Mistä johtuu äkillinen buumi turvapaikkahakemusten peruuttamisissa?

Maksaako Suomi ns.kotiuttamisrahaa pakolaisille jotka peruvat turvapaikkahakemuksensa?

Esimerkiksi Norja maksaa kotiuttamisrahaa 20000 kruunua ilmaisen kotimatkan lisäksi. (Noin 2100€)  sellaisissa tapauksissa, joissa turvapaikanhakija vetää hakemuksensa pois ennen sen käsittelyä ja suostuu poistumaan maasta vapaaehtoisesti. Onko mahdollista, että tällaisen rahan maksaminen aiheuttaisi kotiuttamisrahabuumin, jossa sama henkilö matkustaisi Suomen ja Lähi-idän väliä jopa useita kertoja vuodessa, käyttäen hyväkseen esimerkiksi helposti saatavia Syyrian väärennettyjä passeja? Jos tällaisia rahoja maksetaan, otetaanko hakijoilta sormenjäljet? (Norjan juttu tässä linkissä)

Iltalehti kertoi viime perjantaina: ¨Hakemusten perumisen tahti on kiihtynyt, sillä lokakuun loppuun mennessä peruttuja hakemuksia oli 1129 kappaletta. Voidaan sanoa, että tässä on tapahtunut merkittävä muutos. Kuukauden aikana on peruttu yli 1000 hakemusta, ja yhdessä päivässä on useiden kymmenten lisäys peruutuksissa, Maahanmuuttoviraston tiedottaja Verna Leinonen kertoo.¨

 

(kuva:frank schwichtenberg)

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Mistä johtuu äkillinen buumi turvapaikkahakemusten peruuttamisissa?”

  1. ryhmässä on voimaa…jokainen osaa kertoa paljonko tosta käärii fyffee kun mahdollisesti taustalla on ehkä isompi koneisto ? kuka varmuudella voi väittää vastaan, koska mahdollisuus on jokatapaukssa olemassa…toivotaan että näin ei ole…mutta jokatapauksessa hyysääminen on turhaa ei mitään rahaa… takasin vaan ja hyvää onnee…emme voi millään pelastaa kaikkia maailmassa vaikka kuinka olisi mukava ajatus…kun on hyvinvointia niin tulee mukana pahoinvointia ja hyväksikäyttöä .. tämä koko hyvinvointiajattelu toimii vasta kunnes jokainen valtio siihen itsenäisesti kykenee…
    lähti lapasesta ja pois aiheesta

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s