Naispakolaisten työllisyysaste 5% neljän vuoden asumisen jälkeen Tanskassa

Vain 5% pakolaisnaisista on työllistynyt neljän vuoden oleskelun jälkeen Tanskassa. Tilastot lienevät samansuuntaisia kaikissa Pohjoismaissa. Kasvavien pakolaispopulaatioiden myötä ei pidä unohtaa, että eurooppalaista yhteiskuntaa ei ole rakennettu siten, että se kestäisi taloudellisesti naisten puuttumisen työelämästä. Minkälainen hintalappu muodostuu tulevaisuudessa kantaväestön maksettavaksi, jos 95% pakolaisnaisista ei osallistu työelämään ja elää yhteiskunnan tuilla?

Tanskassa naispakolaisten työllisyysaste on vain 5%. Tämä on huomattavasti matalampi työllisyysaste kuin miespakolaisten kohdalla, joiden työllisyysaste on lähes 20% neljän vuoden maassa oleskelun jälkeen.

Tanskalaisen Den Korte Avisin haastatteleman tutkijan mukaan: ¨Se ei ole hyväksi yhteiskunnalle, eikä naisille itselleen.¨ Tanskan kantaväestön työllisyysaste on lähes sama naisten ja miesten välillä.

Joka toisella pakolaisnaisella ei ole lainkaan työkokemusta. Lars Larsen LG Insightista sanoo:¨Pakolaisnaiset ovat hankala ryhmä. Monelta naiselta puuttuu perustiedot, työkokemus ja motivaatio tehdä työtä.

Jan Rose Skaksen sanoo: ¨Pakolaisnaisten vähäinen osallistuminen työelämään on erittäin kallista yhteiskunnalle ja naisille itselleen se tarkoittaa sitä, että he eivät pääse integroitumaan tanskalaiseen yhteiskuntaan.¨

(kuva:frankie fouganthin)

DKA

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Naispakolaisten työllisyysaste 5% neljän vuoden asumisen jälkeen Tanskassa”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s