Yhdysvalloissa on yli 80 radikaalimoskeijaa

Pariisin verilöylyn jälkeen sekä Ranskan sisäministeri, Bernard Cazeneuve, että Belgian pääministeri, Charles Michel vaativat radikaalien moskeijoiden sulkemista Ranskassa ja Belgiassa.

Presidentti Obama tai hänen hallintonsa eivät ole esittäneet vastaavia pyrkimyksiä Yhdysvalloissa. Clarion Projektin mukaan Yhdysvalloissa on yli 80 radikaalia moskeijaa.

Presidentti Obama onkin islamin vankka tukija. ¨Obaman mukaan muslimeilla on ollut tärkeä rooli Yhdysvaltain historiassa ja sen rakentamisessa.¨ Obaman mukaan islam on rauhan ja suvaitsevuuden uskonto ja ¨ainoastaan murto-osa muslimeista tukee esimerkiksi Islamilaista valtiota.¨ Tämä on kuitenkin ristiriidassa esimerkiksi Pew Research Centerin tekemän tutkimuksen kanssa, jossa selvisi, että vain näissä alla olevan taulukon yhdessätoista maassa on ainakin 63 miljoonaa Islamilaisen valtion tukijaa. Jos huomioon otetaan myös epävarmat vastaajat, niin potentiaalisesti kannattajia on näissä maissa 287 miljoonaa.

isis-approval

Esimerkiksi ydinasevaltio Pakistanissa vain 28% väestöstä näkee Islamilaisen valtion negatiivisessa valossa.Turkin väestöstä yli 6 miljoonaa tukee Islamilaista valtiota.

Ennen kuin Suomessa joudutaan samankaltaiseen tilanteeseen, olisiko helpompaa kieltää moskeijoiden rakentaminen kokonaan? Esimerkiksi Lontoossa oleva East London Mosque on tunnettu yhtenä pahimmista terrorismin keskuksista.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s