Kettujen sota

Kaupunkialueilla harhailevat ketut ovat aiheuttaneet huolta ja pelkoa ihmisten keskuudessa. Metsässä riehuvan kettujen sodan takia ne hakeutuvat asutuskeskuksiin turvapaikkaa etsien. Iltalehti uutisoi ketusta joka puikkelehti tänään Helsingin rautatieasemalla.

Jos metsässä on meneillään kettujen sota, pitääkö meidän ottaa vastaan vain ketut, vai myös sitä pakenevat ahmat ja sudet, jotka tietävät maassamme olevan enemmän ruokaa ja paremmat elinolosuhteet? Vai pitäisikö olla puuttumatta, eristää koko metsän alue ja antaa eläinten selvittää itse omat sotkunsa?

Pitäisikö ketuille perustaa omia vastaanottokeskuksia joista he voivat hakea suojaa ja turvapaikkaa metsässä riehuvan sodan vuoksi, ja pyrkiä siten ehkäisemään niiden päätymistä harhailemaan esimerkiksi Helsingin rautatieasemalle ja maleksimaan liikekeskuksiin muissakin Suomen kylissä ja kaupungeissa, aiheuttaen pelkoa ja turvallisuusriskejä? Voi olla pelottava kokemus myös tytöille ja naisille kohdata kettuja vaikkapa lenkkipolulla pimeänä iltana. Pitäisikö ongelmalle tehdä jotakin, vai yksinkertaisesti kieltää Suomen naisväestöltä lenkkeily ja pimeän aikaan ulkona liikkuminen?

Voisimme eristää metsän kokonaan muutamaksi vuodeksi ja katsoa mitä tapahtuu. Ollaan kokonaan puuttumatta, annetaan eläinten selvittää välinsä ja sotkunsa ja katsotaan sitten miten käy. Jos sitten näemme, että he voisivat oppia elämään normaalisti, rauhassa ja sotimatta, tasa-arvoisessa harmoniassa meidän kanssamme, sitten voisimme palauttaa normaalit suhteet. Siihen asti, luulen että on parasta estää kettuja pääsemästä asuinalueillemme. Tällaiset luontokappaleet tuskin pystyvät integroitumaan, omaksumaan kulttuuriamme, saatikka oppimaan kieltämme ja olemaan onnellisia keskuudessamme. Tämä on kuitenkin välttämätöntä, sillä olisi järjetön ja kohtuuton ajatus, että meidän pitäisi itse tottua kettujen tavoille!

(kuva:magnus manske)

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s