Onko turha rypistellä kun ¨merde¨on jo housuissa?

Ranskassa ja sen naapurimaissa on meneillään massiivisia poliisioperaatioita Pariisin iskussa henkiin jääneiden terroristien ja iskun suunnittelijoiden kiinni saamiseksi. Tämä ei liene helppo tehtävä. Yle uutisten mukaan myös Suomi on saanut kolme virka-apupyyntöä Ranskasta.

Poliisin tehtävä on varmasti vaikea. Ranskassa asuu enemmän muslimeita kuin koko Suomen väkiluku. Monet heistä kokevat sympatiaa Islamilaista valtiota kohtaan ja vähintäänkin lojaalisuutta uskonnolleen. Syvät antipatiat poliisin ja muslimien välillä voivat vaikeuttaa poliisin työtä. Ranska maksaa nyt kallista hintaa avoimien ovien maahanmuuttopotlitiikastaan täytettyään maansa huonosti integroituvilla siirtolaisilla.

Ranska on aloittanut myös kostoiskut Islamilaisen valtion kohteisiin Syyriassa. Videolla pommittaja lähdössä Ranskan ilmavoimien salaisesta tukikohdasta Jordaniassa. Islamilaisen valtion oman lausunnon mukaan yksi syy Pariisin iskuihin oli Ranskan osallistuminen hyökkäyksiin Kalifaatin mailla, jollaisena he esimerkiksi Syyriaa pitävät. Kun Ranska nyt pommittaa Islamilaista valtiota Lähi-idässä, tuleeko tämä aiheuttamaan koston kierteen ja lisää iskuja Euroopassa, jää nähtäväksi.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s