Halal: Syötetäänkö myös suomalaislapsille uskonnollista rituaalilihaa?

Halalteurastuksen voi suorittaa ainoastaan muslimi. Siten se vääristää työmarkkinoita teurastamoalalla. Muslimit maksavat tästä työstä saadusta palkasta 2,5% Zakat veroa. Nämä rahat päätyvät Lähi-itään ja saattavat päätyä myös terrorismin rahoittamiseen.

Suuri epäkohta on myös uskonnollisen rituaalilihan syöttäminen ei-muslimeille. Monessako koulussa tai lastentarhassa syötetään jo lapsille halal-lihaa? Sitä on vaikea tietää, koska asiaa pyritään salailemaan.

Magnus Manske

Niissä Euroopan maissa, missä muslimiväestön osuus on jo suurempi kuin Suomessa, tämä on suuri ongelma. Muslimivanhemmat vaativat halal-lihaa lapsilleen kouluissa, viranomaiset antavat periksi vaatimuksille ja sen jälkeen halal-lihaa syövät kaikki lapset. Kyse on uskonnon pakkosyöttämisestä.

Voimmeko me hyväksyä tällaista käytäntöä? Halal-lihan yleistyminen pitää estää, erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa.

kuva:Magnus Manske, Nevit

Mainokset

12 vastausta artikkeliin “Halal: Syötetäänkö myös suomalaislapsille uskonnollista rituaalilihaa?”

 1. S-ryhmä myy jo halal-lihaa. Olen jo luopunut vihreästä bonuskortista.
  Suomen laki kieltää eläinten tappamisen ilman tainnutusta. Muslimit viis veisaavat Suomen laista. Kuka valvoo?

  Tykkää

  1. Kyl ne tainnutetaan ennen teurastusta koska teurastustapa on raaka. Suomen lain ja eu:n lainsäädännön mukaan myös halal teurastus tehdään niin ettei eläimelle aiheudu ylimääräistä kärsimystä.

   Tykkää

   1. Halalteurastus on uskonnollinen rituaali jonka voi tehdä vain muslimi. Muslimi maksaa Zakat veroa 2,5% ja rahat päätyvät Lähi-itään, potentiaalisesti terrorismin tukemiseen. Suomalaiset ja eurooppalaiset työmarkkinat vääristyvät.

    Tykkää

   2. Teurastajan pitää olla muslimi, hehän eivät noudata muuta kuin shariaa, joten en usko, että ajttelevat eläinten kärsimystä sen paremmin kuin ihmistenkään.

    Tykkää

   3. Tuo kuvaamasi teurastustapa ei ole halal teurastus. Oikean halal teurastuksen voi suorittaa vain muslimi ja siinä tajuissaan olevan eläimen kurkku viilletään auki, jotta sydän pumppaa veren mahdollisimman tarkasti ulos. Ja veren laskuun kuolevan eläimen pää on käännettävä mekkaan päin.
    Joko Suomessa tehdään halal teurastus oikein, ja valehdellaan että se on tehty yllä kuvaamallasi tavalla. Tai se tehdään yllä kuvaamallasi tavalla ja huijataan muslimeja, että se on halal lihaa, vaikkei sitä oikeasti olekkaan. Molemmat vaihtoehdot ovat teurastajan kannalta aika huonoja. Varsinkin jos viimeksi mainittu vaihtoehto päätyy muslimien tietoon.

    Tykkää

 2. Mä oon muslimi ja syön iha tavallista liha mulle se on iha sama halal tai ei ja mistä nyt sen voi tietää ? Kukaan ei pakotanu syödä mitään halal liha xD tää menee jo vähä yli. Ja kuka rahoittaa terrorismin ÖLJY 🙂 ketkä ostavat niiltä öljy senhän tietää jo koko maailma. Ja sit mustamaalataa kaikkia muslimeita.

  Tykkää

   1. Hmm.. Miksei sit usa koetaan uhkana ? Sehän ostaa terroristilt öljy halvalla ja myy sitä eteenpäin. Sillä terroristit saa enemmän valtaa. Ja hauskin on se et usa vahingossa tiputtanu niille aseita. Minun mielestäni tässä kyse on mustamaalamisesta koskaa totuus on jo selvää !

    Tykkää

 3. Hei mulla on suomalainen vaimo joka ei oikee uskoo mihinkään. Se liikkuu vapaasti kuin lintu. Omistan myös koiran ja rakastan sitä yli kaiken. En syö sian liha, enkä tarvitse mitään halal lihaa, ja rukoilen vain juhlapäivinä tai silloin kun on asia allahille. Mä oon muslimi afganistanista:) mun nimi on Mohammed ja en ole terroristi.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s