Supon tiedotteet: Suojelupoliisi on arvioinut terrorismin uhkaa ja nopeasti muuttunutta turvapaikanhakijatilannetta

Tässä Suojelupoliisin tiedotteet: Terrorismin uhka-arviot ja Turvapaikanhakijat ja kansallinen turvallisuus.

12193308_132304793795572_2749336542362491133_n

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/40821_20151103_Lehdistotiedote_terrorismin_uhka-arvio.pdf?8c1988553ee4d288

https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/intermin/embeds/poliisiwwwstructure/40822_20151103_Lehdistotiedote_tp-hakijat_ja_kansallinen_turvallisuus.pdf?9d408f553ee4d288

Uskonnollisten ryhmien väliset sekä uskonnollisten ja maallistuneiden ryhmien väliset suhteet ovat kiristyneet.

TERRORISMIN UHKA-ARVIO

Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut vuoden 2014 tasosta. Vaikka terroristijärjestöjen suunnitelmallisten iskujen uhka on matala, yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka on edelleen kohonnut Suojelupoliisin kesäkuussa 2014 antaman arvion jälkeen. Suomalaiset voivat joutua kohteiksi myös ulkomailla länsimaita vastaan suunnatuissa iskuissa.

Yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka Suomessa samoin kuin muualla Euroopassa on kohonnut kuluvan vuoden aikana. Näiden iskujen tekijät voivat olla yksittäisiä radikalisoituneita henkilöitä tai pienryhmiä. Tekijät toimivat joko täysin itsenäisesti tai heillä saattaa olla kytköksiä ulkomailla toimiviin väkivaltaisiin verkostoihin. Iskut saatetaan toteuttaa hyvin lyhyellä aikajänteellä.

Ulkomaisissa konflikteissa – erityisesti Syyriassa ja Irakissa – aseelliseen toimintaan osallistuvien, ja Suomeen palaavien henkilöiden lukumäärä on huomattava. Suomesta lähteneiden taistelijoiden vuoksi myös ulkomaiset radikaali-islamistit tuntevat Suomen entistä paremmin.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Supon tiedotteet: Suojelupoliisi on arvioinut terrorismin uhkaa ja nopeasti muuttunutta turvapaikanhakijatilannetta”

  1. Ratkaisu tähän on: rajat kiinni, puolustusvoimat estämässä läpitunkua aseellisesti, saapuneet matut ulos. Joko aletaan toimia?

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s