Norja kiristää rajavalvontaa

NRK uutisoi tiukentuvasta rajavalvonnasta niin maarajoilla, kuin laivamatkustajienkin suhteen. Kaikki matkustajat, jotka tulevat Saksasta, Ruotsista tai Tanskasta, joutuvat tarkastukseen. Tehostettu valvonta on alkanut tänä aamuna.

Onko Suomenkin rajavalvontaan odotettavissa muutoksia?

Norjaan on tänä vuonna saapunut 21 000 turvapaikanhakijaa. Norjalle ongelmaksi ovat muodostuneet esimerkiksi Venäjän puolelta polkupyörillä rajan ylittävät. On ihmetelty miksi monet näistä ns. pakolaisista puhuvat sujuvasti venäjää.

Norway_Borders

Myös Ruotsi on ilmoittanut yllättäen tiukentavansa rajavalvontaa. Tämä tuntuu yllättävältä Ruotsin löperön maahanmuuttopolitiikan valossa. Ruotsiin saapuu tänä vuonna 190 000 turvapaikan hakijaa. Heistä lähes kaikki tulevat islamilaisista maista. Ruotsin muslimiväestö kasvaakin ennennäkemättömällä vauhdilla.Joukossa lienee paljon myös potentiaalisia terroristeja. Myös Pariisin verilöylyyn osallistuneista terroristeista ainakin kolme oli pakolaisia.

 

Nähtäväksi jää miten Pohjoismaat selviävät turvapaikanhakijoiden aiheuttamasta turvallisuusuhkasta kantaväestöilleen, sekä pakolaisten hoivaamisesta syntyvästä valtavasta talousrasitteesta? Keneltä leikataan?

(kuvat: julia velkova, Eivind Hoel)

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s