 

Mainokset

26 vastausta artikkeliin “Mitä Winston Churchill ajatteli islamista”

 1. Jotkut ovat kaukonäköisiä ja viisaita. Suomen päättäjät eivät näe edes eteensä. Presidenttikään ei saa suutaan auki. Surullista.

  Tykkää

 2. Tämän jakaminen on jälleen esimerkki siitä, miten rasistinen maailmankatsomus on yhtä kuin henkinen ja tiedollinen rajoittuneisuus.

  Tämä on Churchillin varhaista tekstiä, se on totta. Syntyhetkellään se ei erityisemmin poikennut valtaväestön (harhaisista) islam-näkemyksistä. Sittemmin Churchill kuitenkin kehittyi ihmisenä ja muutti voimakkaasti kantaansa islamiin.

  Chrchillin teksti on varmasti rasistin märkä uni. Mutta ennen kuin innostutte liikaa harhakuvista, niin tietäkää että Churchill aikoi myöhemmässä elämänvaiheessaan itse kääntyä muslimiksi. Sitä on hyvä teidänkin pohtia.

  Tykkää

   1. Mielestäni pahaan taipuvainen luonne on taipuvainen muinaisen Juutalaisuuden väkivalta-periaatteille. Tämä korvien välissä syntynyt uskomuksen periaate riistää tavallisilta ihmisiltä, vapaan oman järjen käytön.
    Tämä uskonto ei huomaa todellisuutta muinaisuuden ja nykyisyyden eroa. Vaan heidän tavoittelemansa Allah on vain heidän aivojensa tuottama muinaisuuden väkivaltainen maailman kuva, joka ei sovellu sivistyneeseen maailman kuvaan.

    Nykyinen tiede ja ihmisten vapaan ajattelun hyvä puoli on ihmisille suotu oman järjen käyttö! Eurooppalainen ajattelu kanta, ei hyväksy sanan vapauden riistoa pakkotoimen piteillä.

    Nämä Isis järjestön raakuudet eivät eivät kuulu länsimaiseen ajatteluun. Voimme vain todeta, kuinka Terrorismi pahan tekeminen lähimmäisille, voisi mitenkään kuulua meitä rakastavan Jumalan mielikuvaan. Lähimmäisen rakkaus toisin ajattelevia kohtaan on todellisuutta.

    Meidän nykyisessä maailmassa on aivan tarpeeksi rikollisuutta. Me emme kukaan järkevä ajatteleva ihminen, että tällainen murha-henkinen uskonto olisi hyödyksi kenellekään, koska pahuutta on jo muutenkin liikaa tässä meidän telluksella.

    Tykkää

  1. . Puhut valtaväestön ¨harhaisesta¨ näkemyksestä islamista. Voisitko Henri kertoa meille kaikille oman näkemyksesi islamista? Itse perustan näkemykseni islamista yli kahdenkymmenen vuoden islamin, Lähi-idän ja Euroopan historian ja politiikan historian tutkimiseen. Tämän lisäksi olen myös asunut vuosia islamilaisessa yhteiskunnassa. Tunnen islamin mielestäni paremmin kuin yksikään muslimi kenet tunnen, ja tunnen satoja, henkilökohtaisesti. Mihin sinä perustat oman näkemyksesi islamista?

   Tykkää

   1. Henri ei näköjään pystynyt vastaamaan kommenttiisi,koska eihän siitä olisi syntynyt dialogia..meillä on valitettavasti paljon ihmisiä,jotka on agitoitu niin,että heidän ideologiaa ei voi kritisoida ja sen ulkopuolella keskustelu pelottaa.. T:verbaali patriootti.

    Tykkää

  2. Ehkä tämä muslimiksi kääntyminen on tuota, jonkun myötäilemää huulen heittoa. Minäen usko tähän muslimiksi kääntyjäksi. Se joka Muslimiksi kääntyy, niin nuppi on mennyt sekaisin? Roska sakkiin meniällä älykulta on mennyt täysin sekaiseksi. Kääntyisi terroristiksi sivitymättömien joukkoon?

   Tykkää

 3. Perustan tietoni uskontotieteiden maisterin oppiarvooni. Eikä tämä kuitenkaan ole sinun (väitetyistä) tutkimuksista kiinni tai minun oppiarvostani, vaan siitä mitä Churchill sanoi ennen ja mitä mieltä hän oikeasti oli jälkeenpäin. Miksi siis kerskailet, kun kyse on yhä edelleen Churchillistä? Mainittakoon vielä selvennökseksi että Churchill nuoruusvuosiensa rasististen näkemysten jälkeen päätyi rakastamaan islamia.

  Tykkää

  1. Minä en usko millään muotoa esittämääsi asiaa, että Churhilli olisi kääntynyt Terrorismi kansan kannattajaksi omaa kansaansa vastaan?

   Tykkää

 4. Uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia. On yhdentekevää, jos joku
  aikoi kääntyä islamiin. Sillä on merkitystä millaisena islam näyttätyy tänä päivänä, pelkkää tuhoa ja väkivaltaa ja uhkauksia, kuinka he valloittavat
  koko maailman. Pitäisikö meidän alistua? En voi kerskailla oppiarvollani, tarkkailen maailmantapahtumia 70 vuoden kokemuksella. Olen kristitty, mutta kirkosta eronnut. Seison yksin Jumalani edessä, en tarvitse samoin ajattelevien tukea, vaan perustan uskoni omiin kokemuksiini. Kenelläkään ei ole oikeutta minkäänlaiseen käännyttämiseen. Henri mistä johtuu agressivisuus kommenteissasi?

  Kiitos tästä sivustosta tekijälle ja Hyvää Joulua kaikille!

  Tykkää

 5. Tässä on kysymys Churchillin kannasta islamiin, ei kenenkään muun uskonnollisuudesta tai oppiarvoista. On harhaanjohtavaa lainata Churchillin nuoruusvuosien puheita, koska myöhemmin mies muutti kantansa päinvastaiseksi. Jopa siihen pisteeseen että oli vähällä kääntyä julkisesti muslimiksi. Yksityisesti hän saattoi jopa tehdäkin niin.

  Tykkää

  1. Kyllähän hänen mietteitään on tullut luettua. Eiköhän se liene Winstonin yksityisasia. Yleensä on viisasta silloin tällöin muuttaa mieltään. Päätti kuitenkin olla kääntymättä.

   Tykkää

  2. Eihän islam uskontona mikään paha ole,ei Koraani käske tappamaan vääräuskoisia.,nää saa….nan ku….äät on tehny siitä kirosanan,ei orjuuteta naisia,emäntä on emäntä kotona.,mitä minä olen kuullut

   Tykkää

   1. Voisiko Herra Tanhuanpää muslimina kertoa Terrorismi järjestöjen sivistävistä saavutuksista.

    Miksi esimerkiksi nämä heidän korviensa välissä olevat aivot, jotka toimivat heille Allahina,miksi tämä aivojen osa on niin pimentynyt, että he kuulevat Allah Jumalan käskevän heitä pahantekoon.

    Kristittyjen Buddhalaisten Jumala on taas lähimmäisten hyvin voinnin Jumala. Tämä Allahin palvonta on muisto muinais Juutalaisuudesta.

    Esimerkiksi Iisakin uhrilampaana olo on muunnettu Ismailin olevan tämän siunatun kansan olevan tämä Jumalan antama sovitus-uhri.

    Lisäksi myös suuri valehtelu Winstonin kääntymisestä Muslimiin on valhettelu. Tähän pakolliseen muslimi uskontoon kuuluu ihmisten oman tunnon pakoittaminen, mielikuvitus satu uskontoon.

    Tässä uskonnossa on pääopin kohdat. Murhaa raiskaa ja tapa kansakuntia terrorismilla. Muslimeiksi. Voisitko Herra tanhuan pää kertoa lukioille tämän, miksi ihmisille on annettu Järki vapaaseen ajatteluun.

    Tykkää

 6. ”Tämän jakaminen on jälleen esimerkki siitä, miten rasistinen maailmankatsomus on yhtä kuin henkinen ja tiedollinen rajoittuneisuus.”

  Tämä lainaus yksinään paljastaa henrin mielenvikaisuuden, eli henrin mielestä, meidänkin pitäisi toisin ajattelijoita alkaa saunan takana lahtaamaan????

  Tykkää

 7. Henri parka: Kukahan lienee Henriltä järjen valon sammuttanut? Henrille; Järkikulta äly älä jätä. Suomi on vapaa maa, joka omaa myös vapaan ajattelun. Suomi ei kansana hyväksy 4 jää vaimoa Muslimeille!

  Tykkää

 8. Andy, haukkaa vähän happea. Tässä puhutaan Churchillistä. Vaimoista voit mennä keskustelemaan aihetta käsitteleville foorumeille.

  Tykkää

  1. Henri se väittää mitä sattuu, mutta mitään perusteluja ei tule muutakuin lisää omia tuulesta temmattuja väitteitä. Joo Bob Marleystakin sanotaan et olis loppuvaiheessa kääntyny Jeesuksen tykö, mutta ilman parempaa tietoa en lähde sellaista väittämään! Aivan typerää lässytystä noi sun Winston sun muut islam väittämät, harhaista on ainoastaan sun satuilus ja nimettömälle tiedoksi että koraanissa nimenomaan käsketään tappaa vääräuskoiset ja ne ovat viimesimpiä Medinassa kirjoitettuja tekstejä joka juurikin radikalisoi muslimeja milloin tahansa sattuvat kääntymäänkin viimesimpiin murhanhimoisiin satuiluihin.

   Tykkää

 9. P.S

  Kun puhut suomalaisen kulttuurin puolesta, niin on hyvä opetella kirjoittamaan. Lyhyestä kommentistasi huolimatta, sait siihen mukaan häkellyttävän määrän oikeinkirjoitusvirheitä . Tiedän lukuisia maahanmuuttajia, jotka kirjoittavat suomenkieltä sinua paremmin.

  Tykkää

  1. Kyllä huomaa millanen luopio sinäkin olet, kun pitää kantsua mollata jostain kirjoitusvirheistä, säälittävää.

   Tykkää

 10. TURHA ON JAUHAA ISLAMISTA. RIKOLLISET TEOT PUHUVAT ISLAMIN PAHUUDESTA JA MIELETTÖMÄSTÄ TAPPAMISEN HALUSTA. HEIDÄN ALLAH ON SAMA KUIN PERKELE. EI PÄÄSE POMMIMIEHET PARATIISIIN, VAAN SUORAAN HELVETTIIN.

  Tykkää

 11. Samaa vois mukamas väittää että Hitler kääntyi juutalaiseksi v,1944. Ei koira karvoistaan pääse ei hyvässä ei pahassa. Maailma muuttuu että tulevaisuudessa tulee ihmiscoctail joka maanosaan. Kaikki rodut samaan koriin. Sotahan siitä tulee. Itseä ei juuri liikuta kun on eläkkeellä ja ikämies ilman perillisiä.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s