Pariisin verilöylyn päätekijä suunnitteli useita iskuja

Pariisin verilöylyn suunnittelija ja päätekijä, Abdelhamid Abaaoud suunnitteli iskuja myös kouluihin ja joukkoliikenteeseen, sekä juutalaiskohteisiin, tutkimuksia lähellä olevien lähteiden mukaan.

Syntyjään marokkolainen Abaaoud myös ylpeili ¨kuinka helposti hän oli päässyt takaisin Eurooppaan Kreikkan kautta Syyriasta tullessaan vain kaksi kuukautta ennen terrori-iskua, käyttäen hyväkseen pakolaiskaaosta ja Schengenärjestelmää.¨ Tiedot vuotivat poliisin todistajalta ranskalaiselle lehdelle. Puhuessaan serkulleen tulevista iskuista hän sanoi: ¨Me teemme pahempaa tuhoa lähellä juutalaisia alueita, kouluja ja joukkoliikenteessä.¨

Hän myös sanoi antavansa 5000€ kahden puvun ja kenkäparin ostamiseen valeasuiksi iskua varten Pariisin liikealueella La Defensessä. Pariisin syyttäjä vahvistaa terroristien suunnitelleen iskua La defenseen 18. marraskuuta, eli viisi päivää toteutuneen verilöylyn jälkeen, jossa Abaaoud kuitenkin sai surmansa. Perjantaina Pariisin syyttäjän virasto sanoi aloittavansa tutkimuksen siitä, kuinka todistajalausunnot Abaaoudin suunnitelmista vuotivat julkisuuteen.

(kuva:Maya-Anaïs Yataghène. lähde:reuters)

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s