Saksassa jättihanke Aleppon jälleenrakentamiseksi… …Saksaan

Herzlich Willkommen in Neu-Aleppo, der Stadt für Flüchtlinge!

Die Welt uutisoi valtavasta rakennussuunnitelmasta pakolaisia varten. Arkkitehti Manfred Osterwaldilla on suuri unelma. Tarkoituksena on rakentaa kokonainen uusi kaupunki jonne pakolaiset voivat asettua: Uusialeppo! Suunnittelijat ovat jo täydessä vauhdissa luodakseen uuden kaupungin, jonka keskustassa on jättimäinen moskeija.

Manfred Oswald haluaa rakentaa tulokkaille asuntoja, supermarketteja, kouluja, sairaaloita, urheiluhalleja, elokuvateattereita ja erityisesti keskusaukion, jossa on suuri moskeija. Eikä siinä vielä kaikki! Maahanmuuttajat osallistuvat Uusialeppon suunnitteluun ja rakentamiseen, ja hoitavat myös kaupungin hallinnon. Tällä tavalla tulokkaat varmasti viihtyvät. Emme tiedä vielä onko kyseessä ns. maa-maan-sisällä hanke ja saavatko saksalaiset itse matkustaa Uusialeppoon, (jos joku haluaisi.)

Toisaalta, Saksa voisi päästä helpommallakin. Miksi ei esimerkiksi valita jo jokin olemassa oleva kaupunki ja yksinkertaisesti häädetä kantaväestöön kuuluvat saksalaiset sieltä pois, jättäen siten maahanmuuttajille vapaus muokata kaupunki mieleisekseen. Esimerkiksi Hampuri tai Berliini sopisivat hyvin. Molemmat ovat tehneet jo lakimuutoksia, joiden avulla voidaan takavarikoida saksalaisten omistamia kiinteistöjä ja ottaa ne käyttöön majoituspaikkoina maahanmuuttajille. Myös Ruotsissa on jo viitteitä saman suuntaiseen toimintaan viranomaisten taholta.

Pitäisiköhän tätä ideaa soveltaa meilläkin? Meillähän on jo Uusikaarlepyy ja Uusikaupunki. Miten olisi Uusimekka tai Uusiankara?

Viime aikoina olemme päätyneet siihen onnekkaaseen tilanteeseen, että meillä on paljon hyvin koulutettuja uusia asukkaita. Ehkä Suomi voisi osallistua ainakin Saksan hankkeeseen lähettämällä joitakin omia koneinsinöörejämme mukaan projektiin kehittämään Neu-Aleppon infrastruktuuria, joukkoliikenneratkaisuja ja teollisuutta. Ei pidä unohtaa myöskään hammaslääkäreitä, aivokirurgeja ja muita vasta Suomeen saapuneita terveydenhuollon ammattilaisia, jotka voisivat esimerkiksi lähteä Neu-Aleppoon rakentamaan klinikoita ja sairaaloita. Voisimme auttaa Saksan syriasoinnin täyteen vauhtiin!

Saksa syriasoituna:

  1. ennen  jälkeen
  2. ennen  jälkeen
  3. ennen  jälkeen
  4. ennen  jälkeen
  5. ennen  jälkeen

Enää ei jää kuin yksi kysymys roikkumaan ilmaan: Oliko Ludvig Al Beethoven sittenkään saksalainen? Ja jos olikin, niin onko enää kauan?

Beethoven400px-Ehasan_Egzar_01

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s