Pakolainen, Aisha kertoo: ¨Olin shokissa. Luulin, että Norja olisi moderni ja enemmän sivistynyt maa.¨

Pakolainen, Aisha kertoo: ¨Olin shokissa. Luulin, että Norja olisi moderni ja enemmän sivistynyt maa.¨

¨Siellä oli niin kylmä, kylmä kaikilla tavoilla. Asuimme pienessä kylässä, jossa oli vain kaksi supermarketia, ja jouduin itse kantamaan raskaat ostoskassit, kävellen. Se oli tosi rankkaa minulle.¨

Sjoveganin vastaanottokeskuksessa on itsepalvelu. Pakolaiset saavat 3000 kruunua kuukaudessa, mutta heidän pitää ostaa ja valmistaa ruoka itse.

¨Ruoka oli suurin ongelma! Ei ollut orgaanista eikä luomua.¨

Niinpä Aisha sanoi hyvästit, peruutti turvapaikkahakemuksensa ja lähti. Kotimatkan lisäksi hän sai 20 000 kruunua Norjan valtiolta IOM järjestön kautta, joka jakaa kotiutusrahat viranomaisten puolesta. Jokainen joka päättää palata kotimaahansa ennen kuin saa hylätyn turvapaikkapäätöksen, on oikeutettu saamaan tämän summan.

Takaisin Dubaissa hän pystyi vihdoinkin palaamaan siihen elämään mihin oli tottunut. ¨Meillä on täysin erilainen elämäntyyli täällä Persianlahdella. me elämme luksuselämää. Tärkein asia minkä opin ollessani  Norjassa oli se, että te ette ole yhtään sen rikkaampia kuin me täällä.¨

Wild-wadi

Dubai

 

(lähde:NRK)

Mainokset

20 vastausta artikkeliin “Pakolainen, Aisha kertoo: ¨Olin shokissa. Luulin, että Norja olisi moderni ja enemmän sivistynyt maa.¨”

 1. Jo on röyhkeys huipussaan, lähdetään Dubain luksuselämästä rahan perässä Eurooppaan ja halutaan viedä tavallisilta ihmisiltä rahat ja elämän edellytykset. Ei mitään rajaa ahneudella.

  Liked by 1 henkilö

 2. Voi helvetti. Kuka apina nuille on sanonu että eurooppa on rikas ? Täällä tullaan vähällä toimeen ja siksi täällä pärjätään. Näille maahantunkeutujille ei mikään riitä.

  Tykkää

 3. No, jos Persianlahdella eletään luksuselämää, miksi alunperinkään lähteä sieltä? Vai olivatko olot Persianlahdella muuttuneet Aishan poissaolon aikana?

  Tykkää

 4. Uskokaa nyt ihmiset että tämä ei ole ainoa laatuaan vaan näitä tapahtuu muuallakin. Kokeillaan röyhkeästi kuinka pitkälle voidaan yhteiskuntaa käyttää hyväkseen. Tämä tapaus ei yllättänyt ollenkaan Suomessa tapahtuu ihan samaa. Forssassa maksettiin kuorma autokortti maahanmuuttajalle työllistymisen parantamiseksi missä suomalaiset ilmaiset ajokortin saajat?, Sosiaalivirasto myönsi somaliperheelle avoimen maksusitoumuksen huonekaluihin kun valmiiksi kalustettu tukiasunto ei kelvannut. Perhe osti 6000 eurolla kalusteita meidän laskuun. Onko oikein että sosiaalivirasto maksaa 1000 euron vuokran eikö halvelmpaa asuntoa löytynyt vai eikö ne kelvannut? Eräs arabi perhe tuli Suomeen ja sai sukunsa tänne perheen yhdistämispykälällä. Heitä oli kymmenen henkilöä kaikki saivat ilmaiset asunnot ja täydet sosiaalietuudet kahdeksan päivän jälkeen kun saapuivat Suomeen. Perheen isä kävi hammashuollossa avoimella maksusitoumuksella, joka muutettiin niin että siinä luki asiakkaalle tehtävä mitä hän vaatii. Eli hammaslääkäri ei suostunut laittamaan meidän laskuun kultapaikkoja kun asiakas oli sanonut heidän kulttuurissa se on normaali käytäntö. Jos Suomalainen syrjäytynyt ihminen joutuu sosiaaliviraston asiakkaaksi niin saa 25 euron maksu sitoumuksen kauppaan koko kuukaudeksi, mutta maahanmuuttajat saavat 150 – 250 euron maksusitoumuksia. Kun kaupan kassalta henkilökuntaan kuuluva tokaisee että näin vähän kun ne antoivat sinulle ruokaan.

  Tykkää

  1. sinulta varmasti löytyy lähdetietoa asiasta. MV-julkaisu ei kelpaa lähteeksi eikä muukaan vastaava.
   Ettei vaan olisi stubbismi. ”Keksin omasta päästä, sori siit”.

   Tykkää

 5. Kyllä tuo on ihan totta, ainakin Norjalaisille. Täällä onneksi osataan vastustaa näitä juhlapaikan hakijoita ihan hallitustasollakin.

  Tykkää

 6. Aika jännä että Dubaista on tultu pakolaisena Norjaan kun kaikki konfliktit näyttäs olevan just siellä Persianlahden toisellapuolella.

  Tykkää

 7. Olen kansaneläkkeellä just ja just pysyy hengissä kun saa muutaman pienen lisän kelalta . EI todellakaan ole varaa hammaslääkäriin . Pari aivoinfraktia muutaman ohituksen läpikäyneelle eli minulle lääkäri ilmoitti (TYKS VERISUNIKRUGIA ) .Hoida hampaat ,muutoin seuraukset saattavat olla kuollettavat,Tästä tai tämän johdosta Turun sosiaalitoimisto ilmoitti että jokainen maksaa hammaslääkärinsä itse .MUTTA VOI KUINKA ONNELLINEN OLENKAAN TIETÄESSÄNI ETTÄ VERORAHOLLAMME KUSTANNETAAN MAMUJEN HAMMASHUOLTO:.

  Tykkää

  1. Antti,
   täällä yksi kohtalotoveri, 936€/kk pitää sisällään myös pienen kelan
   eläkkeen. Joudun miettimään, ostanko ruokaa vai lääkkeet.
   Bussiliikenne loppuu kokonaan. Meistä eläkeläisistä halutaan päästä
   eroon. Lähettäisivät kaikille itsemurhapillerin, voisi lähteä, kun
   eläminen alkaa tuntua mahdottomalta, saisivat suvakit elää
   kuplassaan maahantunkeutujien kanssa onnellisena, kunnes päät
   katkotaan. Kysymys kuuluu: KUKA HEIDÄT ELÄTTÄÄ SEN JÄLKEEN,
   KUN SUOMEENKIN TULEE 1,8 MILJ. ”PAKOLAISTA”( KATAISEN
   KERTOMA MÄÄRÄ, JONKA SUOMI TARVITSEE???????).
   TAITAA MAKSAJAT OLLA AIKA VÄHISSÄ. EI OLISI USKONUT,
   ETTÄ TÄLLAISTA JOUTUU NÄKEMÄÄN VANHOILLA PÄIVILLÄÄN.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s