Terroristit iskivät ainakin kuudessa eri kohteessa

Iskujen kohteet: zoomattava kartta

LIVE:

118 ihmistä kuoli kun terroristit käyttivät räjähteitä ja ampuivat AK47 rynnäkkökivääreillä konsertissa Bataclan teatterissa. Ainakin 40 ihmistä on kuollut muissa iskuissa eripuolilla Pariisia. Myös Ranskan presidentti Hollande oli jalkapallostadionilla kun sen ulkopuolella tehtiin pommi-isku.

Terroristit iskivät ainakin kuudessa eri kohteessa, mukaan lukien Louvre, Pompidoukeskus sekä Les Halles ostoskeskus. Iskuja tehtiin myös ravintoloihin. Konsertissa Bataclan teatterissa oli myös panttivankeja kunnes ranskalaiskommandot tekivät iskun tappaen terroristit ja vapauttaen panttivangit.

Islamilainen valtio on sanonut soluttaneensa Eurooppaan ¨tuhansia taistelijoita.¨ Isis on riemuinnut iskun johdosta esimerkiksi Twitterissä. Mitä seuraavaksi, ja missä?

Bataclan_theater,_Paris_3_April_2009

Bataclan. Yksi iskun kohteista

Viranomaisten mukaan asemiehet ¨systemaattisesti¨ teurastivat lähes sata ihmistä rockkonsertissa Bataclan konserttihallissa. Tämän jälkeen kommandot tekivät iskun rakennukseen tappaen asemiehet ja pelastaen shokissa olevia ihmisiä. Ainakin viisi terroristia on saanut surmansa.

Louvre_Paris_from_top_edit_cropped-1

Louvre

Pommi räjähti myös stadionin ulkopuolella Saksa-Ranska jalkapallo-ottelussa. Sen uskotaan olleen itsemurhapommittaja.

Francois Hollande: ¨tämä on kauhua¨ hän jatkoi: ¨ Ranska kohtaa nyt terroria, mutta tämä on kansa joka osaa puolustaa itseään, kuinka mobilisoida joukkonsa ja kuinka nujertaa terroristit jälleen kerran.¨ Ensimmäisen kerran vuosikymmeniin, Hollande julisti kansallisen hätätilan ja Ranskan rajat on suljettu. Ranskan armeija on mobilisoitu ympäri Pariisia.

Islamilainen valtio riemuitsee iskuista esimerkiksi Twitterissä. Yksi pidätetyistä sanoi: ¨Olen Isiksestä.¨

Parigi,_Forum_des_Halles,_2009

Les Halles

photo: Pranjal Singh

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s