ONKO SPR:llä täysi kähmintä päällä? Tunkeeko SPR laittomien maahanmuutajien taskut täyteen rahaa?

Riippumatonmedian lukija jätti aiemmin tänään mielenkiintoisen kirjoituksen kommentit palstalle. Julkaisen sen tässä ja nyt. MITÄ IHMETTÄ SUOMEN PUNAINEN RISTI OIKEIN TOUHUAA?

Nimimerkki ¨Päättäjiemme armoilla oleva tsuhna¨ kirjoittaa:

Mä olisin kiinnostunut noista SPR:n ”vapaaehtoistyöpaikoista” ja tietty, avoimia kun ollaan, kysyisin, että miksei niistä informoida missään mediassa siten, että tällainen vähempiälyinenkin tajuaisi? Miksi SPR:n työllistävistä toimista ei kerrota totuudenmukaisesti? Suomeen syntyneet tai/ja Suomen kansalaiset tai sen saaneet kaksikieliset mamut ovat nk. kirjaamassa nyt syyrialaisten, irakilaisten, somalialaisten, afgaanien ym. ”turvaa hakevien tiedot” ylös. Vähintäänkin kaksikielisiä kun nyt ovat. ”Tiedot” kirjattuaan, kuten nimet, kansalaisuudet, syntymäajat yms, he ottavat seuraavan asiakkaan käsittelyyn ja jatkavat siten ”vapaaehtoistyötään”. On mielestäni ihmeellistä, että tästä ei liioin puhuta enempää, varsinkin kun ko. ”vapaaehtoiset” saavat tästä palkkaa (vai palkkiota?) 30-40 euroa/tunti.

Toiset taas ovat saaneet ja uskoisin, että saavat edelleen SPR:n ja Unicefin purkkeihin rahaa keräämällä 12 euroa/tunti. Juopa on kuitenkin melkoinen, kun puhumme nk. vapaaehtoistyöstä ja sen tekijöistä. Ymmärrän hyvin, ettei kaikki vapaaehtoiset, esim. suomalaisnuoret ja miksei vähän vanhemmatkaan rahankerääjät,(jotka eivät osaa esim. arabiaa tai somaliaa) saa yhtäpaljon, Ymmärrän myös näiden tietojenkerääjien ansaitsevan enemmän, sillä onhan vastuukin aivan eriluokkaa. Ja kielitaitohan on välttämätön. Nämä tietojenkerääjät ovat useimmat täällä syntyneitä ja siten Suomen kansalaisia. He ovat käyneet täällä koulua, asuneet täällä ja oppineet siten samalla suomen. Ammattia heillä kaikilla ei vielä kuitenkaan ole, eikä useimmilla työpaikkaakaan. Päättötodistuskin saattaa puuttua useilta, mutta se ei ole mikään este ko. SPR:n/Unicefin vapaaehtoistyöhön. Ja miksi olisi, sillä nyt on todellinen tarve ja kiire saada kaikki, edes jotenkin rekisteröityä. Tämä on nyt tärkeää, toki samalla ”ammattiakin parempi duuni”. Useat ”saavat tehdä työtä” vain neljä tuntia päivässä, syytä tähän en tiedä. Verotus on toinen asia, mistä en tiedä, sillä kaikkea en ole kehdannut kysellä. Palkka/palkkio ei saa kuitenkaan vaikuttaa mitenkään negatiivisesti perheen aikaisempiin tukiin. Vapaaehtoistyön palkka/palkkio, tai miksi sitä nyt kutsuisi, on vähintään kohtuullinen. Ja kun muita kuluja ei ole, niin koko perhekin voi käsittääkseni ”normaalia äveriäämmin”. Ja mitä enemmän heitä ko. vapaaehtoistyössä toimii, sitä paremminhan perhe ja kielitaidottomat isovanhemmatkin voivat.

He voivat säästää rahaa mukavasti. vaikkapa seuraavaan lomareissuunsa entiseen kotimaahansa, (josta tosin ovat paossa) vaikka sekin on ilmainen, kunhan osaa ja tietää, miten tehdä anomus. Ja kukapa ei sitä osaisi, kun vielä sen tekoon opastetaan? Kukapa ei toimisi samoin, jos ko. mahdollisuus siihen tarjotaan? Ei heitä siitä voi syyttää, mutta tämän mahdollistamiseen, suomalaisten verovaroilla, aikaansaavat päättäjämme joutaisivat vastuuseen ja julkisuuteen. Miksi tähän epäkohtaan ei ole puututtu? Vai, eikö tämä ole edes mikään epäkohta? Onko se osa ”jotain sellaista”, mitä vaan en itse yksinkertaisesti ymmärrä? En saata uskoa olevani ainoa joka ko. toiminnasta tietää ja, samoin ajattelisi. Ja täytyyhän näistä asioista jonkun osata päättääkin. Mediahan ei tästä ole niin valtavasti uutisoinut, mutta tuskin ”näistä asioista” kukaan oikeasti tietävä tahtoo sen enempää, ehkä rasistiksi joutumisen pelosta johtuen, ottaa mitään kantaa mihinkään. Ainakaan julkisesti ja avoimesti, mitään tietoa pois jättäen. Tietohan lisää tuskaa.

5 vastausta artikkeliin “ONKO SPR:llä täysi kähmintä päällä? Tunkeeko SPR laittomien maahanmuutajien taskut täyteen rahaa?”

 1. Spr ei maksa vapaaehtoisille mitään palkkioita. Jokaisen pitäisi tajuta, että maininta vapaaehtoinen tarkoittaa ilmaista työtä. Olen itse SPR:n vapaaehtoinen. Kannattais ottaa selvää asioista, ennenkuin kirjoittaa tuollaista tekstiä.

  Tykkää

  1. Mä olen samaa mieltä sun kanssasi siitä, että kannattaisi ottaa selvää asioista ennenkuin kirjoittaa yhtään mitään. Olet reppana tai paskaa puhuva pää. Voi teitä nenäpäivän viettäjiä. Vapaaehtoisia ja ”vapaaehtoisia”. Voi helvetti.

   Tykkää

 2. Luulenkin että tässä oli kyse pikemminkin siitä, että SPR maksaa valtavia korvauksia laittomia maahanmuuttajia kirjaaville tulkeille jne. On myös huhu, että heitä on kielletty kertomasta työskentelevänsä SPR:lle. Jo lähtökohtaisesti onkin aivan käsittämätöntä, että SPR:n kaltainen järjestö käsittelee tai ottaa vastaan turvapaikkahakemuksia näiltä laittomilta maahanpyrkijöiltä, näiltä ns. Syyrian pakolaisilta. Syyrialaisiahan ryhmästä on vain noin 2-3%. Mitä luulet Veli Ajanki, tulevatko nämä kotimaissaan sotia nyt 1400 vuotta käyneet ¨pakolaiset¨jättämään sotansa ja agressionsa taakseen, vai tuovatko mukanaan tänne meidän pohjoiseen lintukotoon? Luuletko että heidän joukossaan on myös kristittyjen kansanmurhaan osallistuvia murhamiehiä jotka tappavat ja raiskaavat ja myyvät torilla pikkulapsia orjiksi?

  Tykkää

  1. Ehkä ¨Päättäjiemme armoilla oleva tsuhna¨ tarkoitti, että suomalaiset eivät saa palkkaa mutta vapaaehtoistyötä tekevät maahanmuuttajat saavat.

   Tykkää

 3. Mun pitänee kirjoittaa uudestaaan äskeinen kommenttini, joka koski kommentteja kirjoituksestani, joka on saanut muutaman ”melipiteen” ko. asiasta – En tiedä mihin mokoma katosi, mutta yritän uudestaan. Siis, kirjoittamani kommentti nk. vastakommentteihin, kuului suurin piirtein näin :”Kaikki se mitä kirjoitin SPR:n ja Unicefin, mielestäni rikollisesta toiminnasta, on totta”. Tietoni olen saanut lasteni kavereilta, jotka ovat ”suomalaisia mamuja” ja nk. luottamuksellissa väleissä kanssani. En tosiaankaan haluasi kertoa kaikkea, mitä tiedän jo, että tulen tietämään. Kertomastani rahapalkasta ja nk. vapaaehtoisuudesta olen varma, sekä pahoinvoiva. En ymmärrä, että kommentointini aiheutti toisille ymmärryksen vaikeuksia. Vapaaehtoistyöstä maksetaan toisille palkkaa ja toisille ei. Toisille enemmän ja toisille ei. Toisille ei mitään.Menikö nyt perille? Kuten aiemmin jo kerroin, syitä näihin epäkohtiin en tiedä. Suomalaiselle punaiselle riskille sanoisin, että kyllä toiset suomalaisetkin saavat palkkaa/palkkiota nk. työstään, tosin juopa on tosin suuri, kuten kerroin. Ja tottakai heitä on kielletty kertomasta tästä ”kaikille”. Minä nyt vaan satun olevan nk. luottohenkilö, kuten lapsenikin. Tulen heidän kanssaan hyvin toimeen ja kerron asiasta,ainoastaan, sen epäkohdan vuoksi. Kuten olen tehnyt jo aiemmin selväksi, niin tulen kertomaan tulevaisuudessakin asioista, jotka eivät välttämättä kaikkia suomalaisiakaan miellytä, mutta takaan asioiden todenperäisyyden. Olikohan edellellinen kirjoitukseni ”liian suorasanainen”, en tiedä. Jokatapauksessa se katosi. Mihin? Sitäkään en tiedä. Ne suomalaiset, joita tämä totuus ei miellytä, niin kehoittaisin tulemaan esiin. Totuus ei pala tulessakaan. Käry tulee vielä käymään, saatanan maanpetturit. Takaan senkin, tosin en kykene kaikkeen, vaikka mieleni niin tekevi. Veronmaksajien ja koko kansan puolesta kertokaa totuus, tekin

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s