Uhmakas Merkel: Aikoo jatkaa avoimien ovien pakolaispolitiikkaa

Uutistoimisto Reutersin mukaan, keskiviikkona Saksan liittokansleri Angela Merkel vannoi jatkavansa avoimien ovien pakolaispolitiikkaansa, uhmaten kasvaneen turvallisuusriskin voimistamaa kritiikkiä niin Saksasta kuin muualtakin.

Merkel joutuu kohtaamaan hajaannusta oikeistokoalitiossaan ja paineita muiden EU-maiden, kuten Ranskan taholta. Merkel sanoo, että Saksa pärjää miljoonan tänä vuonna otettavan pakolaisen kanssa ja vaatii kiintiöitä myös muille maille.

40 minuutin puheessaan Saksan parlamentissa, Merkel sanoi: ¨Turvallisuusuhka on korkea, mutta ihmisten pitää jatkaa normaalia elämäänsä. Voimakkain vastaus terroristeille on, että jatkamme elämäämme ja ylläpidämme arvojamme itsevarmoina ja vapaina. Me eurooppalaiset näytämme, että vapaa elämämme on voimakkaampi kuin mikään terrorismi.¨

Merkel korosti sitoutumistaan erimielisyyksiä herättäneeseen pakolaispolitiikkaansa, jonka mukaan Saksalla on velvollisuus suojella niitä, jotka pakenevat sotaa Lähi-idässä, Afrikassa ja Aasiassa.

Merkelin mukaan Schengenin sopimukseen kohdistuvat paineet ja uhat voidaan torjua määräämällä jäsenvaltioille pakolaiskiintiöitä.

Merkel: ¨Pakolaisten jakaminen taloudellisen kyvyn ja muiden olosuhteiden mukaan, sekä valmius pysyvään jakomekanismiin, tulevat näyttämään tuleeko Schengen kestämään pitkällä tähtäimellä.¨

 

(kuva:strassengalerie)

(Lähde:reuters)

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Uhmakas Merkel: Aikoo jatkaa avoimien ovien pakolaispolitiikkaa”

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s