Tulevatko pakolaiset äänestämään itsensä valtaan myös sinun kunnassasi?!

Pakolaisilla on oikeus äänestää ja asettua ehdolle tulevissa kuntavaaleissa puolentoista vuoden kuluttua! Miten tämä tulee vaikuttamaan pienissä kunnissa, joissa on suuria pakolaiskeskuksia ja pieni kantaväestö?

Kuntavaaleissa ovat äänioikeutettuja myös 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävät ulkomaalaiset. Tässä kuntavaalit poikkeavat eduskuntavaaleista ja presidentinvaalista, joissa äänioikeutetun pitää olla Suomen kansalainen.

Kuntavaaleissa ehdokkaita voivat asettaa rekisteröidyt puolueet sekä valitsijayhdistykset. Kymmenen jäsenen allekirjoittama asiakirja riittää valitsijayhdistyksen perustamiseen. Siten esimerkiksi pieni pakolaisryhmä voi perustaa valitsijayhdistyksen ja asettaa joukostaan ehdokkaita. Oikeusministeriön erikoispäätöksellä pienissä kunnissa riittää jopa kolmen henkilön allekirjoitus valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Ainoa edellytys on, että henkilöt ovat kunnan asukkaita, kuten pakolaiset ovat.

Pienemmissä kunnissa pakolaiset pystyvät helposti äänestämään itsensä merkittäväksi poliittiseksi vaikuttajaksi ja kunnallispäättäjinä kanavoimaan kunnan varoja esimerkiksi omiin hankkeisiinsa, kuten moskeijoihin, islamilaisiin kouluihin tai vaikkapa kunnan rahoittamiin halalteurastamoihin.

Yhdysvalloissa, Hamtramckin kaupungissa näin on jo käynyt. Ensi töikseen uusi muslimien hallitsema valtuusto alkoi uhoamaan ja uhkailemaan, kuinka tulevat ¨näyttämään alueella asuville puolalaisille ja kaikille muille nyt!¨

Valitsijayhdistykset voivat varmasti vakuuttaa kaikki muutkin pakolaiskeskuksessa ja kunnan alueella asuvat ulkomaalaiset äänestämään heidän ehdokastaan. Siten vaikka ¨Muhoksen muhamettilaiset¨ tai ¨Kihniön koraaniseura¨ tai vaikkapa ¨Kauhavan koneinsinöörit,¨ voisivat saada huomattavia paikkamääriä kunnanvaltuustoissa.

Jos pakolaiset saavat vankan aseman esimerkiksi Iisalmen kunnanvaltuustossa, voiko Iisalmi olla pian Iislami?

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Tulevatko pakolaiset äänestämään itsensä valtaan myös sinun kunnassasi?!”

 1. Iso Jytky nro. 2 spekulaatio:

  Yle uutisoi eilen että turvapaikanhakijoita on rekisteröity tänä vuonna 30 109 henkilöä.

  Jos tehdään mielikuvitusharjoitus että eduskuntavaalit olisikin nyt pian tulossa ja kaikki tänä vuonna saapuneet turvapaikanhakijat saisivat äänestää niissä vaaleissa ja heidän äänet onnistuisivat jakautumaan mahdollisimman ”optimaalisesti”, heidän äänillä valittaisiin 10 tai 11 kansanedustajaa eduskuntaan.

  11 vuoden 2015 eduskuntavaaleissa vähiten ääniä saanutta eduskuntaan valittua kansanedustajaa saivat yhteensä 30 280 ääntä.

  Valituista 11 vähiten ääniä saaneet saivat 2140-3152 ääntä.

  http://yle.fi/uutiset/raja_ylittyi_suomeen_tullut_nyt_yli_30_000_turvapaikanhakijaa/8482760
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_vaalikauden_2015%E2%80%932019_kansanedustajista

  Tykkää

 2. lasketaanpas vähän.
  1000 asukasta joista 100 muslimia
  yhteensä sanotaan nyt että 800 äänioikeutettua, joista edelleen 100 muslimia
  äänestysprosentti about 60% 480 äänioikeutettu äänestää, joista edelleen 100 muslimia
  kannatusprosentti yli 20% joten aika monessa kunnassa olisi suurin puolue.
  Lisäksi jos keskusta, vihreät ja vasemmisto sekä sdp ovat myötämielisiä näiden ehdotuksille
  niin kertaheitolla meillä onkin kunnassa valtavaihtunut, ja ihan laillisesti.
  rahat menevätkin sitten moskeijaan kunnan omalla päätöksellä.

  Kiitos Suomi, ja hyvää yötä. Tähän todellisuuteen heräämme jo seuraavissa 2017 vuoden vaaleissa !!!

  Tykkää

 3. Luuletteko tosiaan, että muslimit saisivat aikaan jotain ns. demokraattista? Muslimeista ei tule kuntapäättäjiä, kska sinne ei pääse jonon ohi tekemättä mitään. Muslimeista ei varsinkaan tule hallitukseen päättäjiä isommissa määrin, koska se vaatii vielä enemmän. Muslimeista ei tule poliiseja, vartijoita eikä muitakaan viranomaisia, ellei rimaa lasketa… öö, siis oteta kokonaan pois. Tästä on kyllä esimerkkejä jo briteistä ym, missä muslimipoliisit toteuttavat shariaa, ottavat lahjuksia yms. Kyllä se vaan niin on että voit ottaa ihmisen pois kehitysmaakulttuurista, muttet kehitysmaakulttuuria ihmisestä. Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, eivät ne siitä sivisty vaan muuttavat salin hollituvaksi, sanoi joku fiksu aikoinaan.

  Tykkää

  1. Kurjaa, että noita muslimeja on tullut Suomeen.Niistä ei ole muuta kuin
   haittaa, terrorismia ym. rikollisuutta. Kootkaa kaikki ei toivotut pakolaiset yhteen ja pitäkää huolta etteivät pääse karkaamaan vapauteen.Sitten palautatta kaikki yhtenä kimppana omiin maihinsa.
   Pois silmistämme.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s